اصول اولیه عایق ساختمان

دسترسی سریع به محتوای این مطلب

زمان مطالعه: 5 دقیقه

در ساختمان سازی، انواع مختلفی از عایق‌ها به عنوان وسیله‌ای برای کاهش انتقال انرژی حرارتی از طریق دیوارها و کف‌ها استفاده می‌شود. به عبارت ساده‌تر، عایق‌کاری باعث می‌شود فضای داخلی در زمستان گرم‌تر شود و فضاهای دارای تهویه هوای مطبوع در تابستان خنک‌تر شوند. کاهش انتقال انرژی حرارتی نه تنها فضاها را راحت تر می‌کند، بلکه برای کنترل هزینه های انرژی نیز ضروری است. از لحاظ تاریخی بسیاری از مواد مختلف به عنوان عایق ساختمان استفاده شده است و بسیاری ار آن‌ها در حال حاضر به نفع مصالح مدرن‌تر و کارآمدتر کنار گذاشته شده‌اند. در این مطلب می‌خواهیم در مورد اصول اولیه عایق ساختمان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

فایل صوتی این مطلب

انواع عایق ساختمان

انواع عایق ساختمان

در ادامه به معرفی انواع عایق ساختمان می‌پردازیم:

1.عایق روکش و پنبه

تا نون رایج ترین نوع عایق شامل یک “روکش” از رول ها یا تخته های عایق است که برای پر کردن حفره بین اعضای قاب در دیوارها، سقف ها و کف ها استفاده می شود. همچنین می‌توانید پنبه های نا مرغوب را در یک روکش روی کف اتاق زیر شیروانی قرار دهید تا فضاهای زیرین را عایق بندی کنید.

پنبه‌ها و رول‌ها از الیاف انعطاف پذیری تشکیل شده اند که در نوارهایی با عرض و ضخامت متفاوت برای کاربردهای مختلف قابل استفاده است.

به طور معمول، عایق پنبه ای از الیاف فایبر گلاس استفاده م‌ کند، اما می توان از الیاف معدنی، الیاف پلاستیک یا الیاف طبیعی مانند پشم یا پنبه نیز استفاده کرد.

عایق پنبه ای یکی از ارزان‌ترین اشکال عایق کاری است و یکی از ساده‌ترین روش‌های عایق محسوب می‌شود.

2.عایق تخته فوم

صفحات فوم پلی استایرن یا پلی اورتان با ضخامت نسبتاً کمی، R-value عایق برتر را ارائه می‌دهند. از آن ها می توان تقریباً برای هر قسمتی از ساختمان استفاده کرد؛  مخصوصاً برای عایق بندی دیوارهای بیرونی، روکش داخلی دیوارهای زیرزمین و در کاربردهای خاص مانند دریچه های زیر شیروانی یا شکاف های هوایی که تیرچه های کف با پایه ها برخورد می‌کنند، مؤثر است.

هنگام استفاده در دیوارهای داخلی، ضخامت فوم باید با پانل های گچی به ضخامت نیم اینچ یا مصالح ساختمانی دیگر پوشیده شوند. تخته فوم مقاومت حرارتی فوق العاده ای دارد.

3.فوم مایع

عایق فوم مایع شامل مواد سیمانی یا پلی اورتان است که به صورت اسپری یا تزریق، در دیوارها یا کف ریخته می شود؛ از این رو عایق کاری در آن جا به صورت عالی انجام می شود. این مورد برای مناطقی با شکل نامنظم، و اطراف موانع ایده آل است؛ یا اینکه می توان از آن برای افزودن عایق بر روی مناطق موجود استفاده کرد.

این نوع عایق بندی، می‌تواند کوچکترین حفره‌ها را پُر کند، تا فاصله هوا را در اطراف لوله ها، قاب در و پنجره، لوله کشی و لوله های برق کاهش دهد.

4.عایق پُر شده

عایق پُر شده، که معمولاً از سلولز، فایبر گلاس یا پشم معدنی، تشکیل شده است، می تواند در حفره های تیرچه در کف اتاق زیر شیروانی یا در حفره های تیرچه دیوارها دمیده شود. R-value بسته به مواد مختلف متفاوت است؛ عایق سست پر شده با گذشت زمان تمایل به ته نشینی دارد و R-value  آن را کاهش می دهد.

این نوع عایق، نسبتاً ارزان است. عایق سلولز بیشتر از روزنامه بازیافتی ساخته می شود، عایق فایبر گلاس از 40 تا 60 درصد شیشه بازیافتی ساخته شده است و پشم معدنی حاوی حدود 75 درصد مواد بازیافتی است.

5.عایق بلوک بتنی

عایق بلوک بتنی

بتن و فرآورده های  بتنی را می توان به روش‌های مختلف عایق بندی کرد. بلوک بتنی را می‌توان با استفاده از تخته فوم سفت و سخت در خارج دیوارها (در ساختمان های جدید) یا دیوارهای داخلی (در خانه‌های موجود) عایق بندی کرد.

یک روش اضافی عایق بندی بلوک های بتنی شامل استفاده از بلوک هایی است از بتن هوادهی اتوکلاو شده (AAC) یا بتن سلولی اتوکلاو شده (ACC) تشکیل شده است. این مواد حاوی حدود 80 درصد حجم هوا و حدود 10 برابر ارزش عایق بلوک های بتنی سنتی هستند.

بلوک های اتوکلاو به راحتی رطوبت را جذب می‌کنند، بنابراین باید از آب محافظت شوند، با این حال سبک هستند و نصب آن‌ها آسان است.

6.عایق تخته فیبر سفت و سخت

تخته فیبر سفت وسخت ساخته شده از پشم شیشه یا پشم معدنی، معمولاً در مکان هایی استفاده می شود که تحت تأثیر درجه حرارت بالا مانند لوله کشی برای سیستم های تهویه مطبوع، قرار می‌گیرد. یکی از مزایای این نوع عایق را می‌توان در مجاری مغازه ها از پیش نصب کرد یا به صورت سفارشی در محل کار ایجاد کرد.

ضخامت صفحات از 1 تا 2.5 اینچ است. هر دو تخته با روکش و بدون روکش، در دسترس هستند. عایق تخته فیبر معمولاً توسط پیمانکاران HVAC نصب می سود و آن ها را با سیستم پین یا گیره روی سطوح مجرای بیرونی اعمال می کنند. هنگامی که از تخته های بدون روکش استفاده می شود، سطوح خارجی با سیمان یا بوم عایق تکمیل می شود.

هنگامی که تخته های بدون روکش استفاده می شود، سطوح خارجی با سیمان یا بوم عایق تکمیل می شود.

7.پانل های عایق ساختاری (SIPs)

SIPها پانل های پیش ساخته‌ی بزرگی هستند که شامل یک عایق فوم به ضخامت 4 تا 8 اینچ (معمولاً پلی استایرن یا (OSB) پلی ایزوسیانورات) بین مواد محکم مانند ساندویچ است. یک ساختمان ساخته شده توسط SIP می‌تواند 12 تا 14 درصد بیشتر از یک خانه‌ی سنتی با قاب بندی چوبی، انرژی مصرف کند.

SIPها گزینه ای برای عایق بندی ساختمان های موجود نیستند اما می‌توان آن ها را هنگام برنامه ریزی ساختمان جدید یا ساختمان اصلی مورد توجه قرار داد. علاوه بر ارائه ارزش عایق عالی، SIPها از نظر ساختاری قوی‌تر و پایدارتر از قاب بندی سنتی هستند.

8.عایق بندی فرم های بتنی (ICFs)

عایق بندی فرم های بتنی

فرم های بتنی عایق (ICF)، فرم‌های پیش ساخته برای دیوارهای بتنی ریخته شده هستند که به عنوان بخشی از مجموعه دیوار باقی می مانند. این سیستم شامل تخته های فوم یا بلوک‌های عایق فوم به هم پیوسته، با اتصالات پلاستیکی است. هنگامی که بتن در فوم ها ریخته می شود، دیوارهای حاصله به ارزش عایقی در حدود R-20 می رسند.

ICF ها را می‌توان برای ساخت فونداسیون به تنهایی در ساختمان های دارای زیرزمین استفاده کرد، یا می‌توانند دیوارهای بالای زمین را نیز تشکیل دهند. سازه های ساخته شده از ICF هنوز شبیه سازه های سنتی با قاب است.

نصب سیستم ICF یک مهارت بسیار تخصصی است که نیاز به یک پیمانکار مجرب دارد؛ این نکته قابل اهمیت است که مطمئن شوید دیوارها ضدآب و ضدحشرات هستند.

منبع thebalancesmb
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.