تفاوت میلگرد سبک و سنگین چیست؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

میلگرد یکی از اصلی‌ترین مقاطع فولادی است که در ساخت ساختمان به کار می‌رود. بنابراین قیمت امروز میلگرد برای افراد فعال در این حوزه بسیار حائز اهمیت است. از این محصول به‌عنوان تقویت‌کننده و در برخی مواقع به منظور استحکام و افزایش مقامت سازه استفاده می‌کنند. میلگردهایی که در بازار موجوداند از نظر وزنی به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می‌شوند و کاربردهای متفاوتی نیز دارند. به همین دلیل در هنگام خرید باید تفاوت میلگرد سبک و سنگین را در نظر گرفت. در ادامه به تفاوت‌های میان این دو بیشتر خواهیم پرداخت.

فایل صوتی

فایل ویدئویی

میلگرد سبک چیست؟

به نوعی میلگرد که از وزن آنها از حد استاندارد کمتر است، میلگرد سبک گفته می‌شود. میزان سبک بودن، باید مطابق با یک استاندارد مشخص، تعیین و ایجاد شود. درصورتی‌که مقدار سبکی وزن بیش‌ازحد مجاز باشد، نمی‌تواند نیروهای جانبی وارد آمده بر سازه را تحمل کند و درنهایت منجر به خرابی و مشکلات در سازه می‌شود. اندازه میلگرد، طول و قطر آن بسته به میزان وزن آن مشخص می‌شود. اگر وزن آن از مقدار استاندارد کمتر باشد، موجب می‌شود تا طول، قطر آن نیز کاهش یابد و این در نوع آج‌ها نیز تأثیرگذار خواهد بود؛ به همین دلیل طول، وزن و قطر آنها بر اساس استاندارهایی مشخص تعیین و در نظر گرفته می‌شود.

لازم به ذکر است که قیمت میلگرد سبک به ازای هر کیلوگرم از وزن نوع سنگین آن بالاتر است. از  نوع سبک می‌توان به‌عنوان تقویت‌کننده آهن و در برخی موارد به‌عنوان حفاظ در سازه‌های ساختمانی به‌منظور استحکام و افزایش مقاومت استفاده کرد. میلگردهای مورداستفاده در صنعت ساختمان‌سازی با طول قطر بین ۶ الی ۳۲ میلی‌متر هستند. میلگردهای سایز ۸، ۱۰ و ۱۲ در دسته میلگردهای سبک قرار می‌گیرند. قیمت میلگرد ۱۲ به دلیل پر استفاده بودن آن در صنایع مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است.

تفاوت میلگرد سبک و سنگین

میلگرد سنگین چیست؟

مقدار عددی وزن هر آرماتور مشخص‌کننده سبک یا سنگین بودن میلگردهاست. لازم به ذکر است هرچه وزن این محصول بیشتر باشد پهن‌تر و سنگین‌تر است. این محصول اغلب در پروژه‌های ساختمانی سنگین با سختی زیاد به کار می‌رود. وزن میلگرد یکی از شاخصه اصلی است که باید در هگام خرید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. بهترین شیوه برای محاسبه وزن این محصول، نوجه به جدول وزنی میلگرد است؛ کارخانه‌های فعال در این حوزه جدولی مربوط به محصولات خود دارند.

میلگرد سبک یا سنگین؛ کدام بهتر است؟

همان‌ طور که از نام این دو نوع میلگرد مشخص است، مقدار وزن در سبک و سنگین بودن میلگرد اثرگذار است. نوع سبک دارای وزنی کمتر از نوع سنگین است و به‌صورت شاخه‌ای و بندیل توسط تولیدکننده‌ها عرضه می‌شود .هر چه وزن این محصولات سبک‌تر باشد تعداد شاخه‌های موجود در هر بندیل بیشتر خواهد بود، از طرفی با توجه به بالا بودن قیمت نوع سبک نسبت به سایر میلگردها، در این معامله هر دو طرف یعنی خریدار و مصرف‌کننده توانسته‌اند هزینه‌های خود را مدیریت نمایند. می‌توان نتیجه گرفت که تفاوت میلگرد سبک و سنگین در وزن آن‌هاست.

از آنجایی که فروشنده به صورت کیلویی آهن را خریداری کرده و به شکل شاخه‌ای می‌فروشد؛ خریدار نیز در قبال مقدار هزینه پرداختی محصول سبک بیشتری را را تهیه‌کرده است.می‌توانند در این معامله سود داشته باشند.

چه کارخانه هایی میلگرد سبک تولید می کنند؟

مجتمع‌های بسیاری در سراسر کشور هستند که دستی در تولید مقاطع فولادی دارند. در این میان کارخانه‌های فولاد راد همدان، فولاد ظفر بناب و…  با استفاده از مواد اولیه و روش‌های تولیدی نوین اقدام به تولید میلگردهای سبک کرده و آنها را روانه بازار می‌کنند. در ادامه به روش‌های تولیدی این کارخانه‌ها بیشتر می‌پردازیم.

کارخانه راد همدان

این کارخانه تولیدی فعالیت خود را از سال 1396 در زمینی به مساحت 50 هزار متر مربع در شهرک ویان همدان آغاز کرد. تولید سالانه محصولات این کارخانه به صورت سالانه 500 هزار تن است. میلگردهای آج‌دار استاندارد A2 و A3 از جمله محصولات تولیدی این کارخانه به شمار می‌رود.

این محصولات بر اساس استانداردهای ملی ISIRI 3132 و استانداردهای بین المللی DIN 488 و BS EN 4449 تولید می‌شوند. آرماتور تولید شده در کارخانه راد همدان با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات اروپایی، در وزنی سبک‌تر از محصول دیگر کارخانه‌های تولید شده است. میزان کیفیت و استاندارد بودن محصول تولید شده مطابق با شناسنامه کنترل کیفی محصول توسط کارخانه تولیدی همراه خود محصول ارائه می‌شود.

کارخانه فولاد ظفر بناب

این تولید کننده در استان آذربایجان شرقی از سال 1386 در شهرستان بناب شروع به فعالیت نموده است. تمامی محصولات این کارخانه بر اساس استاندارد ملی و بین المللی تولید می‌شوند. کارخانه فولاد ظفر بناب به عنوان یکی از تولیدکنندگان میلگرد سبک در شمال غرب کشور شناخته می‌شود که دارای گواهینامه‌های ISO 18001 , 14001 و 90001 است. علاوه بر دو کارخانه اعلام شده، کارخانه‌های سیرجان جنوب، فولاد آناهیتا گیلان و فولاد گیلان حسن رود از جمله تولید کنندگان میلگردهای سبک در کشور است.

تفاوت میلگرد سبک و سنگین

میلگرد یکی از اصلی‌ترین مقاطع فولادی است که در ساخت ساختمان به کار می‌رود. از این محصول به‌ عنوان تقویت‌کننده و در برخی مواقع به منظور استحکام و افزایش مقامت سازه استفاده می‌کنند. میلگردهایی که در بازار موجوداند از نظر وزنی به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می‌شوند و کاربردهای متفاوتی نیز دارند. مقدار عددی وزن هر آرماتور مشخص‌کننده سبک یا سنگین بودن میلگردهاست. میزان سبک بودن، باید مطابق با یک استاندارد مشخص، تعیین و ایجاد شود. لازم به ذکر است هرچه وزن این محصول بیشتر باشد پهن‌تر و سنگین‌تر می‌شود. این محصول اغلب در پروژه‌های ساختمانی سنگین با سختی زیاد به کار می‌رود. مجتمع‌های بسیاری در سراسر کشور هستند که دستی در تولید مقاطع فولادی دارند. در این میان کارخانه‌های فولاد راد همدان، فولاد ظفر بناب و…  با استفاده از مواد اولیه و روش‌های تولیدی نوین اقدام به تولید میلگردهای سبک کرده و آنها را روانه بازار می‌کنند. آیا شما نیز تجربه استفاده از این محصولات را دارید؟ نظر خود را در رابطه با تفاوت میلگرد سبک و سنگین با ما در میان بگذارید.

تفاوت میلگرد سبک و سنگین در چیست؟

مقدار وزن در سبکی و سنگین بودن میلگرد اثرگذار است. نوع سبک دارای وزنی کمتر از نوع سنگین است و به‌صورت شاخه‌ای و بندیل توسط تولیدکننده‌ها عرضه می‌شود.

معروف‌ترین تولیدکنندگان میلگرد سبک در ایران کدام کارخانه‌‎ها هستند؟

کارخانه راد همدان و ظفر بناب، دو کارخانه معروف در تولید میلگرد سبک هستند.

میلگرد سبک چیست؟

به نوعی میلگرد که از وزن آنها از حد استاندارد کمتر است، میلگرد سبک گفته می‌شود. میزان سبک بودن، باید مطابق با یک استاندارد مشخص، تعیین و ایجاد شود در غیر این صورت نمی‌تواند نیروهای جانبی وارد آمده بر سازه را تحمل کند و منجر به خرابی و مشکلات در سازه می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.