نحوه میلگرد گذاری دیوار حائل

زمان مطالعه: 3 دقیقه

میلگرد گذاری دیوار حائل، یک فرآیند مهم در ساخت دیوارهاست. آرماتور فولادی به تقویت دیوارحائل و مقاومت آن در برابر نیروهای جانبی خاک کمک می کند. این عملیات معمولاً توسط یک مهندس یا تکنسین متخصص آرماتور انجام می شود.

اجرا و ساخت دیوار حائل در سازه اغلب برای جلوگیری از حرکت خاک یا نفوذ آن به داخل ساختمان انجام می شود. پس این نوع دیوار برای مهار و کنترل خاک مناسب است و در مکان های مختلفی مانند جاده ها، خطوط ریلی، فرودگاه ها، ساختمان ها و سدها مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مقاله قصد داریم، به بررسی نحوه میلگرد گذاری دیوار حائل و فواید آن در سازه بپردازیم.

فایل صوتی

دیوار حائل چیست؟

دیوار حائل یکی از اجزای بسیار مهم در برخی از سازه هاست که برای کنترل فرسایش خاک به خصوص در دامنه ها یا کنار رودخانه، مهار خاک در هنگام ساخت و ساز و ایجاد فضای باز مانند پارک و باغ وحش ساخته می شود.

این دیوار انواع مختلفی دارد که رایج ترین آنها شامل دیوار حائل وزنی (از بتن یا آجر)، طره ای (از بتن مسلح) و خاک مسلح (از عناصر مسلح کننده مانند شبکه فولادی یا geogrids) است.

دیوار حائل باید به درستی طراحی و ساخته شود، تا پایداری و ایمنی لازم را داشته باشد. طراحی دیوار حائل باید با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند نوع خاک، ارتفاع دیوار، بارهای وارد بر دیوار و شرایط آب و هوایی باشد.

نحوه میلگرد گذاری دیوار حائل

مراحل ساخت دیوار حائل

ساخت این نوع دیوار در پنج مرحله شامل برنامه ریزی، طراحی، تهیه مواد لازم، ساخت و نصب، تکمیل و تزئین نهایی انجام می شود.

در مرحله اول نیازها و احتیاجات اولیه پروژه شامل اندازه گیری ها، ارتفاع، جنس، طرح و نوع دیوار تعیین می شود. در این مرحله باید مواردی دیگری مانند میزان مقاومت لازم در برابر زلزله، نفوذ آب و… نیز بررسی شود.

در مرحله دوم پس از بررسی نیازسنجی ها و تعیین نوع دیوار مناسب، طراحی آن بر اساس ابعاد دقیق و جزئیات انجام می شود. در این طراحی باید به عوامل موثر بر استحکام و پایداری آن توجه کنید. در این مرحله اگر از نرم افزارهای طراحی سازه استفاده کنید، جزئیات دقیق تری خواهید داشت.

در مرحله سوم مواد لازم برای ساخت دیوار حائل (بلوک سیمانی، سنگ، بلوک شیشه ای، فلزات، چوب و…) خریداری می شود. البته انتخاب این مواد به نوع دیوار و نیازهای پروژه بستگی دارد.

در مرحله چهارم با استفاده از مواد اولیه تهیه شده، دیوار ساخته می شود. این مرحله شامل قرار دادن بلوک ها و مواد ساختاری در کنار یکدیگر است. در این مرحله، اقداماتی انجام می شود که عبارتند از:

  1. پایه ریزی
  2. میلگرد گذاری
  3. بتن ریزی
  4. زهکشی
  5. تسطیح
  6. عایق بندی
  7. پوشش
  8. بازرسی و نگهداری

در نهایت دیوار ساخته شده را با پوشش هایی مانند رنگ، کاشی، سنگ و… تزئین و تکمیل می کنند. این مرحله برای مراقبت و نگهداری از دیوار اهمیت بسیار زیادی دارد.

میلگرد گذاری دیوار حائل چیست؟

در فرایند ساخت دیوار حائل، میلگردگذاری یکی از مهم ترین مراحل آن است، که به تقویت دیوار و افزایش مقاومت در برابر نیروهای جانبی خاک کمک می کند.

اولین قدم در میلگردگذاری دیوار حائل، بررسی نقشه های اجرایی است. نقشه های اجرایی شامل اطلاعات دقیقی در مورد نوع دیوار حائل، ابعاد آن، جزئیات آرماتوربندی و محل قرارگیری میلگردها است.

میلگردهای مورد نیاز برای این عملیات باید از فولاد با کیفیت بالا تهیه شوند تا دارای قطر، طول و مشخصات مورد نیاز نقشه های اجرایی باشند. پس از تهیه آرماتور مناسب، باید برش آنها انجام شود. به برش اصولی آن دقت کنید تا لبه های تیز یا فرورفتگی ایجاد نشود. گاهی لازم است تا بر روی این میلگردها، خمکاری با استفاده از دستگاه خم انجام شود.

در نهایت پس از انجام اقدامات لازم بر روی میلگرد، نوبت به نصب و وصله و تثبیت آن در جای مناسب می شود. پس از تکمیل مراحل آرماتوربندی دیوار حائل، بتن ریزی انجام می شود.

نحوه میلگرد گذاری دیوار حائل

کاربرد دیوار حائل

این دیوار به توجه به نوع آن، در مواردی مانند خاکریزها، پل سازی، ساخت سد، دیوارهای ساحلی و زیرزمین، سازه نگهبان و… کاربرد دارد.

این دیوار در دامنه کوه یا کنار رودخانه، برای کنترل یا جلوگیری از فرسایش خاک ایجاد می شود. در ساختمان ها یا جاده ها نیز برای مهار خاک کاربرد دارد. در مرزها یا مناطق نظامی هم برای افزایش امنیت، از دیوار حائل استفاده می کنند.

در این مطلب به یکی از مراحل بسیار مهم ساخت دیوار حائل، یعنی میلگرد گذاری دیوار حائل پرداختیم. همانطور که گفته شد این دیوارها، نقش کنترل فرسایش خاک و مهار آن را دارند. مراحل آرماتوربندی دیوار حائل نیز توضیح داد شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.