تازه ترین اخبار کاهش قیمت آهن امروز به همراه تحلیل عوامل کاهنده قیمت در بازار فولاد

زمان مطالعه: 3 دقیقه

کاهش شدید قیمت آهن آلات موضوعی است که طی یک ماه اخیر بر سر زبان ها افتاده و علت دقیق آن در اکثر خبرگذاری ها به طور شفاف توضیح داده نمی شود.  از ابتدای شهریور تا به امروز، شاهد کاهش قیمت مقاطع آهنی بوده ایم که مرتبا تحت تاثیر سیاست های مختلف و نحوه عرضه محصولات فولادی در بورس نوسان دارد.

عوامل زیادی مانند رکود نرخ ارز، افزایش عرضه و کمبود تقاضا در کاهش قیمت این محصولات دخیل هستند؛ به همین دلیل در این مطلب از دانشنامه اصفهان آهن به بررسی اخبار کاهش قیمت آهن امروز و تحلیل آن ها می پردازیم.

فایل صوتی

کاهش قیمت آهن

بررسی دلایل کاهش قیمت آهن

آخرین باری که شاهد کاهش و ریزش قیمت آهن آلاتی مانند میلگرد بودیم، مربوط به اسفند 1401 تا فروردین 1402 است. در این بازه زمانی مقاطع فولادی بین 8,000 تا 10,000 تومان ریزش داشتند و بازار فولاد فوق العاده کساد بود.

از اوایل شهریور تاکنون نیز قیمتگذاری آهن آلات در بازه 300 تا 1000 تومانی دچار نوسان شده و عده ای دلیل آن را کاهش قیمت دلار می دانند.

در روزهای اخیر که تقاضا برای خرید آهن آلات نسبت به عرضه آن ها کاهش چشمگیری داشته، نمودار قیمت آهن روند نزولی را به وضوح نشان می دهد.

بر اساس تحلیل هفتگی و پیش بینی بازار، قیمت آهن آلات به عوامل مختلفی مانند میزان عرضه و تقاضا، نیاز صنایع، نرخ نفت، صادرات و واردات آن بستگی دارد. بنابراین زمانی که از کاهش قیمت آهن آلات صحبت می کنیم، در واقع تاثیر عوامل وابسته به آن و بازار جهانی بررسی می شود.

تاثیرات کاهش شدید قیمت آهن امروز

کاهش قیمت آهن آلات نه تنها خبر خوبی نیست بلکه برای بسیاری از فعالان صنعت فولاد نگران کننده است. شرکت های واسطه که مقاطع فولادی کارخانجات را از طریق بورس خریداری کرده و برای عرضه به مشتریان آماده می کنند، حال دچار ضررهای بسیار زیادی شده اند که با ادامه این روند کسب و کار آن ها را به سمت ورشکستگی می برد.

برخلاف تصور همیشگی که بهترین فصل برای ساخت و ساز، تابستان و بهار است؛ اما امسال این گونه نبود و به علت های مختلفی شاهد کاهش تقاضا برای ساختمان سازی و در نتیجه کاهش خرید آهن آلاتی مانند میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی و… بودیم.

ممنوعیت خرید اعتباری مقاطع فولادی، بر سر سایر عوامل سوار شد و تمام مشتریانی که تمایل به خرید اقساطی داشتند را از دست داد که با ادامه این روند قطعا قیمت آهن آلات، روند نزولی خود را ادامه می دهد.

مهم ترین دلیل کاهش قیمت آهن امروز

مولفه بنیادی در تعیین قیمت مقاطع آهنی، نرخ ارز و دلار است که بر بازارهای جهانی تاثیر بسیار زیادی دارد. همبستگی بین دلار و آهن آلات در کشور ما، امری اجتناب ناپذیر است.

به گزارش اقتصاد نیوز در هفته های اخیر که قیمت دلار شیب نزولی داشت، تاثیر خود را به صورت جدی بر روی بازار فولاد گذاشت.

کاهش قیمت میلگرد در شش ماه اول 1402

اگر به نمودار میلگرد ذوب آهن سایز 12، که پرفروش ترین آرماتور بازار فولاد است نگاهی بیاندازیم؛ متوجه سیر نزولی آن می شویم. در تاریخ 14 فروردین 1402، قیمت هر شاخه میلگرد سایز 12 حدودا 31,000 تومان معامله می شد. اما در تاریخ 20 شهریور با گذشت تقریبا شش ماه، نرخ فروش این کالا تا 27,200 تومان کاهش پیدا کرده و در نمودار زیر مشخص است.

نمودار 6 ماهه روند قیمت میلگرد

سایر سایزهای میلگرد ذوب آهن، جهان فولاد سیرجان، حسن رود، امیرکبیر خزر و… نیز از این روند کاهش مستثنی نیستند و نمودار آن ها همین روند را نشان می دهد.

کاهش قیمت تیرآهن در شش ماه اول 1402

بعد از میلگرد، تیرآهن پرکاربردترین مقطع فولادی است که در سایزبندی 12 تا 18 تولید می شود. تیر آهن ذوب آهن مانند میلگرد آن، تقاضای بیشتری در بازار دارد و در 6 ماه اخیر، روند قیمتی نزولی داشت. سایز 14 این محصول در تاریخ 14/01/1402 حدودا 33,900 به فروش می رسید. پس از گذشت شش ماه در تاریخ 1402/06/20 نرخ فروش آن تا قیمت 27,600 تومان کاهش پیدا کرد.

نمودار 6 ماهه روند قیمت تیرآهن

روند نمودار سایر مقاطع مانند ورق، قوطی، پروفیل، لوله و… طی 6 ماه اول سال 1402 به همین صورت نزولی بود و احتمالا این روند در صورت عدم مدیریت صحیح، ادامه دار خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.