چرا تفاوت قیمت میلگرد کارخانه و بازار اینقدر زیاد است؟
دسترسی سریع به محتوای این مطلب
میلگرد یکی از مهم ترین مقاطع فولادی است که در ساختمان سازی بیش از هر محصول دیگری کاربرد دارد. بنابراین توجه به نکات خرید میلگرد و بررسی تفاوت قیمت آن در بازار و کارخانه، اهمیت ویژه ای دارد. اگر با روش بازار فروش این محصول آشنا نباشید، قطعا ضررهای زیادی خواهید داشت.
مهم ترین مسئله ای که در خصوص خرید آرماتور وجود دارد، علت تفاوت قیمت میلگرد کارخانه و بازار است. در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم و اگر می خواهید قیمت دقیق میلگرد را بدانید، با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.
فایل صوتی
تفاوت قیمت میلگرد کارخانه و بازار چقدر است؟
بخش زیادی از بودجه یک پروژه عمرانی، به خرید میلگرد اختصاص دارد؛ مخصوصا اگر سازه از نوع بتنی باشد. آرماتور انواع گوناگونی دارد و در هر کارخانه با شیوه و مواد اولیه مخصوص به خود تولید می شود.
در تعیین قیمت این محصول سه پارامتر یعنی برند، سایز و گرید موثر هستند. مثلا بهای میلگرد سایز 8 ذوب آهن اصفهان، با سایز 12 آن متفاوت است.
همچنین تفاوت در گریدهای میلگرد یعنی A1، A2 و A3 موجب قیمتگذاری متفاوت آن می شود. زیرا میزان انعطاف پذیری، نوع آج و مقاومت هر کدام با یکدیگر فرق می کند.
اما مسئله مهم این است که ابتدا بدانید قیمت میلگرد در کارخانه و بازار متفاوت است. معمولا این محصول در کارخانه نرخ کمتری دارد. اما پس از ورود به بازار، به دلیل واسطه ها و درصدی که فروشندگان بر روی محصول می کشند، کمی بیشتر است.
البته باید به این نکته توجه کنید که خرید مستقیم میلگرد از کارخانه، تنها از راه بورس کالا امکان پذیر است و شرایط ویژه ای دارد.
عوامل موثر بر تفاوت قیمت میلگرد کارخانه و بازار
تفاوت قیمت مقاطع فولادی در بازار و کارخانه وابسته به پارامترهای مختلفی مانند قیمت مواد اولیه، هزینه تولید، عرضه و تقاضا، نوسان ارز و… است.
قیمت مواد اولیه
میلگرد از موادی مانند سنگ آهن، فولاد خام و زغال سنگ تولید می شود. بنابراین تغییر قیمت این محصولات، بر نرخ آرماتور چه در کارخانه و چه در بازار تاثیر می گذارد. اگر بهای مواد اولیه افزایش پیدا کند، قطعا نرخ این محصول نیز افزایش می یابد.
عرضه و تقاضا
عرضه و تقاضا دو عامل بسیار مهم و موثر در بازار هستند، که بر قیمت تمام محصولات تاثیر می گذارند. رابطه این دو بسیار ساده است. هر چه عرضه و تولید یک کالا توسط کارخانه بیشتر شود، از سوی دیگر تقاضا برای خرید همان کالا کاهش یابد، قیمت محصول کمتر اعلام می شود.
فرض کنید کارخانه ذوب آهن اصفهان، طی یک ماه حدود 200 هزار تن میلگرد تولید کند (عرضه)، اما فروش آن در همان مدت کمتر از 10 هزار تن باشد (تقاضا). بنابراین این کارخانه مجبور می شود برای فروش محصولات خود، قیمت را تا حد بسیار زیادی کاهش دارد.
هزینه خط تولید
در خط تولید هر کارخانه هزینه هایی مانند نیروی انسانی، انرژی های برق و…، حمل و نقل وجود دارد که تغییر در هر هزینه، قیمت میلگرد را در کارخانه و بازار افزایش یا کاهش می دهد.
نوسانات ارز
هر چه ارزش پول ملی ایران کمتر شود، دلار افزایش می یابد. بنابراین قیمت مقاطع فولادی که به دلار وابسته اند نیز، بالا می رود. بنابراین با کوچکترین تغییر در قیمت دلار، بهای این محصولات نیز نوسان پیدا می کند.
مالیات بر ارزش افزوده
وقتی که یک محصول در خط تولید خود یک مرحله را پشت سر میگذارد، درصدی از مالیات بر روی بهای کالا اضافه می شود. در حقیقت ارزش افزوده، به مجموعه هزینه هایی گفته می شود که از اولین مرحله تولید تا آخرین قدم برای رسیدن به دست مشتری، به بهای آن اضافه می شود.
در حال حاضر، ارزش افزود برای میلگرد حدودا 9% است که احتمالا در سایت های زیادی آن را دیده اید. این سایت ها یک قیمت اصلی به شما نمایش می دهند و در انتهای هر جدول نوشته شده که: با احتساب 9 درصد ارزش افزوده یا سایر جملات مشابه که همگی یک مفهوم را می رسانند.
هزینه های نگهداری
یکی از دلایلی که باعث بیشتر بودن قیمت بازار نسبت به کارخانه می شود، هزینه های انبار و نگهداری است. شرکت هایی که میلگرد را با تناژ بالا از کارخانه می خرند، باید در محیط مناسب و شرایط ویژه انبار کنند. به همین دلیل هزینه ها انبار و نگهداری محصولات، به نرخ نهایی آن اضافه می شود.
میلگرد را از کارخانه بخریم یا بازار؟
تفاوت قیمت میلگرد کارخانه و بازار، مسئله ای است که این روزها بر سر زبان افتاده و فکر افراد را به خود مشغول کرده است. البته برای نجات سرمایه خود از این شرایط راه حلی وجود دارد که سالهاست کارفرمایان از آن استفاده می کنند.
سایت اصفهان آهن، بستر مناسبی را برای اطلاع از قیمت دقیق میلگرد در کارخانه و بازار فراهم کرده که با مراجعه به آن، می توانید قیمت این محصولات را در هر دو بازار به صورت لحظه ای مشاهده کنید. همچنین کارشناسان ما از ساعت 9 تا 15 هر روز، آماده پاسخگویی به سوالات شما همراهان گرامی هستند.
اگر چه که قیمت میلگرد در بازار بیشتر از کارخانه است، اما این شرکت آرماتور را با همان قیمت کارخانه و تخفیفات ویژه، به مشتریان خود ارائه می دهد. بنابراین با یک تیر، دو نشان می زنید؛ هم میلگرد باکیفیت و ارزان قیمت کارخانه ای می خرید، هم از هدر رفتن سرمایه خود محافظت می کنید.
خرید میگرد از کارخانه بهتر است یا بازار آزاد؟
خرید میلگرد از کارخانه ارزان تر است، اما مشکلات خود را دارد.
علت تفاوت قیمت میلگرد در بازار و کارخانه چیست؟
هزینه های واسطه مانند نگهداری و انبار، ارزش افزوده و… که در متن مفصل توضیح داده شد.