معرفی ورق سینوسی رنگی و کاربرد آن در صنعت ساخت و ساز

ورق‌های سینوسی از رایج‌ترین و ابتدایی‌ترین ورق‌های گالوانیزه هستند که به‌دلیل طراحی کمانی و مواج ورق‌ها، سینوسی نام گرفته‌اند. اگر به مناطق شمالی ایران سفر کرده‌باشید، حتما متوجه این موضوع شده‌اید که اغلب در ساخت سقف خانه‌ها، از ورق‌هایی به فرم سینوسی استفاده کرده‌اند؛ به‌این دلیل که ورق‌های سینوسی آب باران و برف را روی خود نگه نمی‌دارند و قطرات باران و برف از روی آن‌ها به سمت پایین می‌لغزند.

بنابراین از این ورق‌ها به‌منظور جمع‌آوری آب برف و باران استفاده می‌شود؛ اما شاید برای شما نیز این سوال به وجود بیاید که استفاده از ورق‌های سینوسی از چه زمانی رایج شد؟ در واقع ابتدا تنها ورق‌های فلزی مسطح در بازار موجود بودند؛ اما هنگامی‌که استفاده از دستگاه‌های برش ورق موج‌دار رایج شد، امکان تولید و عرضه ورق‌های موج‌دار گالوانیزه در رنگ‌ها و عرض‌های مختلف (100 و 125 سانتی‌متر) و طول سفارشی از سوی مشتری فراهم شد. به‌این‌ترتیب، ورق سینوسی رنگی به یکی از متریال‌های محبوب در صنایع ساخت‌و‌ساز تبدیل شد.

فایل صوتی

ورق سینوسی گالوانیزه یا ورق موج دار آهنی؟

در ابتدا ورق سینوسی از جنس آهن ساخته می‌شد؛ اما پس از مدتی مشخص شد که ورق‌های موج‌دار آهنی مستعد خوردگی هستند و در مدت کوتاهی آسیب می‌بینند؛ بنابراین به‌سرعت منسوخ شدند و به‌همین‌دلیل است که امروزه ورق‌های موج‌دار گالوانیزه بسیار محبوب و رایج هستند.

ورق سینوسی رنگی

اکثر ورق‌های سینوسی گالوانیزه قابل رنگ‌آمیزی هستند و رنگ‌آمیزی نه‌تنها جلوه زیبایی به آن‌ها می‌دهد، بلکه مقاومت در برابر خوردگی و آسیب‌های فیزیکی را نیز افزایش می‌دهد. به‌همین‌دلیل است که مشتریان می‌خواهند این ورق‌ها را رنگ کنند تا جلوه بهتری به سقف شیروانی منزل خود بدهند. این محصولات دارای رنگ‌آمیزی کوره‌ای الکترواستاتیک حرفه‌ای هستند و در رنگ‌های بسیار متنوعی عرضه می‌شوند. با توجه به تنوع این محصولات بهتر است قبل از اقدام به خرید مشخصات و قیمت ورق انتخابی را بررسی کنید.

پرکاربردترین رنگ‌های ورق سینوسی

پرکاربردترین رنگ‌های ورق سینوسی، شامل موارد زیر است:

  • قرمز گوجه‌ای کد رال رنگ ۳۰۰۰
  • قرمز جگری کد رال رنگ ۳۰۲۰
  • نارنجی کد رال رنگ ۲۰۰۳
  • قهوه‌ای کد رال رنگ ۸۰۰۴
  • قهوه‌ای سوخته کد رال رنگ ۸۰۱۷
  • آبی آسمانی کد رال رنگ ۵۰۱۲
  • آبی نیسانی کد رال رنگ ۵۰۱۵

کاربردهای ورق سینوسی رنگی در ساختمان سازی

  • پوشش سقف خانه‌ها
  • سقف شیروانی
  • پوشش سقف سوله‌ها و خانه‌های روستایی

ورق سینوسی رنگی عمدتا به‌عنوان پروفیل‌نما برای تاسیسات اقتصادی، ورزشی، تجاری، صنعتی و اداری استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از ورق فلزی سینوسی در ساختمان سازی

نمای ساختمانی ساندویچی با پوشش ورق سینوسی رنگی، راه‌حلی فوق‌العاده کاربردی است و از نظر زیبایی شناختی به‌خصوص در پوشش سطوح نما، جذابیت بیشتری دارد؛ همچنین می‌توان از این ورق‌های سینوسی فلزی به‌عنوان پروفیل سقف استفاده کرد؛ زیرا دارای قدرت باربری متمایز و در نتیجه سازگاری با زیرساخت‌های مختلف سقف هستند. استفاده از ورق سینوسی رنگی برای سقف‌هایی که عنصر زیبایی‌شناسی در آن‌ها برجسته‌تر است، توصیه می‌شود.

ورق سینوسی رنگی چیست

عرض پوشش داده‌شده توسط پروفیل سینوسی 1000 میلی‌‌متر است. ارتفاع دنده 35 میلی‌متر بوده و طول، رنگ و ضخامت ورق توسط مشتری تعیین می‌شود. ورق‌های سینوسی فلزی در مقایسه با انواع گزینه‌های متداول ساخته‌شده از فلز و غیرفلز (نظیر شیروانی‌های سفالی)، طیف گسترده‌ای از مزایا را ارائه می‌دهند.

این محصولات جایگزین مناسبی برای ورق‌های سفالی و بتنی هستند؛ زیرا مواد سازنده آنها ماهیتی ارزان قیمت دارند و هزینه ساخت این قطعات نیز نسبت به سایر گزینه‌ها، بسیار کمتر است. وجود این دو ویژگی مثبت سبب شد ورق سینوسی رنگی به‌سرعت در بین صنایع ساختمان‌سازی رایج شود؛ برای مثال در ماشین‌کاری، فرآیند ساخت ورق فلز مقرون‌به‌صرفه است زیرا می‌توانید اتلاف مواد اولیه را به حداقل برسانید. این فرآیند، خرید و استفاده از مقادیر خاصی از مواد را تضمین می‌کند. مواد باقی‌مانده را می‌توان برای مقاصد دیگر استفاده کرد.

مزایای استفاده از ورق رنگی سینوسی در ساختمان‌سازی، شامل موارد بسیاری از جمله هزینه، دوام، انعطاف‌پذیری طراحی و مونتاژ سریع است. تقریبا هرکسی می‌تواند با استفاده از ورق‌های رنگی سینوسی، سقفی محکم و بادوام برای ساختمان خود بسازد. استفاده از ورق سینوسی رنگی، مزایای زیر را برای مالک به همراه دارد:

1. کاهش هزینه‌های مواد و ساخت

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های ساختمان‌سازی با ورق‌های سینوسی فلزی، هزینه آن است. زمان موردنیاز و تلاش لازم برای چیدمان نقشه‌ها و مونتاژ طرح ساختمان، فاکتوری تعیین‌کننده در میزان هزینه است.

2. ماندگاری

یک ورق سینوسی رنگی فلزی می‌تواند در برابر بارش برف، بادها و باران‌های شدید، موریانه‌ها، رعد‌و‌برق و حتی آتش مقاومت کند؛ زیرا مواد سازنده آن غیرقابل احتراق هستند. این ورق‌های سینوسی حتی می‌توانند در برابر گردبادها و زلزله‌ها نیز مقاومت کنند.

3. انعطاف ‌پذیری و تطبیق پذیری در طراحی

برخی از متریال‌های مورد‌استفاده در ساختمان‌سازی طبق ابعادی مشخص در کارخانه تولید می‌شوند و قابلیت تغییر ندارند؛ اما ساخت ورق سینوسی رنگی با فلز محدودیتی ندارد و شما می‌توانید ابعاد قطعه موردنیاز خود را بر حسب نیازهایتان سفارشی‌سازی کنید؛ بنابراین در سازه فلزی ورق سینوسی رنگی، هیچ ابعاد حداقلی و حداکثری وجود ندارد و شما می‌توانید بر‌حسب نیاز خود، ثبت سفارش کنید. همچنین این ورق‌ها قابلیت برش و تغییر ابعاد برای استفاده در ساختمان دیگر را نیز دارند؛ بنابراین قابل بازیافت و فروش هستند.

4. هزینه های بیمه کمتر

از‌آنجایی‌که سازه‌های فولادی دوام بالایی دارند و در برابر بلایای طبیعی مقاوم هستند، اکثر شرکت‌های بیمه برای اسکلت‌های ساختمانی که با فلز ساخته شده‌اند، تخفیف‌هایی ارائه می‌دهند.

5. مونتاژ آسان و سریع

ساختمان فولادی ‌شکل سرد به هر ساختمانی گفته می‌شود که با بخش‌های فولادی شکل‌دهی سرد و مقاطع CEE به یکدیگر پیچ یا پرس می‌شوند تا قاب‌های دهانه شفاف، ستون‌ها و تیرها را تشکیل دهند. این فرآیند نیازی به جوشکاری ندارد و به‌سرعت اجرا می‌‌شود.

6. نیاز به تعمیر و نگهداری کم

نفوذ موریانه‌ها و کپک‌ها به ساختار ورق‌های سفالی همیشه مشکل‌ساز بوده‌است. گاهی اوقات تعمیرات آن‌ها غیرممکن بوده یا اینکه هزینه گزافی را روی دست شما می‌گذارد؛ اما مزیتی که ورق سینوسی رنگی ساخته‌شده از فلز دارد، این است که در برابر کپک و هجوم موریانه‌ها مقاومت دارد و نیازی به تعمیرات سالیانه نیز ندارد. چراکه از بین‌بردن کپک و خزه‌ها هزینه‌های زیادی دربر دارد؛ اما ورق‌های سینوسی فولادی در طول سال‌ها پوسیده نمی‌شوند، تاب و شکاف برنمی‌دارند و نمی‌شکنند.

7. افزایش بهره‌وری انرژی

سقف‌های ساخته‌شده با ورق‌های سینوسی فلزی، عایق بسیار بهتری نسبت به سقف‌های سفالی هستند. این افزایش بهره‌وری انرژی می‌تواند هزینه‌های گرمایش و سرمایش را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

ورق موج دار آهنی

ساختمان‌هایی با سقف سینوسی رنگی را می‌توان با یک اسپری حاوی مواد عایق که کاربرد بسیاری دارد، عایق کرد. عایق‌کردن سقف می‌تواند نشتی‌ها یا فضاهای خالی را پر کند و نیاز به وسیله‌های سرمایش و گرمایش را به حداقل برساند.

سخن پایانی

بنابراین وجود این مزایا و بسیاری از موارد دیگر، سبب می‌شود تا ورق سینوسی رنگی به انتخابی مناسب برای ساخت سقف منازل (به‌خصوص در مناطقی با آب و هوای برفی و بارانی) تبدیل شود. اگر مایلید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید، می‌توانید مقاله نحوه تولید ورق کرکره را مطالعه کنید. امیدواریم از این مطلب کاربردی لذت برده باشید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

پرکاربردترین رنگ‌های ورق‌های سینوسی چیست؟

قرمز گوجه‌ای کد رال رنگ ۳۰۰۰، قرمز جیگری کد رال رنگ ۳۰۲۰، نارنجی کد رال رنگ ۲۰۰۳، قهوه‌ای کد رال رنگ ۸۰۰۴، قهوه‌ای سوخته کد رال رنگ ۸۰۱۷، آبی آسمانی کد رال رنگ ۵۰۱۲، آبی نیسانی کد رال رنگ ۵۰۱۵

کاربرد ورق سینوسی رنگی در ساختمان‌سازی چیست؟

پوشش سقف خانه‌ها، سقف شیروانی، پوشش سقف سوله‌ها و خانه‌های روستایی

مزایای استفاده از ورق‌های رنگی سینوسی چیست؟

کاهش هزینه‌های ساخت و مواد، ماندگاری، انعطاف‌پذیری و انطباق‌پذیری در طراحی، هزینه‌های بیمه کمتر، مونتاژ آسان و سریع، نیاز به تعمیر و نگهداری کم و افزایش بهره‌وری انرژی.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.