راهنمای خرید تیرآهن برای ساخت آپارتمان و کارگاه

دسترسی سریع به محتوای این مطلب
اگر تصمیم گرفتهاید که طبق برآوردهای مهندسی، برای خودتان خانهی جدیدی بسازید یا برای اولینبار، قصد احداث یک سوله یا کارگاه با اسکلت فولادی را دارید، این مطلب از مجلهی اینترنتی اصفهان آهن، به طور اختصاصی برای شما نوشته شده است. در این مقاله، تلاش میکنیم که در مورد راهنمای خرید تیرآهن، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. هدف اصلی، این است که به شما بگوییم چه تیر آهنی برای سازهی شما مناسب است و بهترین تیر آهنهای موجود در بازار کداماند؟ بنا بر این، تا انتهای مطلب، با ما همراه باشید.
ویدئو راهنمای خرید تیرآهن
در ادامه، کلیهی مطالب این راهنمای خرید، در قالب یک ویدئوی آموزشی به شما ارائه شده است. در این ویدئو، تلاش کردیم با قرارگیری در محیط انبار آهن آلات، از نزدیک، شما را با انواع تیر آهن آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
بخش اول، آشنایی با انواع تیرآهن
قبل از اینکه در مورد راهنمای خرید تیرآهن صحبت کنیم، بهتر است آشنایی نسبی با این محصول داشته باشید. در جهان، با توجه به موقعیتهای جغرافیایی و کاربردهای گوناگون تیر آهن، استانداردهای مختلفی برای تولید این محصول وجود دارد. اما صرف نظر از استاندارد، تیر آهنها معمولا به دو شکل مقطع I و H تولید میشوند. از انواع تیر آهن I میتوان به تیر آهنهای IPN و IPE و انواع تیر آهن H به تیرآهن های HEA و HEB و HEM اشاره کرد.
البته، در نظر داشته باشید که این نامگذاری، بر اساس استاندارد اروپا است و در کشورهای مختلف، اسامی متفاوتی دارد.
مثلا در کانادا، نام تیر آهن I بر اساس عمق و وزن به صورت W250x33 نمایش داده میشود. عدد 255، عمق بر اساس میلیمتر و عدد 33، وزن یک متر از تیر بر حسب کیلوگرم است. به عنوان مثال، در کشور هند به صورت ISMB, ISJB, ISLB, ISWB نامگذاری میشوند.
مشخصات ظاهری تیر آهن
یکی از موارد مهم که در مورد راهنمای خرید تیرآهن باید به آن توجه داشته باشید.، تشخیص نوع تیر است. برای این که بتوانید انواع تیر آهن را از روی شکل ظاهریشان تشخیص دهید، باید با دو اصطلاح جان و بال تیرآهن آشنا شوید. تعریف این دو اصطلاح، بسیار ساده است و با دانستن آنها، تشخیص انواع تیر آهن از روی شکل ظاهری، کار سادهتری خواهد بود.
به دو لبهی موازی پایینی و بالاییِ تیر، بال تیر آهن و به قسمت میانی تیر آهن که دو بال را به هم متصل میکند، جان تیر آهن گفته میشود.
آشنایی با تیرآهن IPE
تیر آهن IPE، متداولترین نوع تیر آهن تولیدی در کشور است و در ساختمانسازی مورد استفاده قرار میگیرد. این تیر آهن، بر اساس استاندارد اروپا نامگذاری شده و بر اساس استاندارد ایران، بهینهسازی و تولید میشود. تیر آهن IPE، بیشترین حجم تولید و مصرف را در بازار آهن آلات کشور به خود اختصاص داده است.
زمانی که از مقطع تیر آهن IPE به آن نگاه کنید، مشاهده میکنید که از نوک بال تا محل اتصال بال به جان تیر آهن، ضخامت بالها یکنواخت است و تغییری نمیکند. مورد بعدی که در ظاهر این نوع تیر آهن مهم است، نسبت طول جان به بال است. به این صورت که ارتفاع جان تیر آهن از عرض بال بیشتر است و هیچوقت در این نوع تیر، برابر نیست.
آشنایی با تیرآهن هاش – H (تیرآهن بالپهن)
تیر آهنهای بال پهن که در بازار، اصطلاحا به نام «هاش» شناخته میشوند، در سازههایی مانند سولهها، مجتمعهای تجاری بزرگ و … استفاده میشود. طول بال تیر آهن هاش، نسبت به تیر آهن IPE بیشتر است. در بازار ایران، تیر آهن هاش، بر حسب ضخامت به دو دسته تقسیم میشود و طبق استانداردهای مختلف، آنها را نامگذاری میکنند.
دستهبندی و نامگذاری تیر آهن بال پهن به این صورت است که به نوع سبٌک آن، HE-A و به نوع سنگین آن، HE-B میگویند.
تولیدکنندگان تیرآهن در ایران
تا اینجا متوجه شدید که باید چه تیر آهنی برای پروژهی خود تهیه کنید. وقت آن رسیده است تا با تولیدکنندگان این مقطع فولادی، بیشتر آشنا شوید. کیفیت ساخت، طول عمر و استحکام تیر آهن، مانند سایر مقاطع فولادی باید طبق استاندارد خاصی باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است خسارتهای جبران ناپذیری را به بار آورد.
البته از آن جایی که تیر آهن بهعنوان تیر اصلی یا فرعی، وظیفهی مهمی از نظر تحمل بار و وزن سازه بر عهده دارد، اکثر تولیدکنندهها کلیهی موارد استاندارد را در زمان تولید، رعایت میکنند.
در ایران، 9 کارخانه در زمینهی تولید تیرآهن فعالیت میکنند. این کارخانهها عبارتاند از:
- کارخانهی ذوب آهن اصفهان
- جهان فولاد غرب کرمانشاه
- فولاد احرامیان در استان یزد
- گروه ملی اهواز
- فایکو ساری
- ناب تبریز
- ظفر بناب
- آرین فولاد
- ماهکار مشهد
میتوان گفت که بین این تولیدکنندگان، ذوب آهن اصفهان، بهترین تیر آهن کشور را تولید میکند. ذوب آهن، تنها کارخانهای است که امکان تولید تیرآهن از سایز 12 تا 30 را دارد.
قیمت روز و نحوه خرید تیرآهن
برای اطلاع از قیمت روز تیر آهن، کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا بر روی لینک رو به رو کلیک کنید: قیمت تیر آهن
- بعد، کارخانهی مورد نظر خود را در صفحهی مذکور، پیدا کنید.
- سپس، سایز تیر آهن مد نظرتان را در ردیفهای جدول پیدا کنید.
- و در پایان، انتهای ردیف جدول، قیمت روز تیر آهن را مشاهده خواهید کرد.
- نکته: اگر قیمتی درج نشده بود، احتمالا قیمت تیر آهن در بازار، اعلام نشده است.
حالا که از قیمت روز تیر آهن با خبر شدید، احتمالا میخواهید وزن تیر آهن مورد نیاز را برای پروژهتان محاسبه کنید. برای این کار، کافی است وارد صفحهی محاسبهی وزن تیر آهن شوید. به همین سادگی میتوانید وزن تیر آهنهای مورد نیاز را برای پروژهتان به دست آورید.
راهنمای خرید تیرآهن
پس از به دستآوردن قیمت یک متر مربع از تیر آهن و محاسبهی وزن هر شاخه، زمان خرید فرا رسیده است. برای خرید تیر آهن، راه سادهای پیش رو دارید. به شرکت بازرگانی اصفهان آهن اعتماد کنید و به راحتی برای خرید، اقدام کنید. کافی است تلفن را برداشته و با شمارهی 03134045 تماس بگیرید تا کارشناسان با تجربهی شرکت، شما را در زمینهی خرید این مقطع فولادی همراهی کنند. در فرآیند خرید، کارشناسان ما کلیهی اطلاعات مورد نیاز را برای شما توضیح میدهند.
اگر سوالی دارید که در این مطلب به آنها پاسخی داده نشده است، میتوانید با خیال راحت از کارشناسان فروش، جویا شوید. همچنین برای حمل و نقل سفارشتان به محل تخلیه، آسودهخاطر باشید؛ چرا که در فرآیند خرید، با واحد لجستیک شرکت اصفهان آهن در ارتباط خواهید بود و کمترین هزینهی باربری ممکن به شما اعلام خواهد شد.
سوالات متداول
تیرآهن معمولا از نظر استاندارد به چند نوع تقسیم میشود؟
تیر آهنها معمولا به دو شکل مقطع I و H تولید میشوند. از انواع تیر آهن I میتوان به تیر آهنهای IPN و IPE و انواع تیر آهن H به تیرآهن های HEA و HEB و HEM اشاره کرد.
یک تیرآهن باکیفیت باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
کیفیت ساخت، طول عمر و استحکام تیر آهن، مانند سایر مقاطع فولادی باید طبق استاندارد خاصی باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است خسارتهای جبران ناپذیری را به بار آورد.