سیمان کاری و نکات اجرایی آن

زمان مطالعه: 4 دقیقه

پیشرفت‌های زیادی از زمان استفاده اولیه از سیمان در صنایع مختلف به وجود آمده است. از سیمان برای کمک به جداسازی مناطق و ایجاد حفاظت برخی از پوشش‌ها استفاده می‌شود. اصولاً این  ساخت ملات سیمان را می‌توان به دو گروه عمده مکانیکی یا شیمیایی تقسیم کرد. سهولیت تولید سیمان‌ کاری مکانیکی در به‌روز شدن تجهیزات، ابزاره، پوشش و بسیاری از لوازم جانبی دیگر انجام شده است.

پیشرفت‌های شیمیایی شامل بسیاری از افزودنی‌های ویژه برای سیمان جهت کنترل از دست دادن سیال، وزن دوغاب، زمان گیرش و غلیظ شدن، گردش هوا از دست رفته و سایر خواص دوغاب است که برای بهبود کارهای سیمانی مهم هستند.

فایل صوتی این مطلب

سیمان چیست؟

سیمان

سیمان به طور کلی مواد چسبنده‌ای است، که به معنای محدودتر، مواد اتصال دهنده مورد استفاده در ساختمان سازی و ساخت و سازهای مهندسی عمران است . این نوع سیمان ها پودرهای ریز آسیاب شده ای هستند که پس از مخلوط شدن با آب به جرم سفت تبدیل می شوند. گیرش و سخت شدن از هیدراتاسیون حاصل می شود که ترکیبی شیمیایی از ترکیبات سیمان با آب است که کریستال های زیر میکروسکوپی یا مواد ژل مانند با سطح بالایی تولید می کند. سیمان های ساختمانی که حتی در زیر آب نیز سفت و سخت می شوند، به دلیل خاصیت هیدراتاسیونی که دارند، اغلب سیمان های هیدرولیک نامیده می‌شوند.

یکی از آخرین پیشرفت‌ها در مواد، استفاده از یکی آخرین پیشرفت‌ها در مواد، استفاده از افزودنی های کاهنده اصطکاک در سیمان است. این مواد شیمیایی  ظاهرا قدرت دوغاب را کاهش داده و امکان جابجایی آشفته را در نرخ پمپاژ و فشار کمتر نسبت به دوغاب های معمولی فراهم می کند. این عمل در مرحله  1،2،3 حذف می‌شود.

بهتر ملات قابل گردش از حلق را در حین سیمان‌کاری برای جلوگیری از پوشش و سوراخ‌ها به وجود آمده می‌توانید به راحتی یکنواخی کامل را ممکن می‌سازد. پیشرفت‌های مکانیکی جدیدتر شامل معرفی تکنیک‌های لاگ صوتی برای ارزیابی نتایج سیمان‌کاری از نظر اتصال در لوله‌ها و رابط‌های تشکیل سیمان است. سؤالات زیادی در مورد این گزارش ها مطرح شده است، زیرا عوامل متعددی بر تفسیر صحیح آنها تأثیر می گذارد.

این موارد شامل علاقه قابل‌توجهی به قابلیت‌ها و روش‌های پیوند سیمان ایجاد شد که ممکن است برای بهبود این ویژگی قابل استفاده باشد زیرا بر کیفیت کار سیمان‌کاری اولیه تأثیر می‌گذارد.

کاربردهای سیمان

سیمان ممکن است به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد (یعنی به عنوان مواد تزریق) قایل استفاده است، اما همچنین نیز استفاده معمولی وجود دارد. ملات بتنی که در آن سیمان با مواد بی اثری که به عنوان نامیده می شود مخلوط می‌شود. کل ملات سیمانی که با ماسه یا سنگ خرد مخلوط شده و اندازه آن باید کمتر از 5 میلی متر (0.2 اینچ) باشد.

بتن مخلوطی از سیمان، ماسه یا سایر سنگدانه های ریز و سنگدانه درشتی است که برای بیشتر مصارف اندازه آن بین 19 تا 25 میلی متر (75/0 تا 1 اینچ) می‌باشد، اما سنگدانه درشت ممکن است که به اندازه 150 میلی متر نیز باشد.

هنگامی که بتن در توده‌های بزرگ مانند سدها قرار می‌گیرد امکان دارد که به ۶ اینچ هم برسد. ملات برای چسباندن آجر، بلوک و سنگ در دیوارها یا به عنوان پوشش سطح استفاده می‌شود. بتن برای اهداف مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مخلوط خاک و سیمان به عنوان پایه ساخت و ساز در استفاده می‌شود. سیمان  همچنین در ساخت آجر، کاشی، زونا، لوله، تیرآهن، بند راه آهن و محصولات مختلف استفاده می‌شود. محصولات پیش ساخته در کارخانه ها و آماده نصب عرضه می‌شوند. ساخت سیمان بسیار گسترده است، زیرا بتن بیشترین استفاده را در بین تمام مصالح ساختمانی در جهان امروز دارد.

وسایل مورد نیاز برای سیمان کاری

وسایل مورد نیاز برای سیمان کاری

وسایل سیمان کاری کاملا شبیه هم هستند و کاربرد فراوانی دارند، که ه اصلی‌ترین آن‌ها در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

  • شاقول
  • شمشه آهنی و چوبی
  • ریسمان کار
  • کمچه و ماله
  • ملاقه سیمان کاری
  • ملات پاش دستی
  • انواع تخته ماله
  • فرغون
  • استنبلی
  • سرند چشم بلبلی
  • غربال
  • سطل
  • بیل

مراحل سیمان‌کاری و نکات اجرایی آن

بهتر است برای این که کار سیمان کاری را آغاز کنید اول مطمن شوید سطح مورد نظرتان کاملا صاف باشد. در مرحله اول صاف بودن سطح زیری باعث می‌شود که در پایان کاری سطحی یک‌دست داشته باشید. این کار در اصل برای زیباتر شدن و تمیز بودن سیمان پایانی کار بسیار با اهمیت است. در مرحله دوم به کمک شاقول سیمان کاری را استاد کار آغاز می‌کند، شاقول باعث می‌شود که از تو رفتگی کار در زمان اتمام جلوگیری کافی به عمل آید.

با کشیدن سیمان به روی دیوار برای کروم‌بندی بهتر است که در ابتدا سیمان را به دیوار آویزان کرده، سپس فاصله بین ریسمان و دیوار سیمان کاری را آغاز کنید. پس از تکمیل دیوار بین هر دو کروم را مجدداً سیمان کشید. در مرحله سوم بعد از مطمئن شدن از خشک بودن کرون‌ها بهتر است با استفاده از ماسه نرم آب و سیمان ملات مورد نظر را تهیه  کنید.

مرحله بعدی یا مرحله چهارم  آسترکشیمی‌کنید. آسترکشی واژه‌ای کاملا شناخته شده در بین عامه مردم می‌باشد. استرکشی در اصل به لایه نازکی سیمان روی دیوار کشیده شده گفته می‌شود که باعث شده  تمام درزها پوشیده شود. مرحله آخر کشیدن دوباره لایه سیمان می‌باشد کافی است شما در مرحله دوم سیمان‌کشی تمام دقت خود را به کار بگیرید. با دقت کافی در این مرحله شما پس از اتمام کار یک دیوار صاف و بی نقص خواهید داشت‌.

حتما بخوانید:  تاثیر سیمان بر مقاومت بتن

7 نوع از نما‌های سیمانی ساختمان

نماهای متفاوتی در زمان سیمان‌کشی ساختمان وجود دارد. بعضی از سلیقه‌ها دوست دارند که نمای ساختمان آن‌ها سیمان باشد، به همین جهت تنوع در سیمانی بودن نما  امروزه بسیار زیاد شده است. 7 نوع از نماهای ساختمانی رایج به شرح زیر می‌باشد.

  1. نما ماهوتی
  2. نما چکشی
  3. نما موزایک شسته
  4. نما خراشی
  5. نما سیمان شسته
  6. نما رومی
  7. سیمان سفید

سیمان کاری در اصل کاری می‌باشد که به دقت و توجه بالا نیاز دارد. بهتر است اگر برای اولین بار سراغ این کار می‌روید ابتدا کار را به یک استادکار محول کنید، سپس با مشاهده مراحل سیما‌نکاری تجربه کسب کنید.

با توجه به اهمیت سیمان در زمان پایان کار می‌توان به سخت بودن این کار پی برد. سعی کنید تمام مراحل را به درستی انجام دهید تا در پایان کار سطح ایجاد شده صاف و یک‌دست باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.