پایه فنس یا تیر حصار چیست؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

جنس پایه فنس یا حصار از آهن است. این فرآورده فولادی که به دو صورت تک و جفت شاخ تولید می‌شود؛ از کاربردهای بسیاری برخوردار است. از جمله آن‌ها می‌توان به ساخت انواع نبشی، قوطی پروفیل، لوله، تولید انواع سیم مفتول و نصب توری حصاری اشاره نمود. از پرکاربردترین انواع این محصول، می‌توان به تیر حصار لوله‌ای اشاره کرد زیرا از استحکام و مقامت بالایی برخوردار است. همچنین به علت قیمت مناسب در بین مصرف کنندگان محبوبیت بیشتری دارد. این محصول از مقاطع فولادی مختلفی نظیر لوله سیاه و … تولید می‌شود؛ در نتیجه بهای این محصولات در قیمت تیر حصار نقش مهمی را ایفا می‌کنند. در این مقاله قصد داریم بیشتر به موضوع پایه فنس یا تیر حصار چیست بیشتر بپردازیم. با ما همراه باشید.

فایل صوتی

فایل ویدئویی

انواع تیر حصار را بشناسید!

تیر حصاری که در این دانشنامه مورد بحث قرار خواهیم داد؛ از جنس فولاد است. تیرحصارهای رایج در بازار آهن به دو صورت آهنی و پایه فنس گالوانیزه هستند. هر دو مورد نام برده شده می‌توانند از محصولات فولادی متنوعی تولید شوند. لوله سیاه و لوله گالوانیزه از مهم‌ترین مقاطع فولادی به کار برده شده در این محصولات هستند. به همین دلیل قیمت لوله گالوانیزه یکی از عوامل تاثیرگذار در فاکتور نهایی شمرده می‌شود. تیر حصاری خود نیز شامل انواع مختلفی است که برخی از آن‌ها را برای شما عزیزان شرح داده‌ایم.

پایه فنس چوبی

این محصول از اولین پایه‌های ساخته شده در جهان به شمار می‌رود. پایه فنس چوبی، بیشتر در کشور‌های اروپایی به دلیل دکور زیبایی که دارد، با توجه به ایمنی پایین، عمر و دوام محدود چوب، در کنار پوشش گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول از درختانی مانند صنوبر، کاج، چوب قرمز و سرو ساخته می‌شوند. این نوع از پایه نسبت به مدل آهنی از قیمت بالاتری برخوردار است.

پایه فنس فلزی

این محصول از گالوانیزه یا لوله‌های داربستی سیاه ساخته شده است. پایه فنس فلزی به دو صورت تک شاخ و جفتی ساخته می‌شود. نوع گالوانیزه این محصول به دلیل مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی از طول عمر بالاتری برخوردار است؛ ولی فنس‌های مفتول سیاه در برابر گرما مقاومت کمتری دارند.

پایه فنس فلزی

پایه فنس بتنی

این محصول از بتن ساخته شده و نسبت به دیگر سازه‌ها وزن سنگین‌تری دارد؛ بنابراین نمی‌توان آن‌ها را دزدید! برای ساخت این محصول از ۳ شاخه میلگرد درون بتن استفاده می‌شود؛ پس در نهایت قیمت میلگرد امروز نیز در فاکتور نهایی ثبت می‌شود. این سازه در شرایط آب‌و‎‌هوایی مختلف مقاومت بالایی از خود نشان داده است.

کاربرد این محصول را می‌توان در محصور کردن زمین‌های کشاورزی به‌خصوص باغ‌های انگور و کیوی دانست. برای مثال در باغ انگور با رد کردن سیم مفتول یا میلگرد از سوراخ‌های سازه بتنی، می‌توان پایه‌های محکمی برای سوار کردن انگور ساخت. این محصول نسبت به سازه‌های فلزی در مناطق مرطوب مقاومت بالاتری از خود نشان داده و زنگ نمی‌زند. این درحالی است که پایه‌های فلزی به مرور زمان در هوای مرطوب دچار زنگ زدگی خواهند شد.

مراحل نصب تیر حصار

مرحله اول برای نصب تیر حصار، انتخاب پایه است. اگر به دنبال مناسب‌‎ترین نگهدارنده برای نصب این محصول هستید؛ لوله بهترین گزینه به شمار می‌رود. لوله مرسوم‌ترین نوع فنس است که به دو صورت سیاه و فنس تهیه می‌شود. 

قسمت بعد شامل حفر چاه می‌شود. چاله‌های حفر شده باید دارای عمق ۲ الی ۳ متر باشند. پایه‌ی انتخابی را در این چاله‎‌ها قرار داده و با ملات بتن، شن، ماسه و سیمان آن‌ها را در جای خود محکم می‌کنند.

قدم سوم نوبت به نصب توی حصاری می‌رسد. فنس حصاری با قطر مفتول ۲ تا ۵ میلی‌متر تولید می‌شود. لازم به ذکر است اندازه چشمه‌های فنس نیز بین ۴ تا ۷ سانتی‌متر متفاوت است. توری فنس را باز کرده و مفتول را روی پایه‌ها نصب می‌کنند. در اینجا لازم است که فنس‌ها را محکم کشیده تا صاف و بدون افتادگی نصب شوند.

مرحله چهارم نصب سیم خاردار است. سیم خاردار را در دو نوع خطی (ساده) و حلقوی می‌توان تهیه کرد؛ البته انتخاب هرکدام بستگی به هزینه و سلیقه شما دارد. این مقطع فولادی را می‌توان با مفتول به سوراخ‌هایی که روی پایه وجود دارند؛ محکم کرد. در پایان کار اگر مشتری تمایلش به دیوار بتنی باشد، قالب فلزی از سطح زمین بسته شده و دورن قالب با بتن پر می‌شود.

کاربرد تیر حصار

فنس و نگهدارنده آن جزء تجهیزات حصارکشی محسوب می‌شوند. از گذشته تا کنون مقاومت پایه فنس موضوعی حائز اهمیت به‌شمار می‌آید. بنابراین به مرور تلاش شد تا محصولاتی تولید شوند که در شرایط بد آب‌و‌هوایی بتوانند بیشترین عمر را داشته باشند.

برای مثال در گذشته از بوته‌ها و شاخه‌های درختان برای ایجاد حصار استفاده می‌شد. با گذشت زمان و رشد تکنولوژی تجهیزاتی مانند فنس‌های امروزی شکل گرفت. این تلاش‌ها ادامه یافت تا اینکه این محصولات از جنس مواد مقاوم‌تری تولید شدند. امروزه پایه‌ها و فنس‌های گالوانیزه در دسته بهترین محصولات حصارکشی قرار دارند.

نکات اساسی حصار کشی

نکته اول در حصار کشی انتخاب نوع محصول است. بهترین نوع پایه فنس، لوله گالوانیزه است؛ زیرا باعث افزایش طول عمر و ارتقا محصول می‌شود. همین دلیل باعث شده تا در هزینه‌های تعویض کالا صرفه‌جویی شود. پس از نصب پایه‌‌ها باید به عملیات بتن‌ریزی پرداخت. شیب بتن باید به‌گونه‌ای باشد که آب در محل تیر‌حصار جمع نشود.

در شرایطی که برای پایه از لوله یا قوطی استفاده شود بایستی مقطع بالایی آن را مسدود کرد تا از ورود مایعات جلوگیری شود. در نهایت می‌توان اعلام کرد پایه‌های فلزی در مقابل پایه‌های چوبی مقرون به‌صرفه‌ترند؛ زیرا از ایمنی و مقاومت بیشتری برخوردارند. در مقابل، پایه‌های بتنی از لحاظ مقاومت و ایمنی نسبت به پایه‌های فلزی ارجحیت دارند. فنس کشی راحت‌ترین روش برای محدود کردن زمین، باغ و سوله محسوب می‌شود.

نکات اساسی در حصار کشی

فاصله پایه فنس

برای محکم نگه داشتن سیم خاردار و توری‌های حفاظتی مثل حصاری، توری مرغی و گابیون در محصور کردن ویلا، مراکز نفتی، پتروشیمی و … از پایه‌هایی آهنی یا همان فنس استفاده می‌شود. این محصولات باید در فاصله‌های مناسبی نصب شوند؛ چون اگر فاصله آن‌ها زیاد باشد باعث دفرمه شدن توری می‌شود. همین موضوع باعث شده تا مانع از صاف و محکم ایستادن فنس جلوگیری شود. در مقابل اگر فاصله آن‌ها از یکدیگر  کم باشد مشکلی در ظاهر به وجود نمی‌آید؛ بلکه هزینه‌های پروژه را افزایش می‌دهد. معمولا فاصله مناسب برای فنس‌ها ۳ الی ۴ متر است.

چگونگی نصب پایه فنس

یکی از مهم‌ترین مراحل در حصار کشی قرار دادن پایه‌ها در خاک است. برای نصب انواع نگهدانده در ابتدا باید در زمین حفره‌های با فواصل، عمق مناسب ایجاد کرد. عمق این حفره‌ها بر اساس جنس و نوع خاک تعیین می‌شود؛ بهترین عمق بین ۴۰ سانتی‌متر تا یک متر است. سپس پایه‌ها درون چاله‌ها قرار داده و محکم می‌کنیم. ارتفاع پایه‌ها را باید با توجه به مکان پروژه انتخاب کنیم. لازم به ذکر است برای فنس کشی بدون سیم خاردار ارتفاع پایه‌ها ۲.۵ متر است که حدود نیم متر آن در زمین قرار می‌گیرد. در مقابل برای فنس کشی با سیم خاردار پایه‌ها ۳ متری بوده و نیم متر بالایی آن به صورت تک یا جفت شاخه و خم شده هستند.

جنس پایه فنس یا حصار از آهن است. این پایه ها در انواع نبشی، قوطی پروفیل و لوله برای نصب توری حصاری کاربرد دارند. در بین انواع پایه فنس، تیر حصار لوله از مقاومت بیشتری برخوردار است و همچنین به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. تیر حصار شامل انواع مختلفی مانند تیر حصار چوبی، بتنی و … می‌شود.

تیر حصار شامل چه انواعی می شود؟

تیر حصاری خود نیز شامل انواع مختلفی نظیر پایه فنس فلزی، پایه فنس بتنی، پایه فنس چوبی و… می شود.

 تیر حصار چه کاربرد هایی دارد؟

این محصول برای حصار کشی در اطراف باغ ها، کارخانه های پتروشیمی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

فاصله مناسب برای نصب پایه فنس چقدر است؟

این محصولات باید در فاصله‌های مناسبی نصب شوند و معمولا فاصله مناسب برای فنس‌ها ۳ الی ۴ متر است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.