سازه LSF چیست؟ – کاربرد، ویژگی و قیمت سازه ال اس اف

زمان مطالعه: 8 دقیقه

ایران در یک منطقه زلزله ‌خیر واقع شده و به همین دلیل لازم است تمام بناهایی که در کشورمان در حال ساخت هستند، با توجه به اصول استاندارد و با استفاده از مصالح با کیفیت ساخته شوند. یکی از سیستم ‌هایی که امروزه توانسته کارایی بالا و قابل ملاحظه ‌ای در ساختمان‌ های مقاوم به زلزله نشان دهد، سازه lsf است.

تقریبا درهمه سازه ها به منظور افزایش مقاومت کششی و خمشی از میلگرد استفاده می کنند. با توجه به کارایی و مناسب بودن قیمت میلگرد، این مقاطع یکی از پر مصرف ترین مصالح ساختمانی به حساب می آیند، که در مقاوم سازی ساختمان نقش ویزه ای دارند.

اگر در مورد چیستی و  چرایی این سازه Lsf و مزیت ‌های آن اطلاعاتی در اختیار ندارید؛ ادامه این متن را مطالعه کنید. در این مقاله از دانشنامه اصفهان آهن، به صورت کامل و جامع به بررسی خصوصیات و ویژگی ‌های سازه ال اس اف می پردازیم.

خرید ورق به قیمت کارخانه

سازه Lsf چیست؟

سازه lsf به ساختارها یا سیستم ‌های پیش ساخته ای گفته می ‌شود که در ساخت هر کدام، مقاطع فولادی جدار نازک به کار می روند. این مقاطع فولادی، ورق ‌هایی با ضخامت کم از نوع گالوانیزه هستند. ورق ‌های گالوانیزه، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌ زدگی از خود نشان می دهند.

ورق فولادی مورد استفاده در سازه lsf با کمک برخی دستگاه ‌های خاص به روش تولید رولی، به شکل پروفیل ‌های سبک در می ‌آیند. یکی از خصوصیات این نوع پروفیل ‌ها، ابعاد متفاوت آنهاست.

این سازه ، چهارچوب و اسکلت اصلی ساختمان را تشکیل می ‌دهد. برای آنکه وزن سازه کمتر شود و عملیات سبک ‌سازی صورت گیرد، پروفیل ‌هایی که به روش نورد سرد تولید شده را استفاده می کنند. در نهایت برای آنکه بتوان این نوع پروفیل را پوشش داد، باید از مصالحی مانند سنگ یا پی وی سی استفاده کرد. اجزای این سازه عبارتند از:

  • لایه‌ های عایق حرارتی و صوتی
  • ورق ‌های فولادی تولید شده به روش نورد سرد
  • صفحه ‌های تخته گچی برای استفاده به جای پوشش درونی
سازه ال اس اف

موارد زیر از جمله کاربردهای سازه Lsf هستند:

  • برای ساخت مجموعه ‌های آموزشی و تفریحی، سازه lsf استفاده می شود.
  • در ساخت نیم‌ طبقه فضاهایی که ارتفاع زیادی دارند، این سازه می ‌تواند کارایی بالایی از خود نشان دهد.
  • اگر فردی قصد داشته باشد یک طبقه به پشت بام اضافه کند، می ‌تواند از خواص و مزیت ‌های این نوع سازه استفاده کند.
  • منازل مسکونی که نهایتا تا 5 طبقه اجازه ساخت دارند، این نوع سازه زیاد به کار برده می ‌شود.
  • شهرک‌ هایی که نیاز است در کوتاه‌ ترین زمان ممکن ساخته شوند را با کمک این سازه احداث می ‌کنند.
  • به صورت یک قانون کلی باید توجه داشت در ساخت بناهایی که از نظر تعداد طبقات با محدودیت مواجه هستند، این سازه کاربرد بالایی دارد.
  • یکی دیگر از جاهایی که سازه lsf کاربرد زیادی دارد، ساخت کارخانه‌ ها یا کارگاه‌ هایی است که به عنوان کارگاه صنعتی شناخته می شوند.

هزینه اجرای سازه ال اس اف و مقایسه آن با سازه بتنی و فلزی

هزینه نهایی ساخت یک سازه به عوامل مختلفی از جمله متراژ، نوع کاربری، کیفیت مصالح، دستمزد کارگران، شرایط جوی و… بستگی دارد. بسیاری از افراد تصور می کنند که اجرای یک ساختمان با سازه بتنی یا فلزی ارزان تر از سازه ال اس اف خواهد بود؛ در حالی که یک تصور اشتباه است.

تجربه نشان داده که ساخت یک ساختمان با اسکلت فلزی یا بتنی، در مقایسه با سازه ال اس اف (در شرایط کاملا مشابه) حدود 10% گران تر خواهد بود. علت این موضوع هم به مقدار مصرف مواد اولیه ای که در ساخت هر کدام نیاز داریم بر می گردد.

برای مثال اگر در یک سازه بتنی حدود 20 تن سیمان مصرف شود، در اسکلت فلزی حدود 11 تن و در سازه LSF حدود 5 تن خواهد بود. این مضوع برای مصرف فولاد هم صدق می کند به طوری که اگر در سازه فلزی از 6 تن فولاد استفاده شود؛ در سازه ال اس اف حدود 3 تن خواهد بود.

جدول مقایسه سازه Lsf و سازه اسکلت فولادی و بتنی:

به طور کلی هزینه ساخت سازه LSF، در مقایسه با سازه اسکلت فولادی کمتر است. این امر به دلیل استفاده از مصالح سبک تر و ارزان تر در سازه LSF است. بر اساس بررسی های انجام شده در سال 1403، هزینه ساخت هر متر مربع سازه LSF حدود 8 میلیون تومان است، در حالی که هزینه ساخت هر متر مربع سازه اسکلت فولادی حدود 12 میلیون تومان است.

مقاطعسیستم LSFسیستم سازه فولادیسیستم سازه بتنی
مقدار فولاد و آرماتور مصرفی25.125533.25
مقدار بتن مصرفی240.4546.51140.4
وزن اسکلت ساختمان4.5310.25112.25
وزن کل سازه86.4209.18317.6
ویژگیسازه LSFاسکلت فلزیاسکلت بتنی
سیستم سازهقاب سادهقاب خمشی و سازهقاب خمشی
سیستم مقاوم در برابر نیروهای جانبیسیستم مهاربندهای کششیقاب خمشی متوسط و قاب مهاربندی شدهقاب خمشی متوسط
ضریب رفتار46 و 77
سیستم سقفکامپوزیتتیرچه بلوکتیرچه بلوک

نحوه اجرای سازه lsf

برای آنکه بتوان سازه ال اس اف را اجرا کرد باید تمام مراحلی که در ساختمان ‌های معمولی انجام می‌ گیرد، در ساخت این اسکلت نیز رعایت شود. مراحل ساخت این نوع سازه به شکل زیر است:

  • ساخت پی و فونداسیون
  • ساخت دیوار و سقف
  • در نظر گرفتن پوشش داخلی و خارجی
  • درب و پنجره ‌ها
  • تاسیسات مکانیکی و برقی

در ادامه هر یک از عناوین بالا را به صورت خلاصه توضیح خواهیم داد.

مقایسه سازه LSF با سازه های فولادی و بتنی

ساخت پی و فونداسیون در سازه ال اس اف

یکی از مراحل اجرای سازه lsf، ساخت پی و فونداسیون است. برای آنکه بتوان دیوارها را در جای خود ثابت کرد، باید فونداسیون به اندازه 50 سانتی ‌متر کنده شود. بعد از آنکه ساخت پی تمام شد، انکر بولت ‌ها را در فاصله ‌هایی مشخص از هم قرار می ‌دهند. فاصله انکر بولت ‌ها را باید از قبل مشخص کرد و برای آنکه دیوارها در جای خود تثبیت شوند این عمل صورت می ‌گیرد.

فرایند اجرای دیوار در LSF

یکی دیگر از مراحل ساخت و اجرای سازه lsf، ساخت دیوار و سقف است. همانطور که متذکر شدیم برای ثابت نگه‌ داشتن و فیکس کردن جای دیوارها، از انکر بولت استفاده می ‌شود. این انکرها را در فاصله مشخص از هم و داخل فونداسیون قرار می ‌دهند. دیوارها در این سازه، برای تحمل بارهای ثقلی و جانبی ساخته می ‌شوند.

دیوارهایی که به آنها باربر گفته می ‌شود نیز در محل ‌هایی که از قبل مشخص شده، قرار داده می شوند. در سازه lsf برای اینکه سازه از اطراف بتواند بارهای وارده را به خوبی تحمل کند، دیوارهای باربر ساخته می ‌شوند. دیوارهای غیر باربر نیز که معمولا تاثیر خاصی بر روی مقاومت سازه ندارند، بعد از نصب اسکلت در جای خود قرار داده می ‌شوند.

اجرای سقف نیز یکی از مراحل اجرای سازه lsf است که به روش‌ های متفاوتی این کار انجام می ‌شود. یکی از متداول‌ ترین روش ‌هایی که برای اجرای سقف به کار برده می ‌شود، سیستم تیر ریزی مسطح و خرپای سقفی است. پوشاندن سقف نیز یا به صورت بتن درجا و یا به صورت خشک صورت می گیرد.

در نظر گرفتن پوشش داخلی و خارجی

از دیگر مراحل اجرای سازه lsf، در نظر گرفتن پوشش ‌های داخلی و خارجی برای سازه است. برای این نوع پوشش نیز یا از مصالح مدرن استفاده می ‌شود و یا مصالح سنتی را به کار می ‌گیرند. معمولا اجرای پوشش‌ های خارجی به صورت خشک یا به صورت ملات و تر انجام می ‌شود.

جهت پوشاندن سطوح داخلی نیز از روش ‌های متفاوتی استفاده می ‌شود که شامل دیوارپوش، رنگ، کاغذ دیواری، گچ و یا کاشی هستند. برای پوشاندن کف نیز می‌ توان از پارکت یا موکت استفاده کرد. در اجرای پوشش ‌های داخلی باید به عایق ‌کاری نیز توجه داشت. معمولا عایق کاری به کمک ورق ‌های پلی استایرن که ضخامت 5 سانتی ‌متری دارند، انجام می ‌گیرد.

درب و پنجره‌ ها

از دیگر مراحل اجرای سازه lsf، ساخت درب و پنجره ‌هاست. امروزه در ساختمان ‌سازی، درب و پنجره‌ هایی با کیفیت که با نوین‌ ترین مصالح ساخته شده ‌اند مورد  استفاده قرار می ‌گیرند. از جمله این متریال ‌ها می‌ توان به آلومینیوم و پی ‌وی ‌سی اشاره کرد.

اجرای سقف در سیستم lsf structure

برای اجرای سقف در سازه های ال اس اف، روش های گوناگونی وجود دارد که دو نوع متداول آن شامل خرپاهای سقفی و سیستم تیرریزی هستند. در روش اول، از خرپاهای فلزی برای پوشش دهانه‌ ها استفاده می‌ شود. همچنین روی خرپاها، از مصالح پوششی مانند تخته گچی یا OSB استفاده شده است.

سپس، سقف کاذب به منظور ایجاد سقف نهایی و پوشش تاسیسات نصب می‌ شود. به طور کلی انتخاب روش مناسب برای اجرای سقف، باید توسط مهندس عمران یا طراح سازه انجام شود.

تاسیسات مکانیکی و برقی

از جمله تاسیسات مکانیکی و برقی که در سازه lsf به کار برده می ‌شود، لوله ‌کشی و  تهویه است. برای لوله ‌کشی از لوله ‌های سوپر پایپ و یا لوله‌ های پی ‌وی ‌سی استفاده شده و اجرای تهویه نیز با توجه به نظر و سلیقه کارفرما صورت می ‌پذیرد.

تاسیسات برقی نیز شامل مواردی همچون سیم‌کشی، نصب پریز و کلیدهای برق، خطوط مربوط به تلفن و یا تابلوهای برق هستند. در سازه lsf فضاهایی که بین دیوارها وجود دارد، خالی است و به همین دلیل نصب و اجرای تاسیسات به راحتی صورت می‌ گیرد.

مزایای سازه LSF

ویژگی‌ های ساختاری که در این سازه مشاهده می ‌شود، باعث ایجاد مزیت ‌های زیادی در آن شده است. این مزیت ‌ها به شرح زیر هستند:

  • مقاومت و سختی بالای
  • مقاومت بالا در برابر حوادثی مانند آتش سوزی، زلزله و همچنین حشرات موذی
  • وزن پایین و سبک
  • قابلیت نصب سازه در آب و هواهای مختلف
  • نصب بسیار ساده و راحت با هزینه نصب پایین
  • یکنواخت بودن تمام سطوح آن
  •  قابل بازیافت بودن تمام مصالح مصرفی
  • سرعت بالا در نصب و اجرای آن
  • طول عمر و دوام بالا
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی فیزیکی و شیمیایی

معایب سازه lsf

سازه lsf مزیای زیاد و قابل توجهی دارد، اما به هرحال معایبی هم دارد که ذکر آنها برای آشنایی بی ‌عیب و نقص نسبت به این سازه لازم و ضروری به نظر می‌ رسد. از جمله معایب این سازه می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجرای این نوع سازه نیاز به حضور متخصصین دارد. این افراد باید در این حوزه، مهارت و تجربه زیادی داشته باشد.
  • دومین موردی که شاید از برخی جهات نتوان از آن چشم پوشی کرد، محدودیت استفاده در ساختمان‌ هایی است که اجازه دارند در بیش از 5 طبقه ساخته شوند.
  • در بناهای بالای 5 طبقه، چنانچه قصد استفاده از این نوع سازه وجود داشته باشد باید پیش ‌نیازهای آن به خوبی فراهم شود. آماده ‌سازی این پیش ‌نیازها، هزینه‌ های زیادی را به کارفرما تحمیل می ‌کند.

بهترین مرجع برای تهیه اجزای سازه

بدون شک توجه به متریال مصالح فولادی و کیفیت آنها در مقاوم سازی ساختمان بسیار حائز اهمیت است. برای اینکه انتخاب مناسبی داشته باشید، باید محصولات کارخانه های مختلف را باهم مقایسه کنید و پس از تحقیق، نسبت به تهیه آن اقدام کنید. اگر یک مرجع مطمئن که محصولات کارخانه معتبر را عرضه می کند بشناسید، می تواند به شما کمک کند تا محصول مناسبی تهیه کنید.

یکی از مراجع معتبر فروش در حوزه آهن آلات، اصفهان آهن است. اصفهان آهن با سالها تجربه در زمینه فروش مقاطع فولادی مختلف توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند. برای اطلاع از قیمت روز مصالح فولادی مورد نیازتان می توانید به سایت این مجموعه مراجعه کنید و پس از اطمینان از انتخاب درست، نسبت به تهیه آن اقدام کنید.

با توجه به اینکه اصفهان آهن با بسیاری از کارخانه های معتبر به صورت مستقیم همکاری می کند، بهترین قیمت انواع مقاطع فولادی را ارائه می دهد. با مراجعه به سایت و مشاهده جداول مشخص شده برای هر محصول و هر کارخانه می توانید به راحتی خرید خود را تکمیل کنید.

در این متن در مورد سازه lsf، مزیت ‌ها و معایب آن صحبت کردیم. این سازه از جمله ساختارهایی است که برای ساخت بنا در مناطق زلزله ‌خیر کارایی بالایی از خود نشان می ‌دهد. البته متاسفانه عیبی که این مورد دارد آن است که نمی ‌توان در مجتمع ‌هایی که تعداد طبقات آنها زیاد است از آن استفاده کرد. به کار بردن سازه اس ‌ال ‌اف در مجتمع‌ ها و برج‌ های چندین طبقه هزینه های زیادی را به کارفرما تحمیل خواهد کرد و این موضوع برای برخی از کارفرماها جالب توجه نیست.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 نظرات
  1. محمد فعال می گوید

    با سلام عنایت فرمایید یک واحد 70 متری در دوطبقه یعنی هرطبق 70 متر جمعا 140متر در دوطبقه صفر تا صد چقدر هزینه دارد وزمان تقریبی چقدر است ؟محل زمین در گیلان منطقه لاهیجان بین لاهیجان وسیاهکل ( سرشکه)قرار دارد ومتراژ زمین 450 متر است

    1. محمد فعال می گوید

      سلام یک هفته پیش سوال کردم جوابی داده نشد چرا؟

  2. سادات طه می گوید

    سلام
    آیا برای زدن تراس ۲ونیم در ۶ متر در یک منزل چندسال ساخت با اسکلت فلزی هم مناسب است؟
    برای اقدام لطفا راهنمایی بفرمایید

  3. مختاری می گوید

    با سلام
    هزینه و زمان لازم برای ساخت یک مدرسه 16 کلاسه چقدر هست

    1. اصفهان آهن می گوید

      برای جواب دادن به این سوال، به جزئیات بیشتری مثل قیمت زمین در یک منطقه، متراژ، نوع اسکلت، امکانات موردنیاز و استانداردای ساخت نیاز داریم.

  4. عباسی می گوید

    باسلام لطفا برای ۱۲۰متر زیر بنادر طبقه ی دوم چند میلیون تومن هزینه دارد و در چه مدت ساخته میشود؟تشکر

  5. محسن صفایی می گوید

    درود بر شما ،
    آیا برای قفسه بندی چهار طبقه با توان حمل ۱۰۰ کیلوگرم در هر طبقه در یک متر مربع ، مناسب می‌باشد ؟

    1. esfahanahanAdmin می گوید

      درود دوست عزیز
      برای قفسه بندی چهار طبقه نیاز به مشورت با مهندس سازه و بررسی دقیق شرایط سازه می باشد.