معرفی 6 نوع دیوار پیش ساخته | کاربرد دیوارهای پیش ساخته در خانه

زمان مطالعه: 5 دقیقه

امروزه در زمینه ساخت‌ و‌ ساز، برخی از موضوعات مانند هزینه و زمان بیشتر از گذشته حائز اهمیت شده‌ اند. سازندگان یا افرادی که قصد بازسازی ساختمان‌ ها را دارند، به‌دنبال کاهش هزینه‌ ها و زمان اتمام پروژه هستند. برای کاهش هزینه بازسازی سازه‌ ها یکی از راهکار‌های پرکاربرد، استفاده از دیوار پیش ساخته است.

برای ساخت بسیاری از این دیوارها، از میلگرد سایز ۱۸ استفاده می‌ شود. به همین دلیل قیمت میلگرد یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در فاکتور نهایی این سازه‌ ها محسوب می‌ شود. در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد دیوار پیش‌ ساخته به همراه مزایا و معایب آن بدانیم؛ با ما همراه باشید.

فایل صوتی

فایل ویدئویی

دیوار پیش ‌ساخته چیست؟

دیوار پیش‌ ساخته یکی از محبوب‌ ترین مصالحی است که در صنایع ساختمانی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. دلیل پر‌طرفدار بودن سازه این است که روند ساخت و تکمیل شدن سازه را سرعت می‌ بخشد. در واقع این دیوار‍‌ها به دلیل وزن سبک نسبت به سایر سازه‌ ها به طور چشمگیری باعث کاهش وزن ساختمان می‌ شوند.

این دیوار‌ها پس از آماده شدن، به محل احداث پروژه انتقال یافته و در قسمت‌ های مورد نیاز نصب می‌ شوند. کارخانه‌ های تولید کننده مصالح، دیوار‌های پیش‌ساخته را در اندازه‌ ها، ابعاد و جنس های مختلفی تولید می‌ کنند. این سازه‌ ها جایگزین خوبی برای دیوار‌های خشتی، سفالی، آجری و سنتی هستند.

دیوار پیش ساخته سبک

دیوار پیش ساخته سبک از مصالح سبک مانند گچ، سیمان، یونولیت، فلز و یا ترکیبی از آنها ساخته می شود. این نوع دیوارها به دلیل وزن کم و سرعت نصب بالا، در ساخت و سازهای مدرن بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. البته توجه داشته باشید که این دیوارها عایق صوتی و حرارتی مناسبی ندارند.

کاربرد دیوارهای پیش ‌ساخته

اغلب مهندسین برای زیبایی بیشتر ترجیح می‌ دهند که ساختمان‌ های خود را با استفاده از حوضچه، استخر و… مجهز کنند. طبیعتا این نوع دیوارها در برابر آب، رطوبت و… از مقاومت بسیاری برخوردار هستند. سالانه حوادث متعددی مانند آتش‌سوزی و زلزله در سراسر دنیا رخ می‌ دهد که منجر‌ به خسارت‌ های مالی و جانی می‌ شوند.

خوشبختانه دیوار‍‌های پیش‌ ساخته نسبت به وقایع طبیعی، پایداری منحصر به فردی را از خود نشان می‌ دهند. از اساسی ترین کاربرد‌های دیوار پیش ‌ساخته می‌ توان به احداث کارخانه‌ ها، سوله‌ ها و مسکن‌ های پیش‌ ساخته اشاره کرد.

انواع دیوار پیش‌ ساخته

تجهیزات ساختمانی با تنوع چشم‌ گیری تولید می‌ شوند؛ بی‌ تردید دیوار‍‌های پیش‌ ساخته نیز از این موضوع مستثنی نیستند. در ادامه انواع مختلف این محصول را بررسی می‌ کنیم.

دیوار پیش ‌ساخته کناف

این سازه‌ ها برای جداسازی قسمت‌ های داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرند. اجرای این دیوار‌ها به دو روش سیستم سازه‌ ای و بدون سیستم سازه‌ ای انجام می شود. دیوار‌های کنافی به علت نصب آسان و زمان کمی که برای تعمیر نیاز دارند، در آپارتمان‌ ها بیشتر به‌ کار برده می‌ شوند.

دیوار پیش‌ ساخته چوبی

از دیوار پیش‌ ساخته چوبی اغلب برای ساخت ساختمان‌ های چوبی و کلبه استفاده می‌ کنند. وزن این دیوارها بسیار سبک بوده و گزینه مناسبی برای تکمیل دکوراسیون خارجی و داخلی سازه‌ های اداری، تجاری و مسکونی به شمار می‌ آید. برای بالا بردن استحکام دیوار‌های چوبی آن‌ ها را در دیوار‌های باربر مستقیم به پی بتن ساختمان، متصل می‌ کنند.

دیوار پیش‌ ساخته گچی

دیوار‌های پیش‌ ساخته گچی جز دیوار‌های غیر باربر به‌ شمار می‌ روند. این دیوار‌ها از ترکیب الیاف سبک نظیر پلی یورتان و پشم‌ شیشه با آب و گچ ساخته می‌ شوند. گچ استفاده شده در این دیوارها معمولی دانه‌ ریز بوده و حساسیت‌ زا نیستند. این دیوار‌های چوبی نقش موثری در کاهش وزن سازه ایفا می‌ کنند و برای جداسازی بخش‌ های داخلی ساختمان استفاده می‌ شوند.

به دلیل خاصیت ضد رطوبت، این دیوار‌ها اغلب در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و قسمت‌ هایی که رطوبت بیشتری دارند به کار برده می‌ شوند. این سازه در چهار نوع توپر، سوراخ‌ دار، ضدآب و مسلح ساخته می‌ شود. طول این دیوار معمولا بیشتر از یک متر بوده و عرض آن‌ ها بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی‌ متر است.

انواع دیوار پیش ساخته

دیوار پیش ‌ساخته بتنی

دیوارهای پیش‌ ساخته بتنی با استفاده از ترکیب میلگرد، سیمان، آب، سنگریزه و… ساخته می‌ شوند. بیشترین کاربرد این نوع از دیوار‌های پیش‌ ساخته در نمای ساختمان است؛ چرا که این دیوارها از مقاومت و تحمل وزن بالایی برخوردار هستند. استحکام این سازه‌ ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

به همین دلیل از میلگرد‌هایی با سایز بالا در ساخت این محصول استفاده می‌ شود. ابعاد این سازه با توجه به نیاز پروژه‌ های ساختمانی به صورت سفارشی تولید می‌ شود. قیمت این سازه مناسب بوده و نصب آسانی دارد، به همین علت طرفداران بسیاری را جذب خود کرده است.

دیوار پیش‌ ساخته یونولیتی

این محصولات که با نام تری دی پنل نیز شناخته می‌ شوند؛ از یونولیت یا همان شبکه فلزی نرم به پلی استایرن استفاده می‌ کنند. در این سازه میلگرد از درون یونولیت‌ ها عبور داده می شود، به همین دلیل قیمت آنلاین میلگرد در فاکتور نهایی تاثیر گذار است. این سازه‌ های یونولیتی از خاصیت ضدآب برخوردار بوده و مانع از رشد موجودات میکروسکوپی و قارچ‌ ها می‌ شوند؛ البته برای استفاده از دیوار یونولیتی در مناطق مرطوب، باید شبکه فلزی را از فولاد گالوانیزه ساخت. برای نصب این سازه باید آرماتور به فونداسیون متصل شود.

دیوار پیش ساخته تری دی پنل

دیوار تری دی پنل نوعی دیوار پیش ساخته است که از سه لایه اصلی تشکیل می شود:

  • هسته عایق: این هسته معمولا از جنس پلی استایرن یا یونولیت است و عایق حرارتی و صوتی بسیار خوبی می باشد.
  • دو شبکه فلزی: این شبکه ها از جنس فولاد هستند و در دو طرف هسته عایق قرار می گیرند.
  • بتن: بعد از نصب پنل ها، روی آنها از دو طرف بتن پاشیده می شود تا یک لایه صلب و مقاوم ایجاد شود.

برای ساخت دیوارهای خارجی و داخلی ساختمان، سقف، فونداسیون و محوطه سازی این نوع از دیوارهای پیش ساخته گزینه بسیار مناسبی هستند.

مزایا و معایب دیوار پیش ساخته

مزایای دیوارهای پیش ساخته

یکی از مهم‌ ترین مزایای دیوارهای پیش‌ساخته، صرفه جویی در وقت و تسریع روند ساخت ساختمان است. تولید این دیوارها همزمان با کارهای دیگر پروژه مانند نقشه‌کشی، خاکبرداری و… انجام می‌ شود. در نتیجه یک ساختمان در مدت زمان کوتاهی برای بهره برداری آماده خواهد شد.

این دیوارها به دلیل توپر بودن از استحکام و کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و در برابر ضربه، خوردگی و اسید‌ها با دوام هستند؛ زیرا از بهترین مواد اولیه برای ساخت این سازه‌ ها استفاده می‌ شود. به دلیل استحکام بالای این دیواره حشراتی نظیر موریانه و مورچه نمی‌توانند به آن نفوذ کنند.

در واقع با استفاده از این دیوارها مقدار مصالحی که برای ساخت ساختمان استفاده می‌ شود، حدود ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. همچنین این محصول باعث صرفه جویی در انرژی مصرفی ساختمان شده و هزینه خانوار‌ها کاهش می‌ یابد. هنگام رخداد حوادث طبیعی مانند زلزله خسارت کمتری به ساختمان وارد می‌ شود؛ زیرا این سازه بسیار سبک و مقاوم است.

معایب دیوار پیش ساخته

دیوار‌های پیش ساخته در کنار مزایایی که دارند از معایبی نیز برخوردار هستند. برای مثال، یکی از معایب ساخت این دیوارها هزینه بالای راه‌ اندازی کارخانه تولید کننده است؛ زیرا برای خرید ماشین‌ های پیشرفته سرمایه زیادی لازم دارد. اگر محل اجرای پروژه از کارخانه تولید کننده این دیوارها دور باشد حمل‌ و‌ نقل سازه‌ ها با تریلر انجام شده و هزینه‌ بسیار بالایی را در پی خواهد داشت.

همچنین رساندن دیواره‌ ها به ساختمان بدون هیچ آسیبی کار دشواری است. لازم به ذکر است خرید این سازه نسبت به دیوار‌های سنتی هزینه بسیار بالاتری داشته و برای نصب نیز پول بیشتری احتیاج دارد.

امروز در صنعت ساختمان‌ سازی مصالحی که علاوه بر کاهش هزینه‌ های ساختمان بتوانند سرعت انجام کار و مقاومت کلی سازه در برابر زلزله و… را افزایش دهد؛ بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. دیوار پیش‌ ساخته از جمله بهترین و کاربردی‌ ترین مصالح ساختمانی به شمار می‌ آیند.

گرچه خرید این سازه‌ ها نسبت به دیوار‌های سنتی هزینه‌ بیشتری را به همراه دارند اما مزایای فراوان یاد شده صرفه‌ اقتصادی آن‌ ها را توجیه می‌ کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. حسن سلیمی می گوید

    سلام متری چنده برای طبقه دوم