میلگرد رابیتس کاری چه تفاوتی با میلگرد معمولی دارد؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

رابیتس که ممکن است به نام راویز هم شناخته شود، ورق های مشبک فولادی هستند که برای ایجاد سقف های کاذب از نوع رابیتس استفاده می شوند. این ورق ها، معمولا از نوع گالوانیزه هستند. شبکه های آن به اصطلاح چشمه نام دارد و دارای شکل ظاهری مختلفی از جمله دایره و لوزی است. علاوه بر ورق، از میلگرد رابیتس کاری نیز در اجرای این نوع سقف استفاده می شود.

البته مقاطع فولادی تنها موادی نیستند که در فرایند رابیتس کاری استفاده می شوند. در این عملیات، از مصالح ساختمانی دیگری همچون گچ نیز استفاده می شود. به همین دلیل، قیمت میلگرد، ورق گالوانیزه، گچ و سایر مصالح می تواند در هزینه تمام شده سقف موثر باشد.

میلگرد مورد استفاده در راویز ویژگی هایی دارد و باید بر اساس ضوابط خاصی اجرا شود. به همین دلیل، گاهی این مقطع فولادی را با عنوان میلگرد رابیتس کاری نیز می شناسند. در ادامه این مطلب، قصد داریم تا ویژگی های این مقطع فولادی و ضوابط اجرای آن را بررسی کنیم. اگر به چنین اطلاعاتی نیاز دارید، لطفا تا پایان همراه ما باشید.

مراحل رابیتس کاری در ساختمان

به طور خلاصه، مراحل اجرای رابیتس را می توان در سه بخش خلاصه کرد. در قدم اول، اسکلت نگهدارنده این نوع سقف کاذب شکل می گیرد. این کار، با اجرای میلگرد رابیتس کاری در سقف انجام می شود. برای شکل دادن اسکلت این نوع سقف، میلگردهایی با سایز و ابعاد مناسب انتخاب می شوند تا در سقف کار گذاشته شوند.

فاصله میلگرد رابیتس کاری، میزان خم آن ها، سایز میلگرد مصرفی و نحوه اتصال از نکاتی هستند که در قدم اول باید در نظر داشت. پس از ایجاد اسکلت اولیه، به سراغ مرحله دوم خواهیم رفت.

در گام دوم، ورق های گالوانیزه مشبک به میلگرد رابیتس کاری در اسکلت نگهدارنده خود متصل می شوند. ورق یا توری رابیتس باید بتواند وزن ناشی از سایر مصالح و گچ کاری را تحمل کند و به اصطلاح، شکم پیدا نکند. بنابراین باید نوع آن را طوری انتخاب کرد که بتواند این وزن ها را تحمل کند.

تا اینجا، زیربنای این نوع سقف کاذب شکل گرفته است. در مرحله سوم، گچ کاری اجرا می شود تا در نهایت، به طرح مورد نظر برسیم. این فرایند، توسط استادکاران ماهر انجام می شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

میلگرد رابیتس کاری

میلگرد رابیتس کاری چیست؟

میلگرد رابیتس کاری باید متناسب با ویژگی های سقف مورد نظر انتخاب شود. اما مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید، گرید میلگرد رابیتس کاری است. در این فرایند، معمولا از میلگردهای A1 یا ساده استفاده می شود. این میلگردها به دلیل خواص مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی، خاصیت خم کاری و جوش پذیری خوبی دارند.

در مقابل، میلگردهای آجدار گرید A2 قابلیت جوشکاری دارند؛ اما بهتر است این فرایند روی آن ها اجرا نشود. میلگردهای A3 نیز چندان برای خمکاری با زاویه های زیاد مناسب نیستند. بنابراین، میلگرد ساده از این جهت برتری دارد.

از طرفی، میلگردهای آجدار برای ترکیب با بتن مناسب تر هستند. آج این مقاطع فولادی چسبندگی بیشتری با با بتن ایجاد می کند و مقاومت بتن مسلح را بالا می برد. بنابراین، از آن جایی که در سقف رابیتس به این ویژگی نیاز نداریم، پس استفاده از میلگرد ساده گزینه بهتر و مقرون به صرفه تری خواهد بود. اما نکته بعد، سایز مناسب برای میلگرد رابیتس کاری است.

سایز میلگرد رابیتس کاری

متداول ترین سایزی که برای میلگرد رابیتس کاری استفاده می شود، محصولات سایز 8 و 10 هستند. اهل فن توصیه می کنند که حداقل سایز میلگرد مورد استفاده، 8 باشد. این مقاطع باید بتوانند وزن سازه را تحمل کنند. پس انتخاب سایز میلگرد رابیتس کاری باید متناسب با طرح سقف کاذب و وزن آن انجام شود. به طور کلی، میلگرد ساده سایز 10 برای اجرای این نوع سقف گزینه معمول و متداولی است.

اگر قصد خرید میلگرد رابیتس کاری را دارید، می توانید قیمت روز میلگرد ساده را از سایت اصفهان آهن ببینید. نرخ های ذکر شده، قیمت های اعلامی کارخانه است. بنابراین از صحت و اعتبار بالایی برخوردار است.

rebar for rabbits

فاصله میلگرد ها در رابیتس کاری چقدر است؟

همان طور که گفته شد، کار اجرای سقف کاذب با نصب میلگرد رابیتس کاری شروع می شود. برای نصب این مقاطع، فاصله میلگردها از هم بسیار مهم است. هر چه قدر فاصله میلگردها بیشتر باشد، تحمل سقف در برابر فشارهای ناشی از مصالح کاهش می یابد.

پس اگر می خواهید مدل خاصی را اجرا کنید که به مصالح زیادی نیز دارد؛ یا ابعاد سقف کاذب بزرگ است، بهتر است فاصله میلگردها را کاهش دهید. معمولا این فاصله نباید بیش از 60 سانتی متر باشد. برای سقف های بزرگ با طرح های خاص و سنگین، این فاصله به 30 سانتی متر کاهش می یابد.

میلگرد رابیتس کاری چه تفاوتی با میلگردهای معمول بازار دارد؟

همان طور که گفته شد، میلگردهای معمول در اجرای سقف کاذب رابیتس بیشتر از نوع ساده یا گرید A1 هستند. از نظر سایز هم نمونه های 8 و 10 رایج تر هستند. این در حالی است که میلگرد مورد استفاده در اجرای پروژه های عمرانی و ساختمان سازی، بیشتر از نوع آجدار و گرید A3 هستند.

از نظر سایز هم محصولاتی با سطح مقطع 12، 14، 16 و 18 میلی متر در ساخت بناهای مختلف استفاده بیشتری دارند. البته باز هم ممکن است در اجرای سقف رابیتس از میلگردهای گرید A2 و A3 استفاده شود. این موضوع و انتخاب نهایی نوع میلگرد رابیتس کاری به نظر استادکار و مجری پروژه بستگی دارد.

rabbits roof

در مجموع، میلگرد رابیتس کاری یکی از مقاطع فولادی کاربردی در اجرای این نوع سقف کاذب است. سقف های رابیتس به دلیل وزن پایین، نوع مصالح مورد استفاده و قابلیت اجرا به صورت طرح های مختلف، طرفداران زیادی دارد. اگر قصد اجرای این نوع سقف را دارید، می توانید مقاطع فولادی مورد نیاز را از اصفهان آهن تهیه کنید.

در پایان، می توانید سوالات خود را زیر همین مطلب مطرح کنید یا با اصفهان آهن تماس بگیرید. کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان، پاسخ پرسش های شما را خواهند داد. ضمنا اگر تجربه خاصی در اجرای این نوع سقف دارید، حتما با سایر همراهان اصفهان آهن مطرح کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.