در مورد پروفیل سنگین بیشتر بدانید
دسترسی سریع به محتوای این مطلب
پروفیلها جزء مقاطع فولادی مهمی هستند که از آنها هم در ساختمان سازی و هم در صنایع مختلف استفاده میشود. پروفیلها اگر در ساختمان سازی استفاده شوند، به عنوان ساخت در و پنجره کاربرد دارند و در صنعت خودرو سازی، در زمینه ساخت قطعات خودرو به کار گرفته میشوند. پروفیل سبک و سنگین دو دسته از انواع پروفیلها هستند. در مقالات قبل در مورد پروفیل سبک؛ کاربرد و ویژگیهای آن صحبت کردیم. در این مطلب میخواهیم به شناخت پروفیل سنگین بپردازیم.
قوطی پروفیلها دسته بندیهای مختلفی دارند و هر کدام دارای قیمتهای مختلفی هستند، برای دسترسی به قیمت انواع قوطی پروقیل، روی لینک زیر کلیک کنید:
پروفیل و انواع روشهای تولید
همان طور که اشاره شد، استفاده از پروفیلها در ساختمان سازی و بسیاری از صنایع دیگر، امری ضروری است. بخشی از ماده اولیه تولید پروفیل ها، از کارخانه فولاد مبارکه فراهم میشود؛ در حالی که بخش دیگری از آن از کشورهایی مانند برزیل و اروپا وارد میشود. به طور کلی برای تولید پروفیل دو روش مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد:
روش مستقیم
در این روش، به وسیله قالبهای مخصوص، دو لبه ورق به یکدیگر جوش داده میشوند و سایز آن مشخص میشود. بعد از آن، محصول تولید شده به وسیله اره به طولهای مشخص بریده و سپس بسته بندی و در نهایت به واحد کنترل کیفی ارسال میشود.
محصولی که با این روش تولید میشود، از کیفیت بالاتری برخوردار است و همچنین دارای ابعاد دقیقی است.
روش غیر مستقیم
در روش غیر مستقیم، محصول در دستگاه مخصوص به شکل لوله در میآید. بعد از جوش دو لبه، محصول تولید شده در شکلهای مختلفی ایجاد میشود. در این روش، محصول نهایی گردتر بوده و از لحاظ ابعاد، این روش نسبت به روش مستقیم، از دقت پایینتری برخوردار است.
پروفیل سنگین چیست؟
پروفیل سنگین هم مانند پروفیل سبک به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشود. این نوع پروفیل، شامل مقاطع مربع و مستطیلی شکل است با این تفاوت که پروفیل سنگین از ورق سیاه تولید میشود و ضخامت آن بالاتر از 1 و نیم میلیمتر است. این نوع پروفیل، از تنوع ابعاد بالایی برخوردار است.
ویژگیهای پروفیل سنگین
از مهمترین ویژگیهای پروفیل سنگین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت جوشکاری از مهمترین ویژگی های پروفیل سنگین است؛ پروفیل سنگین این قابلیت را دارد که عملیات جوشکاری روی آن به راحتی انجام میشود.
- از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان به مقاومت و سختی بالا اشاره کرد. سطح این پروفیل به راحتی ساییده نمیشود و یا در استفاده از آن، مشکل جدی به وجود نخواهد آمد، همین مسئله نشان میدهد که پروفیل سنگین از عمر بیشتری برخوردار است
- این محصول نسبت به نوع سبک آن، از قیمت مناسبتری برخوردار است.
پروفیل سنگین به دلیل توانایی تحمل وزن بالا، معمولا در مصارفی استفاده میشود که نیاز به تحمل نیروی زیادی باشد. از این محصول معمولا در ساخت ماشین آلات سنگین و ساخت دستگاههای صنعتی استفاده میشود.
موارد مصرف پروفیل سنگین
به طور کلی از پروفیل سنگین در موارد زیادی استفاده میشود که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصارف ساختمانی به عنوان قوطی و ستون در ساخت پنجره
- ساخت ماشین آلات سنگین
- ساخت دستگاههای صنعتی
قیمت پروفیل سنگین
قیمت این محصول همانند نوع سبک آن، در واحد وزن پروفیل سنگین اعلام میشود. البته باید در نظر داشت که بسته به ضخامت ورق استفاده شده در پروفیل سنگین، قیمت آن متغیر است.
به طور کلی، محصولاتی که با ورق نازک تهیه میشوند، قیمت بالاتری دارند ولی به دلیل اینکه قیمت این محصول بر اساس واحد وزن محاسبه میشود و محصولات نازک تر، وزن کمتری دارند، بنابراین از قیمت کمتری هم برخوردارند.
اگر میخواهید به طور کامل در مورد پروفیل سبک و پروفیل سنگین اطلاعاتی داشته باشید، میتوانید به مطلب زیر مراجعه کنید:
«قوطی پروفیل سبک و قوطی پروفیل سنگین؛ تفاوت هر کدام در چیست؟»
کلام پایانی
به طور کلی پروفیل سنگین و سبک، از لحاظ شکل ظاهری، کاربرد و حتی ویژگی با هم تفاوتهای اساسی دارند. پروفیل سنگین معمولا در مصارفی استفاده میشود که نیاز به تحمل وزن های بالا باشد، مانند ستونها در ساختمان سازی، تولید ماشین آلات صنعتی و … این در حالی است که از پروفیل سبک، در مصارفی که نیاز به ظرافت و شکل پذیری باشد، استفاده میشود؛ مانند ساخت لوازم خانگی، تولید مبلمان و ساخت کانتینر.
اگر سوال یا دیدگاهی در این زمینه، سوالات و نظرات ارزشمند خود را در این زمینه با همراهان اصفهان آهن در میان بگذارید. شما میتوانید با مراجعه به صفحهی قیمت آهن، میتوانید از آخرین تغییرات قیمت انواع مقاطع فولادی مطلع شوید.