از 0 تا 100 دیوار هبلکس (Heblex)  و بلوک آن

زمان مطالعه: 5 دقیقه

هبلکس یا ACC نوعی بتن دارای تخلخل (ناپیوسته) است که از ترکیب سیمان، آهک، سیلیس و پودر آلومینیوم ساخته می شود. این ماده پس از طی کردن مراحل ویژه به شکل بلوک های Heblex به بازارهای مصالح ساختمانی عرضه می شود.

واژه Acc مخفف عبارت Autoclaved Aerated Concrete، به معنای بتن هوادهی اتوکلاوشده است. این ماده کاربردها، انواع، مزایا و معایبی دارد که قصد داریم در این مطلب از دانشنامه اصفهان آهن به توضیح هر کدام بپردازیم؛ زیرا جزو مهم ترین مصالحی است که در دیوارچینی اکثر ساختمان ها استفاده می شود.

فایل صوتی

دیوار هبلکس چیست؟

همانطور که گفته شده هبلکس نوعی بتن است و اگر در ساخت دیوار از این ماده (بلوک) استفاده شود، به آن دیوار Heblex می گویند. این بتن ابتدا با ترکیب سیمان و آهک به شکل بلوک در می آید، سپس این بلوک ها روی یکدیگر قرار گرفته و دیوار سازه را ایجاد می کنند.

این نوع دیوار برای انواع دیوارچینی های داخلی و خارجی مناسب است و تنوع بالایی در ترکیب و کاربرد دارد. وزن سبک، عایق قوی، استحکام و مقاومت مهم ترین قابلیت های این دیوار است که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

دیوار هبلکس چیست؟

انواع دیوارهای هبلکس (heblex)

بلوک های ACC انواع مختلفی دارند، که هر کدام برای کاربردهای متفاوتی استفاده می شوند. ویژگی های خاص هر بلوک را، در جدول زیر مشاهده می کنید.

ردیفنوع دیوارویژگی هاکاربرد
1هبلکس معمولیساخته شده از بلوک های هبلکس معمولی، دارای وزن سبک، عایق حرارتی و صوتیدیوارچینی داخلی و خارجی
2هبلکس اتوکلاوساخته شده از بلوک های هبلکس اتوکلاو شده، مقاومت بالاتر، سختی و استحکام بیشتردیوارچینی داخلی و خارجی
3هبلکس سوراخدارساخته شده از بلوک های هبلکس سوراخ دار، دارای منافذ متعدد، عایق صوتی و حرارتی بالاعایق سازی
4هبلکس مسلحتقویت شده با میلگرد مقاومت بالاتر در بارگذاریدیوارچینی داخلی و خارجی

هر دیوارمزایا و معایب خود را دارد که باید متناسب با موقعیت، کاربرد، شرایط محیطی و بودجه، نوع متناسب با نیازتان را تهیه کنید.

برای مثال اگر عایق بودن در برابر صوت و حرارت برایتان مهم است، توصیه می کنیم دیوار هبلکس سوراخ دار را بخرید؛ زیرا نسبت به سایر دیوارها، قابلیت و کارایی بهتری دارد. اما اگر بودجه محدودی دارید، باید هبلکس معمولی تهیه کنید.

کاربردهای دیوار هبلکس

به طور کلی می توان گفت این دیوارها از هر نوعی که باشند، کاربردهایی دارند. در این قسمت بخشی از مهم ترین کاربردهای آن آورده شده است:

  • دیوارچینی داخلی در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی به دلیل وزن سبک، قابل سوراخکاری و برش، عایق حرارتی و صوتی
  • دیوارچینی خارجی در ساختمان های صنعتی، مسکونی و تجاری بخاطر مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و عایق بودن در برابر صدا و حرارت
  • عایق سازی دیوارها، سقف، کف و…

بنابراین این نوع بلوک برای دیوارسازی ساختمان ها، گزینه بسیار مناسبی است که در صرفه جویی هزینه ها و افزایش ایمنی سرنشینان تاثیر زیادی دارد.

کاربردهای دیوار هبلکس

مراحل ساخت دیوار هبلکس

برای ساخت و اجرای دیوار acc باید مراحل زیر، به ترتیب و پی در پی انجام شود. ساخت و اجرای این نوع دیوار یک کار تخصصی است، پس بهتر است آن را به یک فرد حرفه ای در این زمینه بسپارید.

پایه ریزی آوار

همیشه اولین مرحله، مهم ترین قسمت آن در هر عملیات است؛ زیرا “خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج”. بنابراین دقت کنید که پایه ریزی به اندازه کافی قوی باشد، تا بتواند وزن کل مصالح را تحمل کند.

در این قسمت ضخامت پایه ریزی را، حداقل 15 سانتی متر در نظر بگیرید. ابتدا سطح خاک را کاملا صاف کنید، سپس یک لایه از شن و ماسه به ضخامت 10cm روی خاک مسطح بریزید. در نهایت لایه سوم ( بتن) را با حداقل ضخامت 20 سانتی متر، روی لایه های قبلی بریزید.

نصب میلگرد

خرید آنلاین میلگرد آجدار و استفاده از آن به خصوص در بخش فونداسیون ساختمان، باعث افزایش مقاومت دیوار در برابر بارگذاری می شود. بنابراین توصیه می کنیم اگر شرایط لازم برای استفاده از آرماتور مهیاست، حتما در پی ریزی از آن استفاده کنید.

البته تشخیص این موضوع بر عهده متخصص نصب و اجرای دیوار Heblex است. میلگردها به صورت شبکه ای با حداقل فاصله 20 سانتی متری، در فونداسیون نصب می شوند.

نصب دیوار با ملات سیمان

ابتدا ملات سیمان را آماده کنید. سپس ملات را با استفاده از تراز روی پایه ریخته و بلوک را روی ملات قرار دهید. تراز باعث می شود که بلوک ها، محکم تر روی پایه ریزی قرار بگیرند. توجه کنید که فاصله بلوک ها از یکدیگر حداقل 1 سانتی متر باشد.

اتمام کار

در نهایت عملیات گچ کاری، رنگ کاری و نصب در و پنجره به عنوان حسن ختام انجام می شود. برای گچ کاری ابتدا دیوار را بتونه و سپس گچ را روی سطح آن بکشید. برای رنگ آمیزی نیز سطح دیوار را با بتونه روغنی آماده کنید تا رنگ پذیر شود. در آخر محل نصب درب و پنجره مشخص می شود.

نکات بسیار مهم در ساخت دیوار هبلکس

در ساخت این دیوار، یک سری نکات مهم در مورد کیفیت مصالح، نصب اصولی و اتمام کار وجود دارد که حتما باید به آنها توجه کنید.

توصیه کارشناسان اصفهان آهن به شما این است که کیفیت را فدای قیمت ارزان نکنید. بهتر است از مصالح باکیفیت استفاده کنید، زیرا تضمین کیفیت و طول عمر بیشتر هستند.

مراحل نصب را دقیق و اصولی انجام دهید، به اندازه های مجاز دقت کنید تا مقاومت و پایداری لازم را داشته باشد. برای این کار باید از تراز استاندارد استفاده نمایید.

مراحل پایانی مانند گچ کاری و رنک آمیزی در زیبایی و نمای دیوار تاثیر زیادی دارند. این عملیات را با دقت و ظرافت انجام دهید تا ارزش کار چندین برابر شود.

مراحل ساخت دیوار هبلکس

تفاوت دیوار هبلکس با آجری و سیمانی

بلوک هبلکس با بلوک های ساده از لحاظ وزن، مقاومت، قبلیت برش کاری، سوراخکاری و عایق بودن تفاوت هایی دارد. در جدول زیر، مقایسه این دیوار را با دو نوع دیگر می بینید.

ویژگیدیوار هبلکسدیوار آجریدیوار سیمانی
وزنسبکسنگینسنگین
عایق حرارتی و صوتیخوبمتوسطمتوسط
مقاومت در برابر آتشمقاوممتوسطمتوسط
قابلیت برش و سوراخ کاریآساندشواردشوار

در این مطلب یکی از بلوک های پرکاربرد در ساختمان سازی و دیوارچینی بررسی شد. بلوک هبلکس به نام های ACC، سبک و گازی نیز شناخته می شود. این نوع دیوار کاربردها و مزایای گوناگونی دارد به همین دلیل، بیشتر افراد ترجیح می دهند که به جای دیوارهای معمولی از آن استفاده کنند.

قیمت دیوار هبلکس چقدر است؟

بهای این محصول به نوع، ضخامت و حجم مورد نیاز بستگی دارد. معمولا به ازای یک مترمکعب، هزینه آن بین 110 هزار تا 200 هزار تومان متغیر است.

هزینه دستمزد کارگران و پرسنل برای اجرای هبلکس چقدر است؟

تقریبا برای هر متر مربع از دیوارچینی، بین 5 تا 7 هزار تومان دستمزد می گیرند.

از کجا می توان دیوار هبلکس خرید؟

فروشگاه های مصالح ساختمانی، عرضه کننده خرد و عمده این محصولات هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. مریم می گوید

    مطلب خيلي جالب و خوبي هست ممنون از شما