مهمترین کاربردهای لوله داربستی

شاید شما هم هنگام عبور از کنار ساختمان‌های بلند، میله‌هایی را مشاهده کرده باشید که در قسمت بیرونی سازه روی هم قرارگرفته‌اند. بله درست حدس زدید.  این میله‌ها همان لوله‌های داربستی هستند که معمولا در سازه‌های با ارتفاع زیاد برای اجرای کار مورد استفاده قرار می‌گیرند. شاید کمتر کسی در مورد کاربردهای لوله‌های داربستی اطلاع داشته باشد. با ما همراه باشید تا در مورد مهم‌ترین کاربردهای لوله‌ داربستی بیشتر بدانید.

لوله‌های داربستی

لوله‌های داربستی

لوله‌ داربستی، لوله‌های تولید شده از ورق سیاه به روش نورد گرم است. این محصول در طول‌های مختلف 3 یا 6 متر تولید می‌شود. جنس این لوله‌های از فولاد یا ورق‌های گالوانیزه است. به دو صورت بدون درز و درزدار ساخته می‌شود که نوع بدون درز از ایمنی بالاتری برخوردار است و به همین دلیل هزینه ساخت لوله‌های بدون درز بالاتر خواهد بود.

برای اطلاع از قیمت روز لوله داربستی، روی لینک زیر کلیک کنید:

«قیمت لوله داربستی» 

آشنایی با کاربردهای لوله‌ داربستی

ساخت لوله‌های داربستی به دلیل عدم استفاده در جریان انتقال سیالات بسیار راحت‌تر از سایر لوله‌ها تولید می‌شود. در کشور ما کارخانه‌های بسیاری وجود دارند که تولید لوله‌های داربستی را در راس کار خود قرار داده‌اند.

مهم‌ترین کاربرد لوله‌های داربستی در صنعت ساختمان‌سازی است. این محصول به عنوان یکی از مصالح در ساخت سازه‌ها استفاده نمی‌شود بلکه برای دسترسی آسان‌تر به نقاط مرتفع و خارج از دسترس افراد تولید شده‌اند. از جمله موارد استفاده از لوله‌های داربستی در صنعت ساختمان‌سازی و دیگر صنایع عبارت‌اند از:

حفظ ایمنی

لوله‌های داربستی یکی از تجهیزات ایمن در صنعت ساختمان‌سازی و دیگر صنایع است. این لوله‌ها به عنوان یک سازه موقت در کنار سازه اصلی شما برای حفاظت و ایمن سازی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از لوله‌های داربستی برای ایجاد و ساخت سکو در ارتفاعات بالا است. با ایجاد این سکو، فضایی ایمن را برای کارگر فراهم می‌نمایید.

دسترسی آسان

ساخت سازه‌های مرتفع این روزها در تمامی نقاط کشور در حال گسترش است. استفاده از لوله‌های داربستی به عنوان یک جزء جدایی ناپذیر در این پروژه‌ها کاملا مشهود است. لوله‌های داربستی با ایجاد ایمنی در کار امکان دسترسی به نقاط مرتفع و غیر قابل دسترس افراد را در پروژه‌ها به خصوص ساخت‌وسازهای صنعت ساختمان‌سازی را فراهم می‌نماید. در واقع انجام کارهایی که در ارتفاع بیشتر از دو متر انجام شود نیاز به ایجاد داربست با این لوله‌ها را دارند.

افزایش سرعت ساخت و ساز

لوله‌های داربستی تحت تاثیر پیشرفت تکنولوژی در انواع سبک ساخته و تولید می‌شوند. استفاده از این محصول در سازه به دلیل حمل و نقل آسان موجب افزایش سرعت در روند اجرایی سازه است.

امکان ساخت و ساز گروهی

یکی دیگر از کاربردهای لوله‌های داربستی ایجاد تعامل میان کارگران است. لوله‌های داربستی به دلیل موقعیت قرارگیری و نحوه نصب می‌توانند این امکان را فراهم نمایند تا کارگران به صورت گروهی بر روی تخته‌های الوان قرار گرفته و با عبور از میله‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

انواع داربست و کاربرد آن‌ها

کاربردهای لوله داربستی

کاربرد لوله‌های داربست با توجه به نوع آن‌ها در نحوه اتصال و ایجاد داربست‌ها مشخص می‌شود. همان طور که می‌دانید لوله‌های داربستی دارای تنوع گوناگون هستند.

داربست فلزی

داربست فلزی از لوله‌های با قطر 48.3 میلی‌متری یا در اصطلاح 5 سانتی‌متری ساخته می‌شود. این لوله‌ها با بست به یکدیگر متصل می‌شوند. به دلیل مقاومت و استحکام بالای این نوع لوله‌های داربستی غالبا در سازه‌های با ارتفاع بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این نوع داربست به منظور حمل وسایل و تجهیزات سنگین و هم چنین نگه داشتن چوب الوان برای ایستادن کارگران استفاده می‌شود. در طول کار تعمیر و مرمت سازه، ایجاد نمای آن و … استفاده از لوله‌های داربستی لازم و ضروری است.

داربست معلق

یکی از انواع فرم قرارگیری لوله‌های داربست، نوع معلق آن است. بیشترین مورد استفاده از داربست معلق، مکان‌هایی است که ایجاد داربست از سطح زمین در آن غیر ممکن باشد.

داربست پایه‌دار

در مواقعی نیاز است تا در کمترین زمان ممکن و با سرعت بالا یک داربست ایجاد شود. در این مواقع داربست پایه دار بهترین انتخاب می‌تواند باشد که با روی هم قرار دادن لوله‌های داربستی به صورت عمودی، افقی و مورب ایجاد می‌شود.

داربست مثلثی

کاربرد اصلی این نوع داربست در ساختمان‌های با ارتفاع بالا است که تقریبا دسترسی به آن مکان‌ها غیر ممکن است. از مهم‌ترین موارد استفاده داربست مثلثی در کفراژبندی دال بتنی است. یکی دیگر از کاربردهای این نوع لوله‌های داربستی هنگام ساخت سقف‌های با وزن بالا است. داربست مثلثی در مکان‌هایی مانند فضاهای داخلی مساجد، فضاهای داخلی مخازن بزرگ آب و … کاربرد دارند.

داربست خرپا

این نوع داربست با قرار گیری یک صفحه مسطح بر روی لوله‌های داربستی به شکل مثلث ایجاد می‌شود. بیشترین کاربرد لوله‌های داربستی در این حالت نگه داری کارگر مشغول به کار در ارتفاعات کم است. مانند رنگ آمیزی دیوارها یا سقف ساختمان‌ها.

علاوه بر این از لوله‌های داربستی برای برپایی نمایشگاه و ایجاد غرفه‌های نمایشگاهی، بازسازی بناهای تاریخی، ساخت نمای بیرونی ساختمان‌ها، برپایی چادر و … نیز استفاده می‌شود.

داربست‌های معمولا از لوله‌های فلزی ساخته می‌شوند و شامل اتصالات مختلفی هستند. اجرای سازه داربست مستلزم رعایت کردن نکات مهم و باید و نبایدهایی که لازم است حتما بدانید. برای همین منظور می‌توانید مقاله «بایدها و نبایدهای اجرای داربست» را بخوانید.

سخن پایانی

لوله‌های داربستی یکی از اجزای اصلی داربست است. کاربرد این لوله‌ها بیشتر برای حفظ ایمنی ساختمان، محافظت از کارگران در ارتفاعات بالا، دسترسی آسان به نقاط مرتفع در یک سازه، نگه داری سازه و … است. علاوه بر این لوله‌های داربستی تولید شده از جنس فلز و یا چوب برای استفاده به عنوان یک تکیه‌گاه برای بخشی از سازه نیز انجام می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.