ضوابط ساخت انباری در ساختمان

زمان مطالعه: 4 دقیقه

با افزایش جمعیت و کوچک شدن مساحت واحدهای مسکونی، نیاز به یک فضا، برای قرارگیری وسایل اضافی کاملا احساس می شود. ساخت انباری راه حل مناسب این مشکل می باشد. رعایت ضوابط ساخت انباری یکی از قوانینی است که باید در احداث ساختمان به آن توجه کرد. انباری یکی از فضاهای ضروری در سازه های تجاری و مسکونی است که ارزش ملک را افزایش داده و از آن به منظور محلی برای نگهداری وسایل اضافه، فصلی و.. استفاده می کنند. انباری را به سه شکل سرپوشیده، نیمه‌ سرپوشیده و روباز می سازند.

انباری‌های سرپوشیده از وسایل، در برابر عوامل طبیعی مانند باد و باران محافظت می ‌کنند و فضایی مناسب‌ تر نسبت به دو انباری دیگر فراهم می ‌کنند.

بررسی ضوابط ساخت انباری

در ساخت تمام قسمت های سازه، ازمیلگرد و تیر آهن به منظور مقاوم سازی در برابر زلزله و عوامل طبیعی استفاده می کنند. با خرید میلگرد می توان مقاومت کششی بتن را افزایش داد. در ساخت انباری، از میلگرد به عنوان ساخت ستون و سایر قسمت های عمودی ساختمان استفاده می کنند.

از تیرها به منظور ساخت بخش های افقی ساختمان استفاده می کنند. دال های ساختمان، که در بخش افقی سازه مورد استفاده قرار می گیرند، بار وارد شده را از کف به تیرها منتقل می کند. تیرآهن جز مصالحی است، که دو بال و یک جان دارد. جان تیرآهن، مقاومت را در برابر کشش فراهم کرده و بال تیر، مقاومت در برابر خمش را ایجاد می کند.

در ساخت انباری، اولین نکته ای که توجه سازندگان را به خود جذب می کند، میزان فضایی است که به عنوان انباری در نظر گرفته می شود. حداقل مساحت در نظر گرفته شده برای ساخت انباری به دلیل کوچک بودن فضا در آپارتمان های امروزی، 2 متر در نظر گرفته می شود و  حداکثر فضای در نظر گرفته شده 20 متر است.

بعد از تعیین مساحت مورد نظر، نوبت به تعبیه در و دیوار هاست. ضخامت استاندارد تعیین شده دیوار بین دو انباری حداقل 10 سانتی متر و دیوار مشترک انباری با سایر قسمت ها حداکثر 20 سانتی مترمی باشد.

 برای تعبیه در انباری، عرض 1 متر و 10 سانت در نظر گرفته شده و ارتفاع 2 متر برای در مجاز است. در صورتی که انباری فاقد تهویه مناسب باشد می توان در قسمت پایین در را برای عبور هوا باز گذاشت. ارتفاع خود دیوارهای انباری روی 2 متر و 20 سانت در نظر گرفته شده و سقف خود انباری روی 2 متر و 10 سانت در نظر گرفته می شود. در صورتی که سازه دارای طبقه منفی باشد. نباید انباری را در آن قسمت ساخت و باید آن را به پشت بام منتقل کرد.

ضوابط ساخت در های انباری در ساختمان

قوانین شهرداری ساخت انباری

یکی از کارهای مهم قبل از ساخت هر سازه، نحوه محاسبه زیربنا در پروانه ساختمانی است. انباری یکی از مفروضات به حساب می آید، که خارج از واحد مسکونی قرار می گیرد. متعلق به خریدار است اما به دلیل جلوگیری از مزاحمت و بهم خوردن آرامش سایر ساکنین نمی تواند آن را بفروشد یا اجاره دهد.

ممکن است موقعیت انباری را در سند ذکر کرده باشند یا اینکه به صورت توافقی هر انباری را به واحد خاص اختصاص دهند. مالک ساختمان حق تغییر انباری را دارد و در صورتی که تمایل به ذکر این تغییر در سند را ندارد نیازی به گرفتن مجوز نیست اما بهتر است با اطلاع شهرداری دست به تغییر ملک شخصی خود بزنید.

ساخت انباری

ساخت انباری در ساختمان های مسکونی و تجاری قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. این قوانین به منظور ایمنی افراد وضع شده اند و از استفاده غیر مجاز از آن جلوگیری می کنند. برای ساخت این قسمت از سازه مثل ساخت هر سازه دیگر، نیاز انتخاب محل مناسب از نظر ابعادی و قرار گیری، آماده کردن زمین و.. را انجام می دهند. ساخت انباری به دو صورت سنتی و پیش ساخته انجام می شود. در نوع سنتی، با استفاده از گچ و سیمان و آجر و.. شروع به ساخت انباری می کنند.

اگر قصد استفاده از انبار های پیش ساخته را دارید، ابتدا باید نوع آن را مشخص کنید و سپس ابعاد مورد نظر را در نظر بگیرید. این انباری های پیش ساخته کاربرد فراوان دارند حتی به عنوان کانکس و.. مورد استفاده قرار می گیرند. مزایای انباری های پیش ساخته مثل زمان ساخت کوتاه، مقاومت بالا، قابلیت سفارش در هر سایز و مهم تر از همه عدم نیاز به مواد اولیه و کاهش چشمگیر هزینه ها از جمله مواردی است که توجه سازندگان را به خود جذب کرده است.

انباری پیش ساخته

ساخت انباری در پارکینگ

پارکینگ به دو دسته عمومی و شخصی تقسیم می شود. پارکینگ های شخصی از مفروزات ساختمان اند در حالی که پارکینگ های عمومی جز مشاعات به حساب می آیند. از آنجایی که پارکینگ محل قرار گیری وسایل نقلیه محسوب می شود و از نظر قانونی هم ساخت انباری در پارکینگ درست نیست، می توان با توافقی  بین ساکنین ساختمان در قسمتی از آن یک سری وسایل اضافه را قرار داد. اما طبق قانون و ضوابط ساخت انباری در ساختمان  نمیتوان محلی به نام انباری در آن ساخت.

ساخت انباری در بام

طبق ضوابط ساخت انباری در ساختمان، وجود انباری در پشت بام مجاز نیست. پشت بام یکی از مشاعات است که همه ساکنین حق استفاده از آن را دارند. وجود انباری از نظر امنیتی ضعیف است و امکان سرقت در هر لحظه وجود دارد. در صورت احساس نیاز به یک فضای اضافه، به منظور ساخت انباری و گرفتن مجوز از شهرداری به شرط رضایت تمام مالکین امکان پذیر بوده و فضای آزاد بیشتری برای ساکنان به ارمغان می آورد.

رعایت ضوابط ساخت انباری در ساختمان بسیار مهم است. با کمک گرفتن از یک مهندس با تجربه می توان انباری مطابق با ضوابط مورد نظر ساخت. قبل از اجرای سازه به نکات مهمی مثل محل انباری، نور و تهویه مناسب دقت کنید. نور خوب در انباری باعث می شود، وسایل مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنید.

 وجود انباری در خانه های امروزی یک ویژگی مناسب محسوب می شود که سبب نظم و سازماندهی بهتر وسایل شده و فضای شخصی بیشتری به ساکنین می دهد. اگر انباری ساخته شده از نظر هزینه مقرون و به صرفه باشد، به درستی عایق بندی شود و از لحاظ امنیتی تامین باشد، بسیار کاربردیست و ارزش ملک را چند برابر می کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. منصور می گوید

    با زبان ساده بیان شده بود خیلی ممنون از شما