سوله UBM چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

سوله UBM دسته ای از انواع سوله است که با استفاده از تجهیزات خاص و ماشینی که به اختصار UBM نام دارد، ساخته می شود. اصلی ترین محصول فولادی مورد استفاده در فرایند ساخت سوله های یو بی ام، ورق گالوانیزه است. بنابراین قیمت روز ورق گالوانیزه نقش مهمی در هزینه تمام شده سازه خواهد داشت. این ورق ها به کمک دستگاه UBM خم می شوند تا برای ایجاد سوله مورد استفاده قرار گیرند. به همین دلیل، به این نوع سازه، سوله قوسی نیز گفته می شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی مزیت ها، معایب و انواع مختلف سوله UBM بپردازیم. لطفا تا پایان همراه ما باشید.

فایل صوتی

فایبل ویدئویی

سوله UBM چیست؟

سوله UBM نمونه ای از انواع سوله های مدرن هستند که با استفاده از ورق گالوانیزه و به کمک دستگاهی به نام Ultimate Building Machine یا UBM ساخته می شوند. دستگاهی که برای ساخت این سوله ها استفاده می شود، ورق فولادی گالوانیزه را در اشکال مورد نظر خم می کند و به شکل قوسی در می آورد. به همین دلیل، سوله UBM را با نام قوسی نیز می شناسند.

این نوع سوله سرعت ساخت بالایی دارد و نسبت به موارد مشابه، از قیمت کمتری برخوردار است. این دو موضوع، به نوع ساختار سوله قوسی مربوط می شود. یکی از دلایل آن، عدم استفاده از پیچ و مهره در فرایند ساخت آن است. این نکته علاوه بر کاهش هزینه ها، موجب افزایش قابل توجه سرعت ساخت بنای نهایی خواهد شد.

کاربرد سوله قوسی چیست؟

سوله های UBM کاربردهای متنوعی دارند و در سازه های شهری نیز مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از کاربردهای این نوع سوله که حتما آن را دیده‌اید، ساخت سالن های ورزشی است. بنای مراکز خرید و فروشگاه های بزرگی که معمولا در یک طبقه ساخته می شوند نیز چنین ساختاری دارد. همچنین برای ساخت پارکینگ و مواردی از این دست از سوله UBM استفاده می شود.

کاربرد سوله ubm

استفاده از سوله UBM چه مزیت هایی دارد؟

علاوه بر هزینه مناسب و سرعت ساخت بالا، سوله های یو بی ام دارای مزیت های دیگری نیز هستند. یکی از مهم ترین موارد آن، مقاومت بسیار بالای سازه نهایی در برابر عوامل گوناگون است. سوله قوسی در برابر باد، طوفان، بارش برف و نیروهای خارجی عملکرد خوبی دارد. حتی در زمان زلزله های نسبتا شدید نیز پایدار باقی می ماند. همچنین به دلیل استفاده از ورق فولادی گالوانیزه در ساخت این سوله ها، مصونیت خوبی در برابر زنگ زدگی ناشی از بارندگی خواهند داشت. از دیگر مزیت های سوله UBM می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد عایق حرارتی در برابر سرما و گرما جهت حفظ دمای داخلی سازه
  • کاهش نیاز سوله به تعمیرات و در نتیجه کم شدن هزینه نگهداری از آن
  • عدم نیاز به جوشکاری و پیچ و مهره برای اتصالات مورد نیاز
  • ایجاد ظاهری مدرن و شیک
  • سازگاری بیشتر با محیط زیست به دلیل استفاده از ورق گالوانیزه

معایب سوله یو بی ام

شاید بتوان گفت که مهم ترین نکته منفی چنین سوله هایی، وابستگی آن ها به دستگاه های مورد استفاده در فرایند ساخت سازه است. اگر قصد ساخت سوله قوسی را دارید، حتما باید تجهیزات مورد نیاز از جمله ماشین UBM را به محل پروژه منتقل کنید.

نکته بعد، محدود شدن تعداد طبقات سازه است. همان طور که گفته شد، از سوله یو بی ام برای ساخت پارکینگ ها استفاده می شود؛ البته این موضوع برای پارکینگ های طبقاتی صدق نمی کند. بنابراین اگر قصد اجرای سازه های طبقاتی را داشته باشید، این نوع سوله چندان برای شما مناسب نخواهد بود.

نکته منفی دیگری که باید به آن اشاره کرد، ایجاد محدودیت در ارتفاع سازه است. به دلیل ساختار قوسی ورق گالوانیزه مورد استفاده در این نوع سوله، امکان افزایش ارتفاع سقف و دهانه آن چندان ممکن نیست.

انواع سوله UBM

سوله های قوسی به عنوان یکی از انواع سوله، خود دارای گروه های مختلفی هستند. این دسته بندی بر اساس شکل و کاربرد آن ها انجام شده است. بر همین اساس، می‌توان سوله های یو بی ام را به دسته های Q، T و R شکل تقسیم کرد. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی خواهیم کرد.

مزایای سوله ubm

سوله یو بی ام T شکل

برای اجرای سوله UBM تی شکل، یک طرف سازه روی زمین و طرف دیگر آن بر روی دیوار قرار می گیرد. دلیل نام گذاری این سازه به نام T شکل، ساختار ظاهری آن است. به این سوله ها، سازه های زمین به دیوار نیز گفته می شود.

سوله R شکل

دسته دیگری از سوله های قوسی، نوع R شکل آن است. این نوع سازه که به عنوان بناهای دیوار به دیوار نیز شناخته می شوند، از دو طرف به سمت دیوار یا ستون قرار می گیرند.

سوله قوسی Q شکل

سومین دسته از انواع سوله که مورد بررسی قرار می ‌دهیم، نوع Q شکل آن است. سوله یو بی ام Q شکل از نظر هزینه ساخت و اجرا، یکی از مقرون به صرفه ترین شیوه های اجرای سوله محسوب می شود. برای ساخت این نوع سوله به دیوارهای کناری نیاز نیست. در واقع کل سازه از دو طرف روی زمین قرار می گیرد. به همین دلیل با عنوان سازه‌های زمین به زمین نیز شناخته می شوند.

در مجموع سوله UBM از سازه های نوینی هستند که برای اجرای پروژه هایی با تعداد طبقات کم مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، این سوله ها برای ساخت سالن های ورزشی و پارکینگ کاربرد دارند. برای احداث این سازه ها از دستگاه UBM استفاده می شود؛ دلیل نام گذاری این سوله ها نیز همین موضوع است. این دستگاه کار خم کردن ورق گالوانیزه را انجام می دهد. در واقع ورق گالوانیزه از مواد اولیه ساخت سوله یو بی ام است. اگر شما نیز قصد احداث سوله را دارید، می توانید کالای مورد نیاز خود را از طریق اصفهان آهن خریداری کنید.

سوله UBM چیست؟

سوله UBM نمونه ای از سوله های مدرن هستند که با استفاده از ورق گالوانیزه و به کمک دستگاهی به نام Ultimate Building Machine یا UBM ساخته می شوند. این دستگاه کار خم کردن ورق گالوانیزه را انجام می دهد.

استفاده از سوله یو بی ام چه مزیت هایی دارد؟

هزینه پایین ساخت، سرعت اجرای بالا، مقاومت قابل توجه در برابر باد، برف، زلزله و فشارهای خارجی، خاصیت ضدزنگ به علت استفاده از ورق گالوانیزه و عدم استفاده از جوشکاری یا پیچ و مهره از مزیت های این نوع سوله است.

انواع سوله قوسی شامل چه مواردی است؟

سوله های UBM به انواع R (دیوار به دیوار)، T (زمین به دیوار) و Q (زمین به زمین) شکل دسته بندی می شوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.