فروسیلیس چیست؟ کاربرد و خواص آن

زمان مطالعه: 4 دقیقه

فروسیلیس چیست؟ چه کاربردی دارد؟ تولید فروسیلیس چگونه است؟ خواص شیمیایی فروسیلیس کدام‌اند؟ تمام این سوالات و نکات بسیار دیگری که در این زمینه وجود دارد که در این مقاله به آن پاسخ داده‌ایم. اما اگر به دنبال دریافت قیمت فروسیلیس هستید؛ باید بدانید عوامل بسیاری هستند که قیمت این محصول را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

فایل صوتی

فروسیلیس چیست؟

از ترکیب سیلیسیم، آهن و برخی از عناصر دیگر فروسیلیس به وجود می‌آید. مقدار سیلیسیم موجود در این ترکیب بین ۱۰ تا ۹۰ درصد است و مابقی آن را آهن تشکیل می‌‎دهد. فروسیلیس کاربردهای بسیاری به ویژه در صنعت فولاد دارد. برای مثال از آن به‌عنوان عاملی اکسیژن‌زدا و به وجود آورنده ساختار نشکن در چدن استفاده می‌کنند. 

فرآیند تولید این ماده اولیه در دمای بالای ۲۵۰۰ درجه سانتی‌گراد و در کوره‌های بلند یا کوره‌های قوس الکتریکی انجام می‌گیرد. فروسیلیس که با نام فروسیلیسیم نیز شناخته می‌شود؛ ماده‌ای جامد و خاکستری رنگ است. این ماده اولیه فاقد بو بوده و تنفس آن می‌تواند برای سلامتی فرد مضر باشد.

فروسیلیس چیست

کاربرد فروسیلیس در صنایع مختلف

فروسیلیس به دلیل کاربردهایی که دارد؛ جایگاه خود را در صنایع مختلف به تثبیت رسانده است. این ماده اولیه در صنایع فولاد ریخته‌گری، جوشکاری و متالوژی کاربرد دارد.

کاربرد فروسیلیس در صنایع فولاد و ریخته گری

فروسیلیس یکی از محصولاتی است که در صنعت ریخته گری به شکل گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول که بیشتر به عنوان نوعی ماده جوانه زا اضافه می‌شود؛ در ریخته گری چدن کاربرد گسترده‌ای دارد. از سوی دیگر برای تولید گرافیت‌های مختلف به این فرآورده فولادی نیاز دارید.

کاربرد فروسیلیس در صنعت جوشکاری

صنعت جوشکاری از دیگر صنایع پرطرفدار در زمینه خرید و استفاده از این ماده اولیه است. در این صنعت به منظور تولید الکترودهای گرافیتی، از فروسیلیس استفاده می‌کنند. الکترودها در جوشکاری نقش مهمی دارند.

از سوی دیگر فروسیلیس برای پوشش دهی گزینه خوبی به شمار می‌رود. سیم جوش‌ها و الکترودهای جوشکاری نیاز به پوشش دارند که فروسیلیس این کار را به خوبی انجام می‌دهد.

کاربرد فروسیلیس در متالوژی

متالوژی صنعتی است که به تولید و ساخت قطعات فلزی مصنوعی، ماشین‌کاری، جوشکاری و… می‌پردازد. فروسیلیس یکی از مهم‌ترین ترکیبات چدن یا فولاد آلیاژی است که برای فولادهای نسوز به کار گرفته می‌شود. از سوی دیگر استفاده از این محصول برای فرآوری بسیاری از مواد معدنی لازم است.

خواص شیمیایی فروسیلیس چیست؟

نقطه ذوب فروسیلیس از ۱۲۹۰ تا ۱۳۹۰ متغیر است و نقطه جوش آن در حدود ۲۳۵۵ درجه سانتی‌گراد قرار دارد. این ماده اولیه در مجاورت با آب از خود واکنش نشان می‌دهد و باعث آزاد سازی هیدروژن‌ها می‌شود. همچنین دارای خاصیت مغناطیسی است و در برابر خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

خواص شیمیایی فروسیلیس

روش تولید فروسیلیس

تولید فروسیلیس کار ساده‌ای نیست و به تجهیزات به‌روز، کیفیت و دانش بالا نیاز دارد. برای تولید این ماده به کوره‌ای با دمای بالا نیاز است. البته در اکثر اوقات از کوره‌های قوس الکتریکی یا کوره القایی برای انجام این عملیات استفاده می‌کنند. مواد اولیه را به نسبت مورد نیاز درون کوره شارژ می‌کنند؛ سپس آنها در دمای بالایی ذوب می‌شوند. پس از این مرحله، ترکیب مذاب به دست آمده را به وسیله کجاری مخصوص به بیرون هدایت کرده و به واحد ریخته گری منتقل می‌کنند. در واحد ریخته گری، فروسیلیس مذاب را قالب گیری می‌کنند و پس از سرد شدن به وسیله دستگاه سنگ‌شکن آن را قطعه قطعه می‌کنند.

در تولید این ماده سیلیسیم، مواد حامل آهن و احیا کننده مشارکت دارند. کوارتز و کوارتزیت مهم‌ترین منابع برای سیلیسیم هستند که ۹۷ درصد آن را سیلیس تشکیل می‌دهد. عملیات احیای این محصول در کوره توسط کربن انجام می‌شود؛ این کربن نیز توسط کک یا زغال سنگ تعمین می‌شود. 

تولید فروسیلیس

نکته مهم دیگری که باید به منظور تولید فروسیلیس در نظر داشته باشید؛ بدون سرباره بودن ترکیب آن است. سرباره به ترکیب‌هایی گفته می‌شود که به منظور جداکردن مواد مختلف از یکدیگر به کار گرفته می‌شوند. از آنجا که تمام موادی که در تولید فروسیلیس به کار گرفته می‌شوند به عنوان ماده اولیه مصرف می‌شوند؛ می‌توان فرآیند تولید این محصول را بدون سرباره دانست. همچنین بهتر است از مواد با خلوص بالا برای تولید این محصول استفاده شود.

اگر شما هم می‌پرسید فروسیلیس چیست؟؛ باید گفت فروسیلیس یکی از آلیاژهای سیلیسیم است که کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. خواص شیمیایی فروسیلیس قابلیت‌های مختلفی برای این محصول به همراه داشته است. اما اگر به دنبال تهیه این محصول هستید یا درباره آن سوالی دارید؛ کارشناسان ما آماده پاسخ گویی به شما عزیزان هستند. کافی است تماس بگیرید.

فروسیلیس چیست؟

از ترکیب سیلیسیم، آهن و برخی از عناصر دیگر، می توان فروسیلیس را به دست آورد. این محصول به عنوان ماده اولیه در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد فروسیلیس در صنایع مختلف چیست؟

در صنعت ریخته گری از این محصول به عنوان جوانه زا استفاده می کنند. در متالوژی از این محصول برای ساخت قطعات فلزی مصنوعی، ماشین‌کاری، جوشکاری و… بهره می برند. در جوشکاری نیز به منظور تولید الکترودهای گرافیتی، از فروسیلیس استفاده می‌کنند.

روند تولید فروسیلیس چگونه است؟

برای تولید فروسیلیس مواد اولیه را به نسبت مورد نیاز درون کوره با دمای بالا ذوب می کنند. سپس مواد مذاب را به وسیله کجاری مخصوص به واحد ریخته گری منتقل می‌کنند. در واحد ریخته گری، فروسیلیس مذاب را قالب گیری می‌کنند و پس از سرد شدن به وسیله دستگاه سنگ‌شکن آن را قطعه قطعه می‌کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 نظرات
  1. زهرا می گوید

    باسلام وقت بخیر
    ببخشید میخواستم بیشتر درباره این ترکیب بدانم و اینکه عیار زنی سنگ سیلیس جهت تععین درصد سیلیس چگونه انجام میشود؟احیا کردن آهن و سیلیس و ترکیب آنها با هم و سنجش میزان سیلیس در فرو سیلیس چگونه انجام میشود؟درازمایشگاه از چه روشی برای تعیین درصد سیلیس استفاده میشود؟

    1. اصفهان آهن می گوید

      روش های مختلفی برای تعیین درصد سیلیس در سنگ سیلیس وجود دارد:
      روش های شیمیایی:
      تجزیه شیمیایی تر: این روش دقیق ترین روش است، اما زمان بر و پرهزینه است.
      طیف سنجی جذب اتمی: این روش سریع تر و ارزان تر از تجزیه شیمیایی تر است، اما دقت آن کمی پایین تر است.
      روش های فیزیکی:
      پراش اشعه ایکس: این روش برای تعیین ساختار کریستالی و درصد مواد معدنی موجود در سنگ سیلیس استفاده می شود.
      فلوئورسانس اشعه ایکس: این روش برای تعیین عناصر سنگین مانند آهن و تیتانیوم در سنگ سیلیس استفاده می شود.
      سنجش میزان سیلیس در فرو سیلیس:

      برای سنجش میزان سیلیس در فرو سیلیس از روش های زیر استفاده می شود:
      تجزیه شیمیایی تر: این روش دقیق ترین روش است، اما زمان بر و پرهزینه است.
      طیف سنجی جذب اتمی: این روش سریع تر و ارزان تر از تجزیه شیمیایی تر است، اما دقت آن کمی پایین تر است.
      تیتراسیون: این روش برای تعیین درصد سیلیس به صورت تقریبی استفاده می شود.
      احیا کردن آهن و سیلیس و ترکیب آنها با هم:

      برای تولید فرو سیلیس، سنگ سیلیس و سنگ آهن را با هم مخلوط کرده و در کوره ذوب می کنند.
      در این فرآیند، آهن از سنگ آهن احیا شده و با سیلیس ترکیب می شود و فرو سیلیس را تشکیل می دهد.
      روش های آزمایشگاهی برای تعیین درصد سیلیس:

      روش های مختلفی برای تعیین درصد سیلیس در آزمایشگاه وجود دارد:
      تجزیه شیمیایی تر: این روش دقیق ترین روش است، اما زمان بر و پرهزینه است.
      طیف سنجی جذب اتمی: این روش سریع تر و ارزان تر از تجزیه شیمیایی تر است، اما دقت آن کمی پایین تر است.
      طیف سنجی جرمی: این روش برای تعیین عناصر کمیاب در سنگ سیلیس استفاده می شود.
      کروماتوگرافی مایعی با کارایی بالا: این روش برای تعیین عناصر آلی در سنگ سیلیس استفاده می شود.