جدول وزن ورق شیروانی + pdf

زمان مطالعه: 4 دقیقه

ورق های فولادی بر اساس کاربرد، متریال اولیه، شکل ظاهری و سایزبندی انواع مختلفی دارند. ورق شیروانی یکی از پرکاربردترین آنهاست که در انواع مختلفی از جمله ذوزنقه ای، شادولاین، سفال، پالرمو، ژنوا، پرچین و کرکره ای تولید می شود و هر کدام دارای کاربردهای متفاوتی هستند.

برای ساخت سقف های شیب دار، از ورق شیروانی استفاده می کنند به همین دلیل دانستن اطلاعات وزن و ابعاد استاندارد آن اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مقاله از دانشنامه اصفهان آهن، ابتدا به معرفی جدول وزن ورق شیروانی که حاوی مهم ترین مشخصات این محصول است می پردازیم.

ورق شیروانی چیست و انواع آن کدامند؟

ورق شیروانی نوعی ورق فلزی است که با روش‌ های مختلف، به ورق گالوانیزه تبدیل می ‌شود. سپس با استفاده از دستگاه‌ های مخصوص، ظاهر آن به شکل دلخواه فرم می گیرد. این قابلیت باعث شده است که ورق شیروانی به یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در جهان تبدیل شود.

این محصول انواع مختلفی دارد، که مشخصات و کاربرد هر کدام را در ادامه توضیح می دهیم.

جدول وزن ورق شیروانی

ورق شیروانی ذوزنقه ای

یکی از پرکاربردترین انواع ورق شیروانی است. این محصول به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که در برابر شرایط جوی مختلف دارد برای پوشش سقف ساختمان ها، سوله، آلاچیق و سایر سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

ورق شیروانی شادولاین

این ورق ها به دلیل ظاهر زیبا و مدرنی که دارند، برای پوشش سقف ساختمان های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق شیروانی سفالی

این ورق ها به دلیل شباهت ظاهری که به سفال دارند، برای پوشش سقف ساختمان های سنتی و قدیمی مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق شیروانی پالرمو و ژنوا

از انواع ورق شیروانی هستند که به دلیل ظاهر زیبا، برای پوشش سقف ساختمان های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق شیروانی پرچین

این محصول به دلیل استحکام و مقاومت بالا در برابر شرایط جوی مختلف ، برای پوشش سقف ساختمان ها، سوله ها و سایر سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق شیروانی کرکره ای

به دلیل ظاهر زیبا برای پوشش سقف ساختمان های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

جدول وزن ورق شیروانی

این جدول یک ابزار مهم برای محاسبه وزن ورق شیروانی است که بر اساس عوامل مختلفی از جمله ضخامت، عرض و طول محصول محاسبه می شود.

فواید استفاده از جدول وزن ورق عبارتند از:

  • کاهش خطا در محاسبه وزن ورق شیروانی
  • آگاهی از وزن استاندارد
  • تسهیل در خرید
  • مقایسه قیمت ها و خرید با آگاهی بیشتر

بنابراین توصیه می کنیم حتما قبل از اقدام به خرید ورق، از اطلاعات این جدول استفاده کنید و آگاهی لازم را برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن محصول به دست آورید.

ردیفطول (mm)عرض (mm)ضخامت (mm)وزن (kg)
1200010000.56
2200010000.711
320001000116
4200010001.524
520001250232
6250012500.513
725001250125
8250012501.2531
9250012501.537
10600010000.524

چنانچه وزن محصول به اعداد جدول بالا نزدیک باشد، یعنی ورق استاندارد بوده و می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

فرمول محاسبه وزن ورق شیروانی

مقدار ورق شیروانی، براساس سفارش مشتری و ابعاد سقف خریداری می شود. بنابراین با توجه به متنوع بودن این ابعاد در هر سفارش، گاهی امکان دارد که محصول مدنظرتان در این جدول نباشد. در این شرایط باید با استفاده از فرمول زیر، به صورت دستی وزن ورق را به دست آورید.

وزن ورق شیروانی = طول (متر) * عرض (متر) * ضخامت (میلی متر) * 7.85

عدد 7.85 همان چگالی آهن است، که در اکثر فرمول های محاسبه وزن محصول وجود دارد. سایر اطلاعات (شامل ضخامت، عرض و طول) را باید به دقت و برحسب میلی متر در فرمول قرار دهید.

برای مثال وزن یک ورق شیروانی با ضخامت 0.5 میلی متر، عرض 1 متر و طول 2 متر برابر با 8 کیلوگرم بر متر مربع است.

8 = 0.5 * 1 * 2 * 7.85

محاسبه آنلاین وزن ورق شیروانی

برای محاسبه وزن این محصولات، راه های سریع تری وجود دارد که احتمال خطا در آن کمتر است. محاسبه آنلاین به شما این امکان را می دهد که با وارد کردن مقادیر خواسته شده در هر فیلد، در کسری از ثانیه به جواب دقیق و درست برسید. فراموش نکنید که درصد درستی جواب در این روش، به دقیق بودن اطلاعاتی که شما وارد می کنید بستگی دارد.

هر متر ورق شیروانی چند کیلو است؟

پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی از جمله ضخامت، عرض و طول ورق شیروانی بستگی دارد. این محصولات در انواع جنس های فولادی، آلومینیومی، مسی و… تولید می شوند که مسلما ورق شیروانی فولادی از همه سنگین تر است.

برای مثال ورق شیروانی فولادی با ضخامت 0.5 و عرض 1000 میلی متر، وزنی حدود 4.9 کیلوگرم دارد؛ درحالی که ورق شیروانی آلومنیومی با همین ضخامت و ابعاد، حدود 1.5 کیلوگرم است. ورق شیروانی یکی از محصولات پرکاربرد در ساخت سقف شیب دار است که در این مطلب به بررسی اطلاعات آن در جدول وزن پرداختیم؛ چرا که استاندارد بودن یا نبودن یک محصول فولادی، از طریق این جدول مشخص می شود.

به کمک اطلاعات جدول وزن ورق شیروانی می توان از خرید محصول تقلبی جلوگیری کرد. هنگام انتخاب ورق شیروانی، باید وزن ورق را در نظر گرفت. وزن ورق بر روی بار مرده ساختمان تأثیر می گذارد و باید در طراحی سازه، در نظر گرفته شود. اگر سوالات بیشتری در این زمینه دارید، با کارشناسان ما در واحد فروش تماس بگیرید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.