نمودار قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه از سال 98 تا 1402

زمان مطالعه: 4 دقیقه

با توجه به اینکه مقاطع فولادی در اکثر صنایع مانند خودرو، مسکن، لوازم خانگی، ابزارآلات و… تاثیرگذار هستند، نوسانات مربوط به قیمت آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. پس برای کسانی که در انواع حوزه ها قصد سرمایه گذاری فعال دارند، ابزاری کارامد و مفید محسوب می شود.

ورق سیاه یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی است که در ساخت و ساز، صنعت نفت و گاز، کشاورزی، کشتی سازی، لوازم خانگی و… مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین در این مقاله قصد داریم به بررسی نمودار قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه، که یکی از بهترین کارخانه های ایران است، بپردازیم.

مشخصات ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان

ورق سیاه فولاد مبارکه یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی در ایران است، که در صنایع مختلف کاربرد دارد. این ورق با استفاده از فرآیند نورد گرم تولید شده و دارای سطحی خشن و ناصاف است. ورق سیاه این کارخانه، در ضخامت های مختلف از 2 تا 8 میلی متر تولید می شود.

متداول ترین سایز برای عرض همه ورق های سیاه مبارکه، معمولاً 1.5cm بوده و در ضخامت های پایین به صورت رولی است. این سایزبندی و ابعاد در قیمت روز ورق سیاه فولاد مبارکه تاثیر می گذارد.

این محصول از دو فولاد 36A و A1011 توليد می شود. فولاد 36A دارای استحکام و سختی کمتری نسبت به A1011 است. همچنین ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان، در گرید ST37 تولید می شود، که بیانگر میزان استحکام و سختی ورق سیاه است.

این ورق دارای قیمت مناسب، مقاومت و استحکام بالا، تنوع در ضخامت و عرض و کیفیت استاندارد است.

نمودار قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه

معمولا نمودار تغییرات قیمت ورق سیاه به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه، سالیانه و دهه ای منتشر می شود. این نمودارها توسط شرکت های مختلفی که در زمینه تولید و فروش محصولات فولادی فعالیت می کنند، عرضه می شود.

دلیل اینکه ورق سیاه فولاد مبارکه را به عنوان مرجع و نماینده ای برای سایر ورق ها انتخاب کرده ایم، این است که از لحاظ مشخصات فنی، کیفیت، سابقه تولید و… بالاتر است. پیش از این تغییرات نمودار قیمت ورق سیاه بررسی شد. اکنون می خواهیم این نوسانات را برای نرخ ورق فولاد مبارکه، از سال 98 تا 1402 بررسی کنیم.

نمودار ورق سیاه فولاد مبارکه ضخامت 2.5 [از 98 تا 1402]

همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، این محصول طی پنج سال گذشته فراز و نشیب های بسیار زیادی داشته و گاهی با شیب تند افزایش پیدا کرده است. در سال 98 قیمت این ورق در بازه 6,600 تا 7,250 تومان بود. با شروع سال 99، جهش ناگهانی داشت و به قیمت هایی حدود 15 تا 20 هزار تومان رسید. در سال 1400 گاهی شیب رو به بالا و گاهی شیب کاهشی داشت. اما در انتهای سال با یک افزایش قیمت بسیار شدید مواجه شد.

در شروع سال 1402، به دلیل مشکلات قطعی برق و مسائل اقتصادی کشور قیمت تمام محصولات فولادی از جمله ورق کاهش پیدا کرد. اما به طور کلی یک روند نوسانی نسبتا ثابت را طی نمود.

نمودار قیمت ورق 2.5 فولاد مبارکه

نمودار ورق سیاه فولاد مبارکه ضخامت 3 [از 98 تا 1402]

نمودار شماتیک این محصول نشان می دهد که طی 5 سال اخیر، روند کلی قیمت ها افزایشی است. البته که گاهی کاهش ملایم دیده می شود اما در حالت کلی افزایش قیمت داشته و در این بازه پنج ساله از 5,000 تومان به 44,400 تومان رسید. قله قیمت ها را در سال 1402 با قیمت 47600 تومان می بینید.

نمودار قیمت ورق 3 فولاد مبارکه

نمودار ورق سیاه فولاد مبارکه ضخامت 4 [از 98 تا 1402]

ورق سیاه فولاد مبارکه با ضخامت 4 میلی متر نیز یکی از سایزهای پرکاربرد این محصول است، که نوسانات زیادی در پنج سال اخیر داشته است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید قیمت این محصول در سال 98 بین 5,480 تا 8,900 تومان بود. با شروع سال 99 یک افزایش قیمت شدید داشت و به طور ناگهانی به قیمت 14,900 رسید.

پس از آن مسیر پر فراز و نشیبی داشت و بیشتر از قبل افزایش قیمت پیدا کرد. قله قیمت این محصول مربوط به سال 1402 است که به قیمت 48,700 تومان رسید.

نمودار قیمت ورق 4 فولاد مبارکه

نمودار قیمت ورق سیاه مبارکه در سال 97 و 98

قیمت ورق سیاه مبارکه در ابتدای سال 1397 (و سایر محصولات فولادی) به دلیل مبارزه دولت با دلالان، روندی نزولی و ثابت را طی کرد. با این حال، در پایان سال و با نزدیک شدن به سال جدید، قیمت‌ها مجدداً روندی صعودی پیدا کردند.

در ابتدای سال 1398، به دلیل ثبات عرضه و تقاضا در بازار بورس، بازار ورق سیاه متوازن بود. با این حال، در اواخر سال و با ورود بیماری کرونا به کشور، تمامی معادلات به هم ریخت و قیمت ورق سیاه نیز روند افزایشی پیدا کرد.

در این مطلب به بررسی نمودار قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه در سال 99 تا 1402 پرداختیم. اگر قصد دارید در بازارهای مالی مانند فولاد یا سایر عرصه ها، سرمایه گذاری کنید توصیه می کنیم حتما از این نمودارها استفاده کنید.

آگاهی از نوسانات بازار و عوامل تاثیرگذار بر قیمت مقاطع فولادی، موجب آگاهی بیشتر شده و در نتیجه خرید هوشمندانه تری را تجربه خواهید کرد.

نمودار قیمت ورق سیاه در سال 99 چگونه بود؟

در اوایل سال، بازار جهانی فولاد با بحران شدید مواجه شد و صادرات و واردات کاهش پیدا کرد. اما در پایان سال به دلیل افزایش نرخ ارز، دوباره این تغییرات وارد فاز افزایشی شد.

نمودار قیمت ورق سیاه مبارکه در سال 1400 چگونه بود؟

در شروع سال به دلیل افزایش قیمت ورق جهانی و رونق صادرات، قیمت ها افزایش پیدا کرد. اما پس از آن ایران به دلیل تحریم ها دچار رکود اقتصادی شد و قیمت این محصولات فولادی کاربردی نیز کاهش یافت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.