باید و نبایدهای خرید پروفیل که لازم است حتما بدانید

دسترسی سریع به محتوای این مطلب
پروفیلها یکی از مهمترین مقاطع فولادی هستند که در صنایع مختلف و در ساختمانسازی کاربردهای زیادی دارند. نوع صنعتی پروفیلها، همانطور که از اسم آنها پیداست فقط در صنایع مختلف مانند صنایع نظامی و خودروسازی قابل استفاده هستند. قوطی پروفیلها انواع مختلفی دارند و بر این اساس به دسته بندیهای مختلفی تقسیم میشوند. در این مطلب میخواهیم به بررسی باید و نبایدهای خرید پروفیل بپردازیم. تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.
ویدئو باید و نبایدهای خرید پروفیل
نگاهی به تعریف پروفیل و انواع آن

پروفیلها مقاطع مربع و مستطیل شکل هستند که انواع مختلفی دارند. چه در ساختوساز و چه در صنایع مختلف، پروفیل به دو دسته پروفیل سبک و پروفیل سنگین تقسیم بندی میشود. پروفیل باز با سطح مقطع Z شناخته میشوند که در ابعاد و ضخامتهای مختلف تولید میشود و در حوزه ساختمانسازی به عنوان تسمه، تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و … کاربرد دارد.
این نوع پروفیلها معمولا در ساخت و سازهای بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند.
نوع دیگری از پروفیلها، همانطور که گفته شد، پروفیلهای بسته هستند که در ساخت لوله، قوطی، پروفیل در و پنجره، پروفیل پیویسی و پروفیلهای کرکره برقی کاربرد دارند. نوع دیگری از تقسیم بندی پروفیلها وجود دارد که بر اساس آن، پروفیل به 4 دسته ساختمانی،کامپوزیتی، آلومینیومی و گالوانیزه تولید میشوند که در ادامه به صورت مختصر در مورد آنها توضیح میدهیم:
پروفیل ساختمانی
همان طور که اشاره کردیم پروفیل ساختمانی در دو نوع باز و بسته تقسیم بندی میشوند که هرکدام کاربردهای مختلفی دارند؛ چه در صنایع مختلف و چه در حوزه ساختوساز.
پروفیل کامپوزیتی
از این پروفیل بیشتر در ساختمانسازی استفاده میشود؛ به خصوص در شرایط آب و هوایی مرطوب که احتمال خوردگی زیاد است. معمولا از پروفیل کامپوزیتی برای افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات و زلزله استفاده میشود. یکی از مهمترین ویژگی پروفیل کامپوزیتی، خاصیت غیر کشسانی است و همین موضوع باعث میشود که در برابر لرزش و خوردگی مقاوم باشند.
پروفیل آلومینیومی
پروفیل آلومینیومی در دو حالت صنعتی و ساختمانی تولید میشوند که از نوع ساختمانی آن برای ساخت در و پنجره استفاده میشود؛ در حالی که نوع صنعتی این محصول به عنوان قطعات مختلف صنعتی، کاربرد دارد.
پروفیل گالوانیزه
پروفیل گالوانیزه، امروزه برای مقاومسازی درب و پنجرههای upvc استفاده میشود. استفاده از این نوع پروفیل باعث افزایش مقاومت و استحکام در برابر فشارهای جوی در ارتفاعات بالا میشود.
برای خرید پروفیل، باید دقیقا بدانید که به چه نوع پروفیل نیاز دارید و برای چه سازهای قرار است این محصول را خریداری کنید؛ به یاد داشته باشید که اگر قبل از هر اقدامی نیاز خود را بشناسید و بدانید که قرار است چه تعداد پروفیل، در چه ابعادی و چه محیطی استفاده کنید، میتوانید با آگاهی بیشتری محصول مورد نظر را خریداری کنید.
مهمترین کاربردهای پروفیل

از مهمترین کاربردهای پروفیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت در و پنجرههای آلومینیومی و آهنی با استفاده از پروفیل درب و پنجره
- تولید نردههای فلزی
- ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمانها
- صنعت خودرو سازی
- ساخت پایه میز و صندلی از پروفیلهای مربعی شکل
- پوشش سقف سولهها با پروفیل Z
- چارچوب درهای بزرگ آهنی و انواع قالبهای فلزی به کار رفته در ماشینآلات
پروفیلها چگونه ساخته میشوند؟
به طور کلی، پروفیلها با سه روش نورد گرم، نورد سرد و مرکب تولید میشوند و هرکدام از این روشها متفاوت هستند. پروفیل تولید شده به روش نورد سرد دقت بیشتری دارد و معمولا برای کاربردهای ظریف استفاده میشود.
روش تولید نورد گرم برای پروفیلهایی که به دقت کمتری نیاز دارند، استفاده میشود. نورد مرکب هم همانطور که از اسم آن مشخص است، ترکیبی از روش نورد گرم و نورد سرد است.
پروفیلها بر اساس ورقهای فولادی ساخته میشوند، بعد از وزن کردن ورقهای فولادی، آنها را وزن میکنند و بر اساس کیفیت و ضخامت، پروفیلها ساخته میشوند.
نکات طلایی قبل از خرید پروفیل
در زمان خرید پروفیل حتما به این موضوع دقت کنید که قرار است از این محصول در چه فضایی استفاده شود. در واقع، نوع و محل مصرف پروفیل، دو مورد از مهمترین پارامترهایی هستند که لازم است حتما قبل از خرید این محصول به آنها دقت کنید.
البته در نظر داشته باشید که وزن پروفیل، از موارد مهمی است که در زمان خرید باید در نظر گرفته شود. به طور کلی، نوع پروفیل خریداری شده باید متناسب با سازه شما باشد؛ چرا که در غیر این صورت، ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد.
نوع ورق استفاده شده برای تولید پروفیل باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و همچنین خالی از هرگونه مواد شیمیایی و ترکیبات خاص باشد تا برای مصرف کننده، مشکل خاصی ایجاد نشود.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت اختصار در مورد پروفیل و انواع آن صحبت کردیم. همانطور که گفته شد، پروفیلها در دو نوع صنعتی و ساختمانی هستند که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. به طور کلی، برای خرید مقاطع فولادی لازم است به نکات مهمی دقت شود که در این میان، پروفیل هم از این قاعده مستثنی نیست. در زمان خرید پروفیل باید به نوع این محصول و اینکه قرار است برای چه محلی استفاده شود، توجه کنید. همچنین وزن پروفیل و بسته بندی محصول هم از مهمترین مواردی است که باید در زمان خرید به آن دقت داشته باشید.
شرکت بازرگانی اصفهان آهن برای فروش کلیهی مقاطع فولادی مانند قوطی پروفیل به عنوان یک همراه مطمئن در کنار شماست؛ برای خرید و سفارش انواع پروفیل در ضخامت و سایزهای مختلف میتوانید با کارشناسان فروش اصفهان آهن تماس بگیرید و محصول مورد نظر را خریداری کنید.