هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402

دسترسی سریع به محتوای این مطلب
از دیرباز تا امروز ساخت آپارتمان از آن دسته حوزههایی است که افراد همیشه به آن فکر میکنند. همچنین در طول این سالها با تقاضاهای بسیاری روبهرو بوده است. سازمان نظام مهندسی هرسال در پی نوسانات مختلف نرخهای حدودی ساخت مسکن را اعلام میکند. در این مقاله قصد داریم به بررسی هزینه ساخت آپارتمان در سال ۱۴۰۲ بپردازیم. اگر در سال پیش رو قصد ساخت سازههای را دارید و قصد دارید برآوردی از هزینههای آن را داشته باشید؛ تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
فایل صوتی
فایل ویدئویی
هزینه ساخت هر مترمربع ساختمان
بررسی هزینه ساخت هر مترمربع از ساختمان، به دلیل نوسان قیمت در بازار مقاطع فولادی، کار ساده و راحتی نیست؛ چرا که هر روز یا در طول هفته به طور معمول شاهد نوسانات قیمت هستیم. سازمان نظام مهندسی هر سال قیمتهای حدودی را درباره ساخت آپارتمان با دستهبندیهای ساختمان ۲ طبقه، ۳ تا ۵ طبقه تا بالای ۱۵ طبقه را اعلام میکند.
- ساختمانهای یک و دوطبقه : متری ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
- ساختمانهای ۳ تا ۵ طبقه : متری ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
- ساختمانهای ۶ و ۷ طبقه : متری ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
- ساختمانهای ۸ و ۱۲ طبقه : متری ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
- ساختمانهای ۱۳ تا ۱۵ طبقه : متری ۱۷ میلیون و ۷۱۷ هزار تومان
- ساختمانهای ۱۶ طبقه به بالا : متری ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
این نکته را در نظر داشته باشید که این ارقام اعلام شده، حدودی هستند و نمیتوان هزینهها را بهطور دقیق برآورد کرد. لازم به ذکر است هزینه ساخت خانههای دوبلکس بر خلاف ساختمانهای چند طبقه، هزینه کمتری را در پی دارند.

عوامل تأثیرگذار بر هزینه ساخت آپارتمان
عوامل مختلفی در قیمت نهایی ساخت آپارتمان تاثیرگذار هستند. قیمت آهنآلات مصرفی یکی از مهمترین دلایلی است که در هزینه نهایی پروژه نقش مهمی را ایفا میکند. برای مثال میتوان به قیمت میلگرد، قیمت زمین، قیمت تمامشده اسکلت، هزینه اخذ جواز کسب، قیمت تیرآهن و … اشاره کرد.
هزینه اخذ جواز کسب؛ طولانیترین مرحله ساختوساز
این مرحله از ساخت سازه، طولانی و مقداری هم هزینهبراست؛ اما در هرصورت مهمترین موردی است که باید انجام شود تا بتوانید برآورد دقیقی را از هزینهها داشتهباشید. برای اخذ جواز کسب، باید مدارک خود را مانند سند مالکیت، کارت شناسایی مالک زمین و فیش پرداخت عوارض را به شهرداری منطقه سازه موردنظر ببرید تا مورد بررسی بازرس قرار گیرد. در صورت تایید بازرس، باید مهندس پروژه و طراح ساختمان استخدام کنید. پس از اینکه مهندس ناظر نقشه ساختمان را تکمیل کرد، آن را به همراه برگه تعهد محاسبات، تعهد کارفرما و… به شهرداری تحویل دهید تا بتوانید جواز کسب را دریافت کنید.
قیمت زمین
از جمله عوامل تاثیرگذار در این زمینه، قیمت زمین است که به منطقه و متراژ مورد نظر بستگی دارد. برای مثال فاصله زمین از مدرسه، استگاه مترو و سایر امکانات شهری نیز نقش بسزایی را در قیمت زمین ایفا میکنند.
مصالح ساختمانی و متریال استفاده شده
با توجه به متراژ ساختمان و همچنین تعداد واحدهای آن، شما به مصالح ساختمانی مختلفی نیاز دارید. امروزه قیمت آهن، دارای نوسانات زیادی است؛ بههمین دلیل باید از قیمت روز مقاطع مطلع باشید تا بتوانید در بهترین زمان ممکن خرید خود را انجام دهید.
علاوه بر مقاطع فولادی، سیمان و گچ نیز از مصالح ضروری برای ساخت آپارتمان شمرده میشوند. هزینه سیمان مصرفی به ازای هر متر مربع میان ۸۶۰۰۰ تا ۲۱۷۰۰۰ تومان و هزینه گچ مصرفی بین ۶۴۰۰۰ تا ۷۷۰۰۰ تومان است.
این نکته را در نظر داشته باشید، تمامی کالاهای مصرفی که در مراحل در سفتکاری، تاسیسات و نازککاری مورد استفاده قرار میگیرند، در دسته متریالهایی هستند که برای ساخت ساختمان استفاده میشوند.
هزینه های دکوراسیون نمای آپارتمان
از دیگر عوامل تاثیرگذار در هزینه ساخت آپارتمان، هزینه نمای ساختمان است. از جمله اجرای داربست، دستمزد کارگران و… در قیمت نهایی سازه تاثیرگذار هستند. اینکه نمایی ساده، مدرن یا باشکوهی داشته باشید؛ به انتخاب شما بستگی دارد. هزینه هرکدام از این نماها با یکدیگر متفاوت است.

هزینه آرماتوربندی سازه
هزینه آرماتور بندی که برای سازه در نظر گرفته میشود به عواملی مانند وزن میلگرد، نحوه بتن ریزی، هزینه کارگران، دستمزد کارگران و… بستگی دارد. پس از محاسبه قیمت میلگرد مصرفی، میتوانید برآورد دقیقی از هزینه آرماتور بندی داشته باشید.
تعداد طبقات سازه
تعداد طبقات سازه نیز در هزینه ساخت آپارتمان تاثیرگذار هستند. به هراندازه که تعداد طبقات ساختمان بیشتر باشند، هزینه به ازای هر مترمربع افزایش خواهد یافت. اگر تعداد طبقات سازه زیاد باشد و بهنوعی قصد ساخت سازهای بلند را دارد، لازم است که امکانات بیشتری مانند پمپ آب قوی، آسانسورهای خاص، روشنایی خاص، تهویه و… را برای آن در نظر بگیرید. هرچقدر که ارتفاع ساختمان بیشتر باشد، نیاز به این امکانات هم بیشتر میشود.
قیمت تمام شده اسکلت ساختمان
روند افزایش قیمت آهنآلات در طی سالهای اخیر، از دلایلی است که باعث شده تا بسیاری از سازندگان به دلیل کاهش مصرف مقاطع فولادی، به فکر ساخت سازههای بتنی باشند. البته زمان ساخت سازه بتنی از سازه فولادی بیشتر است و بازگشت سرمایه در چنین پروژههایی دیرتر اتفاق میافتاد. دستمزد سازه بتنی در سال ۱۴۰۲ به شرح زیر است:
- اجرای سقف و ستون بتن آرمه با احتساب هزینه دستمزد و مصالح به کارگرفتهشده: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
- اجرای سفتکاری ساختمان با برآورد دستمزد نیروها و هزینه مصالح: ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یا ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
- اجرای نازککاری با احتساب مصالح و دستمزدهای انجامشده: از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
هزینه اجرای مراحل نازککاری و سفتکاری در سازه بتنی، با سازه بتنی تفاوت چندانی ندارد؛ اما اجرای هر مترمربع از سقف و ستون فلزی هزینه بیشتری را در پی دارد و چیزی در حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار یا ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تخمین زده شده است.

هزینه های پیشبینی نشده
علاوه بر موارد ذکر شده، عوامل دیگری نیز میتوانند در هزینه ساخت آپارتمان تاثیرگذار باشند. البته برخی از هزینههای پیشبینی نشده مانند اجرای کانکس، دستمزد پرسنل، داربست را هم مدنظر قراردهید.
سازمان نظام مهندسی هرسال در پی نوسانات مختلف نرخهای حدودی ساخت مسکن را اعلام میکند. بررسی هزینه ساخت هر مترمربع از ساختمان، به دلیل نوسان قیمت در بازار مقاطع فولادی، کار ساده و راحتی نیست؛ چرا که هر روز یا در طول هفته به طور معمول شاهد نوسانات قیمت هستیم. عوامل مختلفی در قیمت نهایی ساخت آپارتمان تاثیرگذار هستند. از جمله این موارد میتوان به قیمت آهنآلات مصرفی، هزینه اخذ جواز کسب، قیمت زمین، مصالح ساختمانی، متریالهای استفاده شده، هزینه نمای ساختمان، هزینه آرماتور بندی و تعداد طبقات سازه اشاره کرد. روند افزایش قیمت آهنآلات در طی سالهای اخیر، از دلایلی است که باعث شده تا بسیاری از سازندگان بهدلیل کاهش مصرف مقاطع فولادی، به فکر ساخت سازههای بتنی باشند.
سوالات متداول
چه عواملی در ساخت هزینه آپارتمان تاثیرگذار هستند؟
عوامل مختلفی مانند قیمت زمین، تعداد طبقات سازه، هزینه آرماتوربندی، هزینه جواز کسب و بسیاری از موارد دیگر در هزینه ساخت آپارتمان تاثیر دارند.
سادهترین روش محاسبه هزینه ساختمان چیست؟
سادهترین روش برای برآورد هزینه این است که ابعاد پیشنهادی ساختمان را در هزینه متوسط به ازای هرمترمربع ساختمان ضرب کنید.
دلیل روی آوردن افراد به اسکلت بتنی چیست؟
روند افزایش قیمت آهنآلات در طی سالهای اخیر، از دلایلی است که باعث شده تا بسیاری از سازندگان به دلیل کاهش مصرف مقاطع فولادی، به فکر ساخت سازههای بتنی باشند.