دستمزد نبشی کشی ساختمان + هزینه آهن کشی نما در سال 1402
دسترسی سریع به محتوای این مطلب
برای افزایش ایمنی سازه ها، قوانین مختلفی تعریف شده و کارهای گوناگونی انجام می شود. نبشی کشی ساختمان یکی از همین اقدامات است که برای افزایش ایمنی سازه، به خصوص در نما، دیوارها و … اجرا می شود. این فرایند با استفاده از نبشی صورت می گیرد. بنابراین، قیمت نبشی و دستمزد نبشی کشی ساختمان تاثیر مستقیمی در هزینه تمام شده پروژه دارد.
نبشی کشی در ساختمان، بسته به این که در کدام بخش از سازه اجرا می شود، نام های مختلفی دارد و به شیوه های گوناگون انجام می شود. آهن کشی و وال پست نمونه ای از نام هایی است که برای نبشی کشی استفاده می شود.
در ادامه این مطلب، قصد داریم تا در مورد آهن کشی بخش های مختلف سازه و دستمزد نبشی کشی ساختمان صحبت کنیم. اگر در پروژه های خود به دانستن چنین نکاتی نیاز دارید، پیشنهاد می کنیم تا پایان همراه ما باشید.
نبشی کشی ساختمان چیست چطور انجام می شود؟
در زمان ساخت سازه های گوناگون، بخش های مختلف آن باید به اسکلت بنا متصل شوند تا از این طریق، نیروهای وارد به خوبی مهار شوند. در این صورت، در زمان وقوع زلزله یا وارد شدن فشارهای ناشی از باد و طوفان، دچار فروپاشی و تخریب نخواهند شد.
بر اساس آیین نامه 2800 و قوانین موجود، اتصال دیوارها و نمای سازه به اسکلت آن باید از طریق نبشی کشی یا آهن کشی انجام شود. مقطع فولادی اصلی که در این فرایند استفاده می شود، نبشی است که در دو نوع 6 و 12 متری قابل تهیه است. البته نمونه های 6 متری رایج تر هستند.
برای ایمن سازی و مهار دیوارها، از وال پست استفاده می شود. یکی از شیوه های رایج اجرای این شیوه، استفاده از نبشی کشی است. به همین دلیل، محاسبه دستمزد نبشی کشی ساختمان برای اجرای وال پست هم مفید و کارآمد خواهد بود.
نبشی کشی دیوارها به دو صورت قابل اجراست. در روش اول، قبل از بتن ریزی ستون ها، پلیت هایی کار گذاشته می شوند تا با جوشکاری نبشی به آن، مهار دیوار انجام شود. اما در روش دوم، نبشی ها از طریق تسمه به ستون ها متصل می شوند؛ طوری که مقطع دیوار داخل نبشی ها قرار بگیرد. در آخر، میلگردهای عرضی به طولی و میلگردهای طولی به نبشی ها جوش داده می شوند.
در نتیجه، برای محاسبه دستمزد نبشی کشی ساختمان و هزینه های مهار دیوارها، قیمت میلگرد و هزینه جوشکاری هم اثرگذار است. اما روش اجرای آهن کشی نما چگونه است؟
برای آهن کشی یا شاسی کشی نما، اول باید نوع مصالح مورد استفاده در نما و طرح آن دقت کرد. پس از آن، طرح و نقشه نبشی کشی تعیین می شود. سپس با ترازبندی محل اجرا، زیرسازی اجرا می گردد. در گام بعد، پلیت ها به بتن نما محکم می شوند تا دستک های نبشی کشی نصب شوند. در نهایت نبشی های افقی و عمودی در محل مناسب نصب شده تا جوشکاری اجرا گردد.
با همه این تفاسیر، هر مرحله از نبشی کشی ساختمان به مصالح و فرایندهای اجرایی خاصی نیاز دارد. تک تک آن ها در محاسبه دستمزد نبشی کشی ساختمان موثر هستند. اما در ادامه، به بررسی دقیق تر هزینه ها و دستمزد نبشی کشی ساختمان می پردازیم.
دستمزد نبشی کشی ساختمان
برای بررسی هزینه و محاسبه دستمزد نبشی کشی ساختمان، بهتر است آن را در دو حالت نبشی کشی شاخه ای و کیلویی بررسی کنیم. در این صورت، داده های دقیق تری خواهیم داشت. نکته مهم اینجاست که با توجه به انواع نبشی سبک و سنگین، استفاده از حالت شاخه ای برای محاسبه دستمزد نبشی کشی ساختمان دقیق تر است. چرا که صرف نظر از نوع نبشی، کارهای انجام شده برای آهن کشی سازه تا حدود زیادی یکسان است.
البته محل اجرای پروژه و متراژ آن، فصل و موارد این چنینی در تغییر این نرخ ها اثر دارند. در ادامه، قیمت های هر مورد را به تفکیک بیان می کنیم.
دستمزد نبشی کشی ساختمان –روش کیلویی
قبل از بررسی هزینه ها، این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از روش کیلویی برای نبشی های سنگین، هزینه بالاتری نسبت به حد معمول خواهد داشت. بنابراین استفاده از روش شاخه ای بهتر است.
اما بر اساس نرخ های اعلامی در سال 1402، هزینه و دستمزد نبشی کاری ساختمان، 8 تا 10 هزار تومان به ازای هر کیلو نبشی است. برای تعیین قیمت دقیق تر، باید به طرح و نقشه آهن کشی سازه و میزان پیچیدگی و سختی اجرای آن دقت کرد.
دستمزد نبشی کشی ساختمان –روش شاخه ای
برای تعیین هزینه ها در این روش، تعداد شاخه های استفاده شده در فرایند آهن کشی در نظر گرفته می شود. بر این اساس، دستمزد نبشی کشی ساختمان به ازای هر شاخه نبشی، چیزی حدود 150 تا 170 هزار تومان است. تعیین قیمت نهایی، باز هم به سطح سختی و پیچیدگی کار بستگی دارد.
عوامل موثر بر هزینه نبشی کشی ساختمان
برای تعیین بودجه لازم جهت شاسی کشی سازه، علاوه بر دستمزد نبشی کشی ساختمان، موارد دیگری هم موثر هستند. یکی از آن ها، متراژ پروژه و ارتفاع سازه است. مورد بعد که بیشتر برای شاسی کشی نما کاربرد دارد، میزان پیچیدگی آن است. بر این اساس، هر چه فراز و فرود و انحنای بیشتری در نمای سازه باشد، هزینه اجرا بالاتر می رود. عامل موثر بعد، قیمت روز آهن آلات و سایر مصالح مورد استفاده است.
در مجموع، نبشی کشی سازه که با نام هایی همچون شاسی کشی یا آهن کشی نیز شناخته می شود، یکی از راهکارهای ارائه شده جهت افزایش ایمنی سازه است. این فرایند با هدف اتصال بخش های مختلف سازه به اسکلت آن و انتقال بهتر بارها اجرا می شود. در آهن کشی از مصالح مختلفی استفاده می شود. دستمزد نبشی کشی ساختمان به مصالح مورد استفاده و همچنین وسعت و پیچیدگی پروژه بستگی دارد.
اگر برای اجرای شاسی کشی سازه، به مقاطعی همچون نبشی یا میلگرد نیاز دارید، می توانید از طریق سایت اصفهان آهن یا تماس با واحد فروش، محصول مورد نظر خود را تهیه کنید. پیشنهاد می کنیم برای افزایش سهولت و سرعت کار، خرید خود را به صورت آنلاین و از طریق سایت انجام دهید.