کلایمر چیست؟ بررسی انواع و کاربردهای آن

زمان مطالعه: 5 دقیقه

از چالش‌های ساختمان‌های مرتفع، سدها، پل‌ها، سیلوها، مخازن نفت و … دسترسی در ارتفاع به آنهاست. دستگاه بالابری که با نام کلایمر (climber) در ایران شناخته می‌شود در اصل نوعی از تجهیزات دسترسی به فضاهای محیطی سازه‌های بلند است. در واقع دستگاه کلایمر جانشینی مناسب برای داربست‌هاس ساختمانی شمرده شده زیرا علاوه بر هزینه‌بر بودن وقت زیادی برای نصب آنها گرفته می‌شود. این محصول از نظر نقطه حرکتی به دو دسته حرکت عمودی و عمودی-افقی تقسیم بندی می‌شوند. در این مقاله قصد داریم در مورد کلایمر چیست؟ بررسی انواع کلایمرها و کاربردهای آن صحبت کنیم. اگر شما نیز قصد استفاده از این دستگاه را دارید با ما همراه باشید.

کلایمر چیست؟

کلایمر (climber) همان داربست معلق است که در ایران با نام بالابر نما یا قندوله نیز شناخته می‌شود. این محصول از یک سبد با طولی متغیر 2 تا 6 متر برخوردار است و از آن برای تمیزکاری، تعمیرات نمای ساختمان، بالابردن مصالح، جابه‌جایی تجهیزات کارگاهی و … استفاده می‌شود. در واقع کلایمر جانشینی مناسب برای داربست‌هاس ساختمانی شمرده شده زیرا علاوه بر هزینه‌بر بودن وقت زیادی برای نصب آنها گرفته می‌شود. تا قبل از کلایمر، قیمت‌ لوله داربستی برای فعالان حوزه ساخت‌وساز از اهمیت بسیاری برخوردار بود. این محصول به‌وسیله موتورهای وینچی که با سیم بکسل مخصوص به پایه‌های نگهدارنده‌ی آن متصل شده‌اند حرکت کرده و همچنین از ترمز اضطراری نیز برخوردار است.

کلایمر چیست

انواع کلایمرهایی که در ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند

طراحی کلایمرها اغلب با در نظر گرفتن نوع کاربردی، ضریب امنیت و ظرفیت کاربردی است و در انواع و سایزهای مختلفی تولید می‌شوند. این محصول از نظر نقطه حرکتی به دو دسته حرکت عمودی و عمودی-افقی تقسیم بندی می‌شوند. تفاوت کلایمرهایی حرکت عمودی-افقی دارند با کلایمرهایی که حرکتی عمودی دارند در ریلی است که در بالای ساختمان قرار گرفته و امکان حرکت جانبی را فراهم کرده است. متقاضیان می‌توانند با توجه به نیاز خود از طراحی دستی یا برقی در حرکت‌های جانبی کلایمرها استفاده کنند. در واقع کلایمرهایی که از حرکت عمودی و افقی بهره‌مند هستند از قیمت بالاتری نسبت به نوع دیگر برخورداند. این محصولات با توجه به موتوری که دارند در دو نوع تقسیم می‌شوند در ادامه بر شرح آنها می‌پردازیم.

کلایمر دستی (مکانیکی)

کلایمر مکانیکی که با نام کلایمر دستی نیز شناخته می‌شود؛ از نوع ساده بالابرها بوده جایگزین داربست شده است. در این دستگاه حرکت سبد با نیروی دست انجام می‌شود. در این نوع از کلایمرها کارگران با چرخاندن وینچی که به سیم‌های نگهدانده بالابر متصل است، آن را به حرکت در می‌آورند. در اغلب موارد این محصول قابلیت حرکت افقی به چپ و راست را ندارد. به علت دشوار بودن کار با آنها، در ساختمان‌هایی که ارتفاع زیادی دارند کاربرد چندانی ندارند. کلایمرهای مکانیکی برای جابه‌جایی نفرات نیز کاربرد دارد اما سرعت پایین‌تری نسبت به نوع برقی دارند.

دستگاه کلایمر دستی

کلایمر برقی

این محصول نوعی دیگر از بالابر محسوب می‌شود که جایگزین داربست شده است. این نوع از کلایمرها با کمک سیستم الکترو موتور کار کرده و برای نگهداری از نمای ساختمان‌های بلند مرتبه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کلایمر برقی سیستمی از موتور برقی وجود دارد که کار بالا و پایین بردن سبد را انجام می‌دهد. این نوع کلایمر مجهز به یک جعبه فرمان و دکمه‌های مختلف برای کنترل دستگاه است. کار با کلایمر برقی بسیار ساده‌تر از نوع مکانیکی بوده و هدایت آنها در جهت‌های مختلف میسر است.

کلایمر چه کاربردهایی دارد؟

دستگاه‌ های کلایمر کاربردهای بسیار مهمی در نگهداری از نمای ساختمان‌ها دارند. تمیز نگه‌داشتن نمای برج‌ها و سازه‌های بلند از جمله موضوعات چالشی بودند که با کمک کلایمرها به کاری ساده و کم هزینه تبدیل شده‌اند. از مهم‌ترین کاربردهای این محصول می‌توان به مواردی نظیر دسترسی به نمای ساختمان‌های بلند، تعمیر و نگهداری، نظافت، نصب کامپوزیت پنل، بازسازی نمای سازه‌های بلند، نقاشی و … اشاره نمود. لازم به ذکر است بدون دستگاه کلایمر انجام بسیاری از کارها مانند نگهداری، تعمیر و نظافت فضاهای محیطی سازه‌های بلند به سختی انجام پذیر بود. این دستگاه‌ها علاوه بر کمک به دسترسی کارگران به بخش‌های مختلف، برای جابه‌جایی تجهیزات کوچک نظیر دستگاه فوم بتن کوچک برای تعمیرات نمای ساختمان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کلایمر چگونه نصب می شود

در اغلب پروژه‌های مرتبط با ساختمان‌های بلند، خرید یا اجاره کلایمر‌ها را می‌توان در نظر گرفت و تقریبا محدودیتی برای نصب آنها وجود ندارد. فرآیند نصب دستگاه کلایمر با انتصاب سازه‌های روی بام شروع می‌شود. این سازه‌ها شامل سبد به همراه وزنه‌های متعادل، تیر یا بازوی مربوط به نقاط آویز، ستون، خرک تعادل یا تکیه‌گاه . بکسل‌های ضد خیز می‌شوند. علاوه بر موارد ذکر شده در نوع ریلی، ریل گذاری بر روی سقف انجام می‌شود. مرحله بعدی نصب سبد حمل نفرات کلایمر است که شامل جعبه برق، ترمزهای اضطراری، کابل جمع کن، سیستم سنکرونیزور، کابل برق و … می‌شود. در هنگام نصب دستگاه کلایمر توجه به طول باز و وزنه‌ههای لازم برای این دستگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است. لازم به ذکر است انتخاب نوع موتور و الکتروگیربکس با توجه به ظرافت دستگاه انجام می‌پذیرد. نصب دستگاه کلایمر یک کار بسیاری تخصصی است و توصیه می‌شود اینکار را بر عهده کارشناسان با تجربه قرار دهید.

نصب دستگاه کلایمر

با مزایا و معایب کلایمر آشنا شوید!

دستگاه‌های کلایمر نیز کانند سایر تجهیزات از مزایا و معایب متعددی برخوردار هستند. مهم‌ترین و شاید اصلی‌ترین مزیت استفاده از این دستگاه نسبت به لوله داربست تامین امنیت جانی افراد شاغل در پروژه است. از جمله مزایای کلایمر می‌توان به موارد زیر که به شرح آنها پرداخته‌ایم اشاره نمود.

  • نصب و راه‌اندازی دستگاه کلایمر در حداقل زمان ممکن انجام می‌شود. همچنین انتصاب این تجهیز پیشرفته نیاز به دانش تخصصی ندارد.
  • استفاده از کلایمر چندان پیچیده نیست و می‌توان با استفاده از یک سیستم کنترل ساده دستگاه کلایمر را جابه‌جا نمود.
  • با استفاده از این دستگاه کارها و فعالیت‌های اجرایی با رعت بالاتری انجام میشود زیرا جابه‌جایی میان طبقات مختلف در کمترنی زمان انجام می‌پذیرد.
  • ایمنی و تمرکز کارگران با استفاده از دستگاه کلایمر افزایش می‌یابد چراکه آنها دیگر نگران سقوط خود و وسایل همراهشان نیستند.

از جمله معایب این دستگاه می‌توان به مواردی مانند محدودیت در بارگزاری، پوشش سطح کم در مسیر افقی، عدم امکان اجرای عملیات‌های سنگین ساختمانی روی آن و … اشاره نمود.

همه ساختمان‌های بلند مرتبه برای نگهداری از نما، انجام تعمیرات و دسترسی به فضاهای محیطی به کلایمر نیاز دارند. در بسیاری از پروژه‌ها بهترین گزینه به جای داربست‌های پرهزینه دستگاه‌های کلایمر هستند، زیرا قیمت آنها بسیار مقرون به صرفه است. دستگاه کلایمر از یک سبد با طولی متغیر 2 تا 6 متر برخوردار است و از آن برای تمیزکاری، تعمیرات نمای ساختمان، بالابردن مصالح، جابه‌جایی تجهیزات کارگاهی و … استفاده می‌شود. این محصول از نظر نقطه حرکتی به دو دسته حرکت عمودی و عمودی-افقی تقسیم بندی شده است. اگر تجربه استفاده از این دستگاه را دارید با ما در میان بگذارید.

کلایمر چیست؟

کلایمر (climber) همان داربست معلق است که در ایران با نام بالابر نما یا قندوله نیز شناخته می‌شود. از آن برای تمیزکاری، تعمیرات نمای ساختمان، بالابردن مصالح، جابه‌جایی تجهیزات کارگاهی و … استفاده می‌شود.

کلایمر شامل چه انواعی می‌شود؟

دستگاه کلایمر از نظر نقطه حرکتی به دو دسته حرکت عمودی و عمودی-افقی تقسیم بندی می‌شود.

از کلایمر در چه جاهایی استفاده می‌شود؟

از مهم‌ترین کاربردهای این محصول می‌توان به مواردی نظیر دسترسی به نمای ساختمان‌های بلند، تعمیر و نگهداری، نظافت، نصب کامپوزیت پنل، بازسازی نمای سازه‌های بلند، نقاشی و… اشاره نمود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.