میلگرد ساده چیست؛ کاربرد و ویژگیهای آن

دسترسی سریع به محتوای این مطلب
میلگردها دارای انواع مختلفی هستند که بهطورکلی، به دو دودستهی ساده و آجدار تقسیم میشوند و البته هرکدام کاراییهای خاص خود رادارند. نوع ساده به دلیل شکل ظاهری و ویژگیهایی که دارد، معمولا در صنایع مختلف استفاده میشود. در این مطلب میخواهیم در مورد این موضوع که میلگرد ساده چیست؛ کار میلگرد ساده چیست و… صحبت کنیم. اگر میخواهید در این مورد چیزی بدانید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
فایل صوتی مطلب
فایل صوتی زیر برای آن دسته از مخاطبین مجموعه اصفهان آهن تهیهشده است که فرصت کافی برای مطالعه این مطلب نداشته و یا تمایل دارند در هنگام مطالعه به فایل صوتی مطلب نیز گوش دهند.
میلگرد ساده چیست؟
در تصویر زیر، عکس میلگرد ساده را مشاهده میکنید. در پاسخ به این سوال که میلگرد ساده چیست باید بگوییم که بهصورت کلی، به مقطع فولادی که آجدار نباشد، ساده گفته میشود. این محصول، در پروژههای ساختمانی دارای کاربردهای گستردهای است. درواقع تفاوتهای زیادی بین نوع ساده این محصول و آجدار وجود دارد و بهنوعی باهم قابل قیاس نیستند!

کاربرد نوع آجدار در حوزههای ساختمانسازی و صنعت بیشتر از نوع ساده است؛ اما میلگردهای ساده هم دارای ویژگیهای منحصربهفرد خودشان هستند. از آنجاییکه میلگرد، یکی از پُرکاربردترین مقاطع فولادی است، اطلاع از قیمت لحظهای و بهروز شدهی این محصول برای خیلی از افراد، مهم است؛ برای این منظور میتوانید به صفحهی قیمت میلگرد ساده مراجعه کنید.
انواع میلگرد ساده
بهطورکلی، این محصولات، برای جبران مقاومت کششی پایین بتن استفاده میشود. قطری که در برگ شناسایی این محصول درجشده، قطر اسمی آن است. این مقطع فولادی ساده معمولاً دارای برگ شناسنامه است که در آن آنالیز محصول درجشده است. انواع میلگرد بر اساس پارامترهای مختلفی از نظر شکل ظاهری، جنس و قطر، تقسیمبندی میشوند.
انواع این مقطع فولادی، دارای قطرهای مشخصی بین ۶ تا ۲۰۰ میلیمتر هستند که میتوانند مقاومت کششی بتنهای نرم ساختمانی را افزایش دهند.
از نظر جنس
میلگردها با اندازههای مشخص و معینی در روند تولید، مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین ازنظر جنس، تقسیمبندیهای مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
میلگرد اروپایی
پُرکربن یا (میلگرد سیاه)
با پوشش اپوکسی
گالوانیزه
استیل
پلیمری
از نظر تولید و شکل ظاهری
ازنظر تولید و شکل ظاهری، میلگردها به چند نوع A1، A2، A3 و A4 تقسیم میشوند که هرکدام قدرت و ویژگیهای خاص خود را دارند.

آرماتورهای ساده از نظر تولید، نسبت به سایر محصولات، مقاومت کششی کمتری دارند و در دستهی فولادهای نرم قرار دارند. میلگرد ساده صنعتی یکی از انواع میلگردهای ساده میباشد.
تولید میلگرد ساده به چه صورت است؟
میلگرد ساده در مراحل مختلفی تولید میشود و برای تولید آن از شمشها استفاده میشود. در اصل، شمش فولادی پایه، جزء مواد اولیهی تولید بسیاری از مقاطع فولادی است. مراحل تولید این محصولات، به این صورت است:
- در مرحلهی اول باید شمشها را به دمای مشخصی حدود ۱۰۰۰ یا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد رساند تا وارد مرحلهی شکلدهی شوند.
- در مرحلهی بعدی، شمشهای حرارت دیده روی رولها قرار میگیرند و به وسیلهی دستگاههای خاص، از عرض و قطر آنها کاسته و به طول آنها اضافه میشود.
- در مرحلهی آخر، سعی بر این است که میلگردها به طولهای مشخص و استانداردی برسند. بعد از این که طول محصولات تولیدشده مشخص شد، با قیچیهای مخصوص، آن را برش میدهند و بستهبندی میکنند.
برای تولید آرماتور آجدار، قبل از مرحلهی بستهبندی، لازم است اقدامات دیگری روی محصول انجام شود.
کار میلگرد ساده چیست؟
از میلگرد ساده در صنعت ساختمانسازی و بتنهای آرمه استفاده میشود که میتواند مقاومت بتنها را در برابر نیروهای کششی افزایش دهد. البته از این محصول هم در نماسازی ساختمان هم استفاده میشود که ممکن است خیلی از افراد، موافق این موضوع نباشند.
در ساختمانسازی
آرماتورهای ساده، بیشتر کاربرد صنعتی دارند تا ساختمان سازی! این محصولات در ساخت خاموت نیز مورد استفاده قرار میگیرند؛ به عبارت دیگر، هر چه این محصول، کیفیت بهتری داشته باشد، در صنعت، بیشتر قابل استفاده خواهد بود.

در صنعت
از این محصول در ساخت پیچ و مهره، میخ و همچنین ساخت برخی اتصالات استفاده میشود. این نوع میلگردها به دو صورت شاخه و کلاف به بازار عرضه میشوند. حالت کلاف در سایزهای ۵.۵، ۶.۵، ۸، ۱۰ و ۱۲ و حالت شاخه در سایزهای ۸ تا ۴۰ موجود است.
از دیگر ویژگیهای این محصول این است که برش و خمکردن آن، آسانتر است؛ به همین دلیل در خمکاری، آهنگری و جوشکاری بیشتر استفاده میشود. با توجه به این که این محصول هیچ آجی روی سطح خود ندارد، استفاده از آن در آرماتوربندی فقط به عنوان دورپیچ کاربرد دارد.
یکی دیگر از کاربردهای یا A1، استفاده در سقفهای تیرچه بلوک به عنوان میلگرد حرارتی است.
این محصول مطابق با استاندارد A1 ساخته میشود که البته به آن فولاد 240 هم گفته میشود که جزء میلگردهای گروه نرم قرار دارد.
میلگردهای ساده در اصل، از پُرمصرفترین مقاطع فولادی هستند که ویژگیهای خاص خود را دارند و به طور کلی از نظر مقاومت، کاربرد و ویژگی با میلگردهای آجدار متفاوت هستند.
نتیجهگیری
در این مقاله در مورد این موضوع که میلگرد ساده چیست؛ صحبت کردیم. با توجه به مطالب گفته شده، آرماتورهای ساده و آجدار دارای خواص متفاوتی هستند. خواص ساختاری میلگردهای آجدار از نوع ساده بهتر است؛ ولی این محصول هم هم ویژگیهای خاص خود را دارد و در صنایع مختلف، قابل استفاده است.
سوالات متداول
کار میلگرد ساده چیست؟
از این محصول هم میتوان در ساختمانسازی استفاده کرد و هم در صنایع مختلف؛ اما به دلیل شکل ظاهری و ویژگیهایی که دارد، بیشتر در صنایع قابل استفاده است.
ویژگیهای میلگرد ساده چیست؟
میلگردهای ساده دارای قطرهای مشخصی بین ۶ تا ۲۰۰ میلیمتر هستند. این مقطع فولادی دارای مقاومت کششی ۳۶۰ نیوتون بر میلیمتر است.