بهترین روش جوشکاری ورق استیل

زمان مطالعه: 5 دقیقه

در ساختار ورق استیل، به‌منظور کاربرد آن در صنایع و مصارف مختلف مانند صنعت، کشاورزی و تولید لوازم‌خانگی، به اجرای جوش نیاز است. به‌کارگیری جوشکاری در فولادهای ضدزنگ و انتخاب شیوه مناسب برای هر نوع استیل، باعث تغییر آلیاژ استیل می‌شود؛ به همین دلیل، انتخاب بهترین روش جوشکاری ورق استیل، موضوع مهمی است که باید مد نظر داشته باشید. دراین مطلب می‌خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

فرآیند جوشکاری ورق استیل

در حالت کلی، این نوع جوشکاری و تغییر فرم آن برای مصارف صنعتی، تولید لوازم خانگی، صنعت کشاورزی، خدمات شهری و … است.

آشنایی با جوشکاری استیل

روش‌های مختلف جوشکاری ورق استیل، برای دستیابی به یک نتیجه دلخواه و مطلوب طی چندین مرحله و انجام آزمون و خطاهای گوناگون انتخاب می‌شود؛ به‌همین دلیل، انتخاب بهترین روش جوش دادن در این زمینه، اهمیت زیادی دارد.  به‌خاطر داشته باشید که جوشکاری مقاطع فولادی مخصوصا ورق اهمیت زیادی دارد و باید توسط یک فرد باتجربه در این زمینه انجام شود؛ قیمت ورق می‌تواند نشان‌دهنده اهمیت این موضوع باشد.

روش‌های جوشکاری ورق استیل

روش‌های مختلفی برای انجام عملیات جوش دادن بر روی ورق استیل وجود دارد. در حالت کلی، فرآیند جوشکاری ورق استیل بر اساس ضخامت و نوع پوشش مواد، متغیر خواهد بود. نام‌گذاری و مشخص نمودن روش جوش دادن بر اساس مصرف استیل و نوع دستگاه استفاده شده تعیین می‌شود.

جوشکاری ورق استیل

سه روش جوشکاری اصلی برای استیل ها وجود دارد:

  1. جوشکاری استیل TIG
  2. جوشکاری استیل نقطه‌ای
  3. جوشکاری استیل MIG

روش استیل TIG بیشتر برای جوش‌های ظریف و قوی کاربرد دارد؛ این در حالی است که روش استیل MIG ارزان‌ترین راه برای جوش قطعات بزرگ‌تر به شمار می‌رود.

جوشکاری استیل TIG

این روش جوشکاری ورق استیل، بیشتر برای کار در درجه دمایی پایین مناسب است. استفاده از گاز آرگون متناسب با نیاز پروژه (روش‌های غیر اتوماتیک و قطعات نازک‌تر) و در برخی موارد ترکیب این گاز با هلیوم، هیدروژن و نیتروژن در این روش مرسوم است. هلیوم با توجه به گرمای بیشتری که تولید می‌کند برای نفوذ پذیری بیشتر در قطعات ضخیم‌تر استفاده می‌شود.

به منظور محافظت استیل از اکسید شدن و افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی می‌توان فرآیند جوش یک طرفه را به کار گرفت. در این صورت با استفاده از گاز می‌توان از جوش های داخلی و خارجی محافظت نمود. از مهمترین ویژگی‌های این روش می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این روش از قابلیت انعطاف پذیری بالایی برخوردار است.
  • علاوه بر این، در پایان یک کار با کیفیت بالا و طول عمر بیشتری خواهیم داشت.
  • هر چند این روش نسبت به روش MIG پیچیده‌تر است؛ اما دستگاه‌ها و تجهیزات TIG دارای تنظیمات بسیاری است که هر کدام با توجه به پروژه انتخاب می‌شوند.

جوشکاری استیل نقطه‌ای

یکی از ارزان‌ترین و در دسترس ترین نوع جوشکاری استیل، روش گاز به صورت نقطه‌ای است. در این روش با استفاده از دستگاه جوشکاری نقطه‌ای RW می‌توان تمام کارها را انجام داد. به صورتی که در تمامی پروژه‌ها قابلیت استفاده را خواهد داشت.

در این روش با استفاده از جریان الکتریسیته در کمترین نقطه ذوب فلز بدون ایجاد کوچک‌ترین خمیدگی در آن، عملیات جوش دادن اتفاق می‌افتد. در واقع با کمک جریان الکتریسیته، لبه‌های ساییده شده فلز را حرارت داده تا بتوانند آن‌ها را به هم متصل نمایند.

جوشکاری استیل MIG

در این روش که با نام MIG-MAG شناخته می‌شود یک قوس الکتریکی بین دو قسمت فیلر بدون روکش و قطعه استفاده می‌شود تا بتواند گرمای مورد نیاز برای جوشکاری را تولید کند. این عملیات یک فرآیند نیمه‌اتوماتیک است که در صورت انجام صحیح آن، دو قطعه متصل با قدرت بالا را در پایان کار خواهیم داشت.

در این روش، از گاز آرگون و سیم الکترود استفاده می‌شود. استفاده از جریان الکتریکی این امکان را به جوشکار می‌دهد تا به راحتی نقاط جوش را ایجاد نماید. به همین دلیل یکی از پر طرفدارترین روش‌ها به شمار می‌رود. از ویژگی‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • روش استیل MIG نسبت به روش TIG دارای سرعت بیشتری است.
  • انجام این روش، نیاز به تجربه و تخصص خاصی ندارد.
  • در شرایط آسان‌تر قابل اجرا است.
  • در قسمت مشعل این روش از یک فولاد ضد زنگ استفاده شده است که این کمک می‌کند تا عملیات جوشکاری به راحتی با یک دست انجام شود.
  • سرعت خنک شدن نقاط جوش در این روش بسیار سریع است و همین عامل باعث می‌شود تا میزان شکنندگی اتصالات نیز افزایش یابد.

سایر روش‌های جوشکاری استیل

علاوه بر روش‌های جوشکاری ذکر شده در این مقاله، روش‌های مختلف دیگری وجود دارد که به آن‌ها خواهیم پرداخت.

جوشکاری استیل با برق

امروزه از این روش به عنوان یک حرفه در صنعت و تولید استفاده می‌شود. به کارگیری جریان برق تحت دستگاه‌های مخصوص و کاربردی منجر به تولید استیل با درجه مقاومت بالاتر می‌شود.

جوشکاری استیل با ضخامت پایین

در این روش با استفاده از گاز آرگون و یا لیزر برای ترمیم و تعمیر بدلیجات و نقره استفاده می‌شود.

سایر روش‌های جوشکاری استیل

جوشکاری استیل با فلزات گوناگون

در این روش با استفاده از فلزات دیگر مانند قلع، مس و یا تیتانیوم برای تعمیر و تولید لوازم استیل عملیات جوشکاری انجام می‌شود. دستگاه و تجهیزات این روش، به‌صورت مخصوص با ظرافت خاصی به کار گرفته می‌شود.

جوشکاری استیل با هوا برش

یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها که بسیار در صنعت کاربرد دارد. این روش با هوا برش و استفاده از دستگاه مخصوص انجام می‌شود. این شیوه با نام هوا گاز یا گاز اکسی استیلن نیز شناخته می‌شود.

جوشکاری استیل با گاز CO2

این روش، یکی از اولین و ابتدایی‌ترین روش‌های جوشکاری ورق استیل است که تحت گاز دی اکسید کربن CO2 انجام می‌شود. روش گاز آرگون، امروزه جایگزین این روش شده است.

بهترین روش جوشکاری ورق استیل کدام است؟

انتخاب بهترین روش برای جوشکاری استیل یا فولاد ضد زنگ با توجه به کیفیت آن تعیین می‌شود. در حالت کلی چنانچه به دنبال جوش دادن ارزان‌تر با قیمت مقرون به صرفه هستید، بهتر است روش «جوش نقطه‌ای» را انتخاب نمایید.

اگر مواد مورد استفاده از ظرافت کمی برخوردار است و نازک هستند، بهترین گزینه برای انجام روش، «TIG یا گاز تنگستن» گزینه خوبی است.

جوشکاری ورق استیل یا فولاد ضد زنگ برای رسیدن به یک محصول کاربردی و خدماتی با هدف اجرای ترکیبات موثر بر استیل انجام می‌شود. تولید و ساخت تجهیزات کشاورزی، تعمیرات لوازم استیل، تولید انواع ظروف استیل، استفاده رد صنعت ساختمان سازی، صنعت غذا و دارو از جمله خدمات پس از اجرای جوش بر روی ورق استیل است. انتخاب بهترین روش برای انجام جوشکاری استیل متناسب با مقدار ضخامت و کیفیت فولاد تعیین می‌شود.

جوشکاری ورق استیل به چه منظور انجام می‌شود؟

در برخی از موارد، برای مصارف صنعتی، تولید لوازم خانگی، صنعت کشاورزی، خدمات شهری و … لازم است که ورق استیل جوش داده شود.

فرآیند جوش دادن ورق استیل بر اساس چه مواردی تعیین می‌شود؟

این نوع فرآیند، بر اساس ضخامت و نوع پوشش مواد، متغیر خواهد بود.

بهترین روش جوشکاری ورق استیل کدام است؟

اگر به دنبال اجرای جوش ارزان‌تر با قیمت مقرون به صرفه هستید، بهتر است روش جوش نقطه‌ای را انتخاب نمایید. و اگر قرار است ورقی ظریف و نازک داشته باشید، بهترین گزینه روش TIG یا گاز تنگستن است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. raddiesel.ir می گوید

    بیار مفید و کاربردی تشکر