نمودار قیمت ورق گالوانیزه از سال 1398 تا پایان 1402

زمان مطالعه: 5 دقیقه

نوع استفاده از ورق گالوانیزه باعث شده تا قیمت آن برای بسیاری از صنایع، از موارد بزرگ مثل لوازم خانگی و خودروسازی گرفته تا نمونه های کوچک و کارگاه های پایین دستی، اهمیت داشته باشد. بررسی نمودار قیمت ورق گالوانیزه به همه این تولیدکنندگان کمک می کند تا با مدل رفتاری قیمت محصول در بازار بیشتر آشنا شوند و بر اساس آن، تصمیم گیری های بعدی را انجام دهند.

در این گزارش تحلیلی قصد داریم نمودار قیمت ورق گالوانیزه را در ۵ سال اخیر (از ۱۳۹۸ تا پایان ۱۴۰۲) بررسی کنیم. لطفا تا انتها همراه ما باشید.

همچنین اگر قصد خرید محصول را دارید، می توانید قیمت روز ورق را در سایت اصفهان آهن بررسی کنید و سپس خرید خود را انجام دهید.

نمودار قیمت ورق گالوانیزه تاراز شهرکرد

در تحلیل و بررسی نمودار قیمت ورق گالوانیزه، نرخ مقاطع شرکت تاراز شهرکرد را در نظر می گیریم؛ اما چرا؟

کارخانه تاراز چهارمحال و بختیاری یکی از شرکت های نسبتا تازه تاسیس در حوزه آهن و فولاد است که از خط تولید مدرن و به روزی استفاده می کند. به همین دلیل، محصولی را تولید می کند که با آخرین استانداردهای روز مطابقت دارد. در واقع می توان گفت که ورق گالوانیزه تاراز از بهترین محصولات موجود در بازار ایران است.

بر این اساس، شرکت های بزرگ تولیدی ایران که در عرصه های خودروسازی، لوازم خانگی و… فعالیت دارند، از ورق گالوانیزه تاراز در مراحل تولید خود استفاده می کنند. پس قیمت آن نقش تعیین کننده ای در نرخ نهایی محصول تولیدشده خواهد داشت.

با همه این توصیفات، تصمیم گرفتیم تا نمودار قیمت ورق گالوانیزه تاراز شهرکرد را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه، این موضوع را دقیق تر زیر ذره بین خواهیم برد. البته به این نکته دقت داشته باشید که در این تحلیل، تاثیر اخبار و قیمت دلار را در نظر داریم تا به نکات دقیق تری برسیم.

کارخانه ورق گالوانیزه تاراز شهرکرد

نمودار قیمت ورق گالوانیزه در سال 1398

سال ۹۸ زمانی بود که شرایط سیاسی و اقتصادی ایران تا حدودی خروج آمریکا از برجام را پذیرفته و از شوک ابتدایی آن خارج شده بود. پس چندان دور از ذهن نبود که قیمت ها، از جمله نرخ دلار و سایر محصولات تا حدود زیادی ثابت باقی بماند.

در این سال، دلار از حداقل قیمت ۱۱۸۰۰ تومان تا نزدیک ۱۶ هزار تومان هم بالا رفت. این تغییر چیزی حدود ۳۰ درصد افزایش را نشان می دهد. اما این در برابر چیزی که قرار بود رخ دهد، رقم بزرگی نبود!

در همین سال و به پیروی از دلار، نرخ ورق گالوانیزه هم تغییر زیادی نداشت و با یک شیب ملایم، افزایش را تجربه کرد. بر این اساس، نرخ محصول از حدود ۹ به ۱۳ هزار تومان رسید.

روند قیمت ورق گالوانیزه در سال 1399

سال ۱۳۹۹ زمان دیده شدن سقف های تازه برای قیمت دلار بود. این بازه زمانی، سال آخر فعالیت دولت دوازدهم محسوب می شد. به زعم بسیاری از کارشناسان، این سال ضعیف ترین دوره عملکرد دولت آقای روحانی بود. البته این موضوع با کرونا هم ترکیب شد و وضعیت را برای دولت و مردم پیچیده تر کرد.

بر همین اساس، قیمت دلار تا نزدیک ۳۲ هزار تومان هم بالا رفت و نسبت به سال قبل، حدود ۲.۵ برابر شد. به دنبال آن، بسیاری از محصولات همچون مقاطع فولادی هم افزایش قیمت داشتند. به عنوان مثال، قیمت ورق گالوانیزه از حدود ۱۳ هزار به نزدیک ۲۶ هزار تومان رسید که افزایشی ۲ برابری را نشان می داد.

نمودار ورق گالوانیزه سال 1400

شاید مهم ترین اتفاق سال ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آقای رییسی بود. در این سال توزیع گسترده واکسن کرونا آغاز و وضعیت اقتصادی کشور آماده بازگشت به روند عادی شد. از دیگر اتفاقات جالب توجه در ابتدای دولت سیزدهم می توان به ثبات نرخ ارز و بسیاری از کالاهای مصرفی مردم، نگاه به شرق و توجه بیشتر به همکاری با روسیه و چین و… بود.

بر همین اساس، نرخ دلار بالا و پایین هایی را تجربه کرد؛ اما نسبت به سال قبل از آن، تغییر چندانی نداشت و حتی کمی کاهش یافت. به طبع همه این اخبار، نمودار قیمت ورق گالوانیزه هم ثابت بود و تغییر چندانی نداشت. این محصول با قیمت حدودی ۳۲ هزار تومان معامله شد.

نمودار قیمت ورق گالوانیزه در سال 1401

سال ۱۴۰۱ با حوادث سیاسی مختلفی همراه بود که تاثیر آن ها بر وضعیت اقتصادی کشور قابل توجه بود. در این سال، روند قیمت ها به طور کلی از حال ثبات خارج شد و رشد کم سابقه ای را تجربه کرد.

برای مثال، قیمت دلار از حدود ۲۷ هزار تومان به نزدیک ۵۹ هزار تومان رسید؛ بالاترین قیمتی که دلار تا آن زمان به خود دیده بود. به پیروی از نرخ ارز، قیمت سایر محصولات مثل ورق گالوانیزه هم رشد شدیدی را تجربه کرد. بر این اساس، قیمت این محصول از ۳۲ هزار به حدود ۵۰ هزار تومان رسید.

بررسی روند قیمت ورق گالوانیزه در سال 1402

در بین تمام سال هایی که بررسی کردیم، سال ۱۴۰۲ یکی از آرام ترین بازه های زمانی بود. در این سال قیمت طلا و دلار به شدت کنترل شد و به دنبال آن، محصولاتی همچون مقاطع فولادی هم ثبات قیمت را تجربه کردند. این روند تا پاییز ادامه داشت و اکثر بازارها شرایط رکود را تجربه کردند.

اما با شروع درگیری در منطقه خاورمیانه بین اسرائیل و فلسطین، باز هم قیمت ها از ثبات خارج شدند؛ البته به شدت بارهای قبل نبود. به طور کلی، دلار در سال ۱۴۰۲ با قیمت حدودی ۵۰ هزار تومان خرید و فروش شد. بعد از تنش ها و بالا و پایین شدن قیمت ها، نرخ ارز سقف جدیدی را ثبت کرد و از ۶۰ هزار تومان هم عبور کرد.

ولی بر خلاف دلار که در روزهای پایانی سال نوسانات صعودی داشت، ورق گالوانیزه از ابتدای سال تغییر چندانی نداشت و این روند ثابت-کاهشی را تا پایان سال ادامه داد. نوسان قیمت این محصول فولادی بین ۴۷ تا ۵۸ هزار تومان بود و قیمت پایان سال آن از ابتدای سال کمتر بود.

نمودار قیمت ورق گالوانیزه

به طور کلی، نمودار قیمت ورق گالوانیزه در سال های اخیر معمولا صعودی و رو به افزایش بوده است. در کنار همه عواملی که در این تحلیل به آن ها اشاره شد، موارد بسیار دیگری هم بر قیمت ورق و تغییرات آن اثرگذار بود. از جمله آن ها می توان به کمبود و محدودیت منابع انرژی، تغییر در نرخ عوارض صادراتی، تورم و… اشاره کرد.

امیدواریم با مطالعه این گزارش به دید بهتری نسبت به بازار فولاد، ورق گالوانیزه و تاثیر وقایع مختلف بر نرخ های آن رسیده باشید. در پایان اگر نظری در مورد این گزارش یا به طور کلی، روند قیمت ورق گالوانیزه دارید، حتما در بخش نظرات مطرح کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.