قیمت آرماتوربندی در سال 1403 + دستمزد قالب بندی و آرماتوربند حرفه ای

زمان مطالعه: 7 دقیقه

اگر بخواهید مقاومت یک سازه بتنی را افزایش دهید، باید بتن را با مقاطع فولادی همچون میلگرد ترکیب کنید؛ اصولا به این کار آرماتوربندی ساختمان گفته می شود. در این فرایند، میلگردها به طور مشخصی در بخش های مختلف سازه همچون فونداسیون و سقف قرار می گیرند و پس از آن، بتن ریزی انجام می شود. این موضوع، مقاومت بتن را در برابر تنش ها و نیروهای خارجی افزایش می دهد و از شکست، ترک خوردگی و فروپاشی آن جلوگیری می کند.

از آن جایی که در مرحله آرماتوربندی از مقاطع فولادی مختلف استفاده می شود، قیمت میلگرد، سیم مفتولی و سایر محصولات فولادی در تعیین بودجه لازم برای آرماتوربندی ساختمان اثرگذار است.

در ادامه این مطلب، قصد داریم مراحل آرماتوربندی و عوامل موثر بر قیمت آن را بررسی کنیم. پس از آن، به طور کامل هزینه انجام این فرایند را ذکر خواهیم کرد. اگر نیاز دارید تا در پروژه های خود بودجه لازم برای آرماتوربندی را محاسبه کنید، حتما این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.

خرید میلگرد به قیمت کارخانه

روش محاسبه قیمت آرماتوربندی

محاسبه قیمت آرماتوربندی یکی از مراحل مهم در برآورد هزینه ساخت و ساز است. این محاسبه به دو صورت کلی انجام می‌ شود:

  • آرماتوربندی بدون مصالح
  • آرماتوربندی با مصالح

آرماتوربندی بدون مصالح

در این روش، فقط هزینه نیروی کار برای اجرای آرماتوربندی محاسبه می‌ شود. یعنی قیمت مصالحی مانند میلگرد، سیم جوش، و سایر تجهیزات در این محاسبه لحاظ نمی‌ شود. پس به مجموع هزینه‌ هایی گفته می‌ شود که صرفاً بابت نیروی کار مورد نیاز برای اجرای عملیات آرماتوربندی پرداخت می‌ شود.

روش‌ های محاسبه قیمت آرماتوربندی بدون مصالح:

  • روزانه: در این روش، دستمزد به صورت روزانه برای هر کارگر محاسبه می‌ شود.
  • ساعتی: در این روش، دستمزد به صورت ساعتی برای هر کارگر محاسبه می‌ شود.
  • کیلویی: در برخی موارد، دستمزد به صورت کیلویی برای هر کیلوگرم میلگرد مصرفی محاسبه می‌ شود (البته در این روش، وزن میلگرد ملاک بوده و ارتباط مستقیمی با نیروی کار ندارد).
  • متری: در بسیاری از موارد، دستمزد به صورت متری برای هر متر مربع آرماتوربندی محاسبه می‌ شود. این روش بیشتر برای مقایسه کلی هزینه‌ ها استفاده می‌ شود.

نکته بسیار مهم: نرخ‌ های اعلام شده در متن تنها به عنوان یک بازه قیمتی کلی هستند. نرخ دقیق دستمزد در هر پروژه و منطقه ممکن است متفاوت باشد. عوامل دیگری مانند نوع ساختمان، تعداد طبقات، و شرایط آب و هوایی نیز می‌ توانند بر قیمت نهایی تاثیرگذار باشند.

آرماتوربندی با مصالح

آرماتوربندی با مصالح به معنای اجرای کامل اسکلت بتنی ساختمان است که شامل تمام مراحل و مصالح مورد نیاز برای ایجاد یک سازه مقاوم می باشد. در واقع، آرماتوربندی با مصالح همان چیزی است که به عنوان “اسکلت بتنی” شناخته می شود.

برای محاسبه هزینه دقیق آرماتوربندی با مصالح باید هزینه‌ های زیر را در نظر گرفت:

  1. بتن: ماده اصلی سازه بتنی است و هزینه آن به میزان مصرف، نوع بتن (بتن سبک، بتن سنگین و…) و فاصله تحویل بتن از محل پروژه بستگی دارد.
  2. سیم آرماتوربندی: سیم‌ هایی که برای بستن میلگردها به یکدیگر استفاده می‌ شوند و هزینه آن‌ ها نیز به میزان مصرف و نوع سیم بستگی دارد.
  3. خاک‌ برداری: در مرحله اولیه ساخت، برای ایجاد فونداسیون باید خاک‌ برداری انجام شود که هزینه آن به حجم خاکبرداری و نوع زمین بستگی دارد.
  4. قالب‌ بندی: قالب‌ ها برای شکل‌ دهی به بتن تازه استفاده می‌ شوند و هزینه آن‌ ها به نوع قالب، میزان مصرف و مدت زمان استفاده بستگی دارد.
  5. دستمزد آرماتوربندی: هزینه نیروی کار برای اجرای عملیات آرماتوربندی شامل خم کردن میلگردها، بستن آن‌ ها به یکدیگر و قرار دادن آن‌ ها در قالب‌ هاست.
  6. میلگرد: عنصر اصلی تقویت‌ کننده بتن است و هزینه آن به مقدار مصرف، نوع میلگرد و نرخ روز بازار بستگی دارد.

قیمت آرماتوربندی در سال 1403 + جدول هزینه ها

در هر مرحله از آرماتوربندی ساختمان، کارهای مختلفی صورت می گیرد. به همین دلیل، به مصالح مختلف و حضور استادکاران گوناگون نیاز خواهیم داشت. در ادامه، جدولی از مهم ترین هزینه های مورد نیاز در فرایند آرماتوربندی سازه را بررسی خواهیم کرد.

این نکته را در نظر داشته باشید که لیست قیمت ها بر اساس نرخ های اعلامی تا پایان سال 1402 گردآوری شده است. همچنین برخی از هزینه ها ممکن است متناسب با محل اجرای پروژه تغییر کند.

نوع کارمعیار محاسبهقیمت به تومان
دستمزد اجرای بتن مگر متر مربع65000
اجرای فونداسیون و میلگردگذاریمتر مربع330000
اجرای سقف و ستون دالمتر مربع530000
اجرای دیوار برشی و قالب بندیمتر مربع400000
ویبره زنی و صاف کردن بتنمتر مکعب50000
آرماتور بندی تا سایز میلگرد 18هر کیلوگرم6000
آرماتور بندی از سایز میلگرد 18 به بالاهر کیلوگرم4000
اجرای قالب بندیمتر مربع300000
دستمزد قالب بندیمتر220000
دستمزد استاد کار ماهر آرماتوربند و قالب بندروزانه850000
دستمزد کارگر ماهرروزانه600000
دستمزد کارگر سادهروزانه450000

دستمزد روزانه آرماتوربندی

هزینه نیروی کار در عملیات آرماتوربندی یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت تمام‌شده این بخش از پروژه ساختمانی است. نرخ دستمزد آرماتوربندها به عوامل مختلفی از جمله تجربه، تخصص، منطقه جغرافیایی، پیچیدگی پروژه و نوسانات بازار کار بستگی دارد.

عنوان شغلیبازه دستمزد روزانه (تومان)
کارگر ساده600,000 تا 800,000
استادکار آرماتوربند800,000 تا 1,200,000
قالب‌بند800,000 تا 1,200,000
سیم‌ بر و سیم‌ پیچ700,000 تا 900,000
سرکارگر1,000,000 تا 1,500,000

ارقام ذکر شده در این جدول تنها به عنوان یک تخمین اولیه ارائه شده‌ اند و ممکن است در شرایط مختلف متفاوت باشند. برای دریافت اطلاعات دقیق و به روز درباره نرخ دستمزد آرماتوربندها، بهتر است از چندین پیمانکار آرماتوربندی استعلام بگیرید. توصیه می‌ شود قبل از شروع پروژه، با یک مهندس محاسب یا ناظر ساختمان مشورت کنید تا برآورد دقیقی از هزینه‌ های آرماتوربندی داشته باشید.

دستمزد متری آرماتوربندی

بازه قیمتی دستمزد متری آرماتوربندی بسیار گسترده است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی، می‌ توان گفت که دستمزد آرماتوربندی به تنهایی (بدون احتساب قالب‌بندی) حدود 200 هزار تومان به ازای هر متر مربع و دستمزد آرماتوربندی همراه با قالب‌ بندی حدود 500 هزار تومان به ازای هر متر مربع است. اما این ارقام تنها یک تخمین اولیه هستند و ممکن است در پروژه‌ های مختلف متفاوت باشند.

قیمت آرماتوربندی کیلویی

در برخی پروژه‌ ها، به ویژه پروژه‌ هایی با حجم کار کم یا طرح‌ های ساده، ممکن است دستمزد آرماتوربندی به صورت کیلویی محاسبه شود. این روش محاسبه معمولاً برای میلگردهای با سایزهای مختلف به کار می‌ رود و به عوامل زیر بستگی دارد:

  • اگر سایز میلگردها کمتر از ۱۸ باشد، قیمت هر کیلوگرم آرماتوربندی 6000 تومان و اگر سایز میلگردها بیشتر از ۱۸ باشد، قیمت هر کیلوگرم حدود 4 تا 5 هزار تومان است. دلیل این تفاوت در قیمت، به پیچیدگی کار با میلگردهای سایز بزرگ‌ تر و همچنین حجم کمتر کار برای هر کیلوگرم از این نوع میلگردها بر می‌ گردد.
  • هرچه طرح آرماتوربندی پیچیده‌ تر باشد، به نیروی کار ماهرتر و زمان بیشتری نیاز دارد. در نتیجه، ممکن است نرخ دستمزد کیلویی برای طرح‌ های پیچیده بالاتر باشد.
  • در پروژه‌ های با حجم کار کم، ممکن است پیمانکاران نرخ بالاتری برای هر کیلوگرم میلگرد در نظر بگیرند.
  • نرخ دستمزد در مناطق مختلف کشور متفاوت است.
  • نرخ میلگرد و دستمزد نیروی کار به طور مداوم تحت تأثیر نوسانات بازار قرار دارد.
آرماتوربندی ساختمان

نحوه محاسبه قیمت آرماتور بندی فونداسیون

فونداسیون به عنوان پایه و اساس هر سازه، نقش بسیار مهمی در استحکام و پایداری ساختمان ایفا می‌ کند. به همین دلیل، هزینه‌ های مربوط به اجرای فونداسیون، از جمله آرماتوربندی، بخش قابل توجهی از هزینه‌ های ساخت را به خود اختصاص می‌ دهد.

روش‌ های محاسبه قیمت آرماتوربندی فونداسیون

به طور معمول، قیمت آرماتوربندی فونداسیون به یکی از روش‌ های زیر محاسبه می‌ شود:

  • کیلویی: در این روش، قیمت بر اساس وزن کل میلگرد مصرفی محاسبه می‌ شود. به عنوان مثال، اگر وزن کل میلگرد مصرفی در فونداسیون ۱۵ تن باشد و نرخ دستمزد کیلویی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان باشد، هزینه آرماتوربندی بین ۲۲.۵ تا ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.
  • متری: در برخی موارد، به ویژه برای فونداسیون‌ های با حجم کم، قیمت بر اساس متر طول نوار فونداسیون محاسبه می‌ شود. به عنوان مثال، اگر طول کل نوار فونداسیون ۱۰۰ متر باشد و نرخ دستمزد متری ۱۳۰ تا ۱۶۰ هزار تومان باشد، هزینه آرماتوربندی بین ۱۳ تا ۱۶ میلیون تومان خواهد بود.
  • کنتراتی: در این روش، پیمانکار کل عملیات آرماتوربندی را به صورت یکجا و با قیمت مشخصی انجام می‌ دهد.
  • بر اساس تعداد آیتم: برای برخی از اجزای فونداسیون مانند ریشه ستون‌ ها و صفحه ستون‌ ها، ممکن است قیمت به صورت جداگانه و بر اساس تعداد آیتم محاسبه شود.

نکته: برای پروژه‌ های کوچک، محاسبه بر اساس وزن یا متر طول مناسب‌ تر است؛ برای طرح‌ های پیچیده، محاسبه بر اساس تعداد آیتم یا به صورت کنتراتی مناسب‌ تر است. اما روش محاسبه نهایی، بر اساس توافق بین کارفرما و پیمانکار تعیین می‌ شود.

عوامل موثر بر قیمت آرماتوربندی ساختمان

چند عامل بیشترین تاثیر را روی هزینه تمام شده فرایند آرماتوربندی می گذارند. یکی از آن ها، حجم کار و ابعاد پروژه است. هر چه اندازه پی ساختمان یا سقف ها بزرگ تر باشد، میزان مصالح مورد نیاز هم افزایش می یابد. اما نکته بعد، نوع میلگردهای مصرفی است.

معمولا استفاده از میلگردهای سایز بزرگ هزینه کمتری دارد. در مقابل، استفاده از سایزهای پرمصرفی مثل میلگرد 14 یا 16 می تواند هزینه بیشتری برای مجریان پروژه ایجاد کند. البته تغییر در سایز میلگردهای مصرفی، دستمزد افراد متخصص در آرماتوربندی را هم تغییر می دهد.

عامل دیگری که در قیمت آرماتوربندی ساختمان موثر است، شیوه انجام این فرایند است. استفاده روش های مختلف آرماتوربندی، به سطح متفاوتی از دانش و تجربه نیاز دارد. به همین دلیل، در دستمزد پرداختی برای آرماتوربندی اثر می گذارد.

روش های کاهش قیمت آرماتوربندی ساختمان

برای کاهش هزینه آرماتوربندی، چند راهکار اساسی وجود دارد. یکی از آن ها، تهیه محصولات مورد نیاز از نزدیک ترین کارخانه تولیدی است. این موضوع کمک می کند تا هزینه های حمل و نقل کاهش یابد.

نکته بعد، خرید مقاطع فولادی از منابع معتبر است. برای این کار، می توانید از اصفهان آهن کمک بگیرید. نرخ های ذکرشده در سایت یا شبکه های اجتماعی اصفهان آهن همگی بر اساس آخرین قیمت اعلامی کارخانه است. به همین دلیل، از صحت و اعتبار بالایی برخوردارند.

Reinforcement

برای خرید از اصفهان آهن، کافیست محصول مورد نظر خود را پیدا کنید و با اضافه کردن آن به سبد خرید، فرایند خرید را به شکل آنلاین انجام دهید. اصفهان آهن تنها فروشگاه آنلاین آهن آلات در کشور است که امکان پرداخت آنلاین را فراهم کرده است.

در مجموع، آرماتوربندی ساختمان با هدف افزایش مقاومت بتن در برابر نیروهای مختلف انجام می شود. این کار به شیوه های گوناگونی از جمله کرواتی یا ضربدری قابل اجراست. هر یک از این حالت ها، هزینه خاص خود را دارند. همچنین برای اجرای این فرایند، از مصالح مختلفی استفاده می شود. ویژگی های مصالح ساختمانی مورد استفاده می تواند در هزینه تمام شده پروژه موثر باشد.

در پایان، اگر در رابطه با اجرای آرماتور در سازه سوالی دارید، می توانید از طریق بخش نظرات یا تماس با اصفهان آهن، آن را مطرح کنید. کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان به سوال شما پاسخ خواهند داد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 نظرات
  1. محسن می گوید

    مرسی ازسایت خوبت♥️♥️♥️

    1. اصفهان آهن می گوید

      مرسی از توجهت