همه چیز در مورد بسته بندی ورق گالوانیزه

دسترسی سریع به محتوای این مطلب
ورق گالوانیزه یکی از انواع ورقهای فولادی است که در صنایع گوناگون به خصوص ساختمانسازی بیشترین استفاده را دارد. شرکت سهامی فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه در سطح کشور است. محصولات فولادی به صورت ورق یا کلافها به بازار فولاد عرضه میشوند. پس از تایید در بازرسی به خط بسته بندی منتقل میشود تا با اطمینان کامل به دست مصرف کننده تحویل داده شود. بسته بندی محصولات فولادی از جمله ورق گالوانیزه به شیوههای متنوع انجام میشود. به نظر شما برای بسته بندی ورق گالوانیزه نیاز است چه نکاتی رعایت شود؟ اصلا بسته بندی این محصول فولادی به چه صورت اجرا میشود؟ در ادامه این مطلب در مورد نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه و نکات مرتبط با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
برای اطلاع از قیمت روز ورق گالوانیزه روی لینک زیر کلیک کنید:
اهمیت بسته بندی ورق گالوانیزه
همانطور که میدانید ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی است که توسط فلز روی پوشانده شده است. پوشش این محصول به دلیل افزایش استحکام، مقاومت در برابر خوردگی و خراب شدن و البته داشتن ظاهر مناسب انجام میشود.چنانچه بسته بندی ورق گالوانیزه طبق اصول و استاندارد مخصوص آن اجرا نشود این محصول با سرعت بالا تخریب شده و در نهایت خواص خود را از دست خواهد داد.
پیشگیری از وارد شدن آسیب به سطح ورق
از مهمترین دلایل بسته بندی ورق گالوانیزه، محافظت در برابر تخریب و وارد شدن آسیب به سطح ورق میباشد. همانطور که بیان شد، ورق گالوانیزه توسط پوشش فلز روی بر سطح دارای مقاومت بالایی در برابر آسیب و خوردگی پیدا میکند. چنانچه این لایه هر چند نازک بر روی ورق از بین رود، محصول مقاومت خود را از دست داده و دچار خوردگی میشود. در نتیجه هنگام بسته بندی ورقها باید استانداردهای مشخص شده رعایت شود.
تسهیل در حمل و نقل ورق گالوانیزه
یکی از دلایل بسته بندی کردن ورق گالوانیزه، حمل و نقل آسان آن است. ورقهای فولادی پس از تولید دارای ابعاد و اندازههای مختلف هستند که به همین دلیل جابجایی آنها با مشکلاتی روبرو است. اگر بستهبندی محصولات به درستی انجام نشود متاسفانه در حمل و نقل با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. ورقهای گالوانیزه اغلب به صورت رول توسط تسمههای فولادی بسته بندی و عرضه میشوند.
مدت زمان نگهداری طولانیتر
توجه به این نکته دارای اهمیت زیادی است، چنانچه بسته بندی ورق گالوانیزه اصولی و با قاعد انجام شود، مدت زمان نگهداری آن نیز افزایش مییابد. از آنجایی که تمامی لبهها و سطوح ورقهای گالوانیزه با فلز روی پوشش داده میشوند مقاومت در برابر زنگزدگی در این محصول افزایش مییابد. در نتیجه مدت زمان نگهداری ورق گالوانیزه در انبار نیز افزایش پیدا میکند.
برای بهدستآوردن وزن انواع ورق فولادی، یک فرمول ثابت وجود دارد که با داشتن حجم ورق، میتوان وزن آن را محاسبه کرد. در واقع، تنها تفاوتی که ورقهای گالوانیزه با ورقهای معمول دارند، پوشش فلز «روی» بر سطح آن و تفاوت جزئی چگالی این ماده با متریال اصلی ورق، یعنی فولاد است. برای این مظنرو می توانید مطلب چگالی ورق گالوانیزه را در سایت بخوانید.
قوانین بسته بندی و حمل ورق گالوانیزه
طبق مطالب گفته شده، ورقهای گالوانیزه به صورت رول یا کلاف بسته بندی میشوند. دقت در زمان حمل و نقل و توجه به محافظت از ورقهای فولادی در زمان انتقال به منظور پیشگیری از ایجاد خراش بر روی سطح دارای اهمیت بسیاری است. بسته بندی کلافها و ورقهای گالوانیزه به دلیل سهولت حمل و نقل و محافظت از سطح آن انجام میشود به همین دلیل از تسمههای فولادی استفاده میشود.
تسمههای فولادی در واقع همان ورقهای فولادی برش داده شده به صورت نوارهای باریک و بلند است که در خطوط بسته بندی کاربرد دارند. هنگام باز نمودن تسمه از کلافها باید دقت داشته باشید که از کشیدن آن خودداری نمایید. زیرا در صورت پارگی ممکن است به اشخاص نزدیک به آن آسیب وارد شود.
انواع شیوههای بستهبندی ورق گالوانیزه
امیدواریم به اهمیت موضوع بسته بندی تا اینجا رسیده باشید. بسته بندی کردن مانند سایر مراحل خرید و انتخاب محصول با کیفیت بالا و قیمت مناسب داری اهمیت بسیاری است. در این قسمت به انواع روشهای بستهبندی ورق گالوانیزه خواهیم پرداخت.
ورق گالوانیزه تولید شده پس از عبور از مرحله کنترل کیفی و تایید بازرسان این بخش وارد مرحله بستهبندی خواهد شد. در این مرحله برای بسته بندی محصول نهایی از تسمه فولادی، تسمه گالوانیزه، ورق کاغذی، مقوا و پالتهای چوبی استفاده میشود.
ورقهای گالوانیزه در مرحله پایانی فرایند تولید رول شده و با کمک تمسه ها محکم میشوند. تسمهها در اطراف محصول به صورت محیطی و یا شعاعی پیچیده شده و از باز شدن رول محصول جلوگیری میکند.
نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه بر اساس نوع تسمه محکم کننده و متریال استفاده شده به 5 دسته تقسیم میکنند.
1.بستهبندی 601 ورق گالوانیزه
یکی از سادهترین نوع بسته بندی ورق گالوانیزه است. در این حالت تنها لبههای داخلی و خارجی ورق محافظت میشود. مقدار ایمنی این نوع بسته بندی به دلیل عدم پوششهای محافظ سطحی در درجه پایینی قرار دارد. به همین دلیل اگر قصد نگهداری ورق گالوانیزه به مدت طولانی در انبار هستید این نوع بسته بندی توصیه نمیشود.
2.بسته بندی 621 ورق گالوانیزه
بسته بندی 621 به دلیل پوشش دهی کامل تمامی سطوح ورق گالوانیزه توسط ورقهای محافظ شده یکی از پرکاربردترین روشهای بسته بندی ورق گالوانیزه است. یکی دیگر از قابلیتهای این نوع بسته بندی استفاده از کاغذهای ضد آب به منظور محافظت از لبههای داخلی و خارجی ورق است. وجود این قابلیت به شما این امکان را میدهد تا بتوانید این محصول را در مدت زمان طولانیتری در انبار نگهداری نمایید.
استفاده از دو تسمه محیطی و چهار تسمه شعاعی در محکم نمودن رولها در بسته بندی نوع 621، این روش از استحکام بالایی نسبت به روش قبلی برخوردار است.
3.بسته بندی 631 ورق گالوانیزه
این شیوه عملکردی مشابه با بسته بندی 621 دارد. تنها تفاوت موجود بین این دو روش استفاده از پالت چوبی در زیر رولهای ورق گالوانیزه در بسته بندی 631 است. استفاده از پالت چوب به دلیل جلوگیری از حرکت خود به خودی ورقها و هم چنین سهولت جابجایی، حمل و نقل و صادرات محصول فولادی است.
4.بسته بندی 641 ورق گالوانیزه
بسته بندی 641 به دلیل پوشش دهی مخصوص ورقهای گالوانیزه توسط کاغذ ضد آب به عنوان کاملترین نوع بسته بندی به شمار میآید. در این نوع بسته بندی تمام سطوح ورق، لبههای داخلی و خارجی پوشش داده میشوند. از این رو میتوان در مدت زمان طولانیتری در انبارها از ورق گالوانیزه نگهداری نمود. در این شیوه رول محصول با سه تسمه محیطی و شش تسمه شعاعی محکم شده است که ضریب ایمنی در حمل و نقل را افزایش میدهد.
با توجه به تمام قابلیتهای ذکر شده این نوع بسته بندی ورق گالوانیزه بسیار پر هزینه است و استفاده برای برخی از کاربردها مقرون به صرفه نخواهد بود.
5.بسته بندی 651 ورق گالوانیزه
این روش مانند بسته بندی نوع 641 عمل میکند. با این تفاوت که از بسته بندی 651 بیشتر برای صادرات به کشورهای دیگر استفاده میشود. میزان محافظت سطحی و لبهای در این شیوه در مقدار حداکثری خود قرار دارد. علاوه بر این به منظور تسهیل حمل و نقل ورق گالوانیزه، پالت چوب مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات مهم بسته بندی ورق گالوانیزه
بسته بندی ورق گالوانیزه بر اساس استاندارد و قوانین مشخص انجام میشود. عدم رعایت نکات مربوط به بستهبندی و هم چنین نکات ایمنی میتواند منجر به ایجاد خسارت با هزینههای گزاف شود. برخی از نکاتی که در هنگام بسته بندی باید به آنها توجه شود تا آسیبهای مالی و جانی کمتری داشته باشیم به شرح زیر میباشند:
1. مراقبت از تسمههای فولادی
همانطور که گفته شد، ورقهای گالوانیزه رول شده توسط انواع تسمههای محکم شدهاند. تسمهها در اثر کشیده شدن ممکن است پاره شده و موجب وارد شدن آسیب به کارگران شود. بهتر است به منظور حمل و نقل و جابجایی محصول ضمن استفاده از ابزار مخصوص از کشیدن تسمهها بر روی زمین پرهیز کنید.
2. استفاده از لوازم ایمنی
ایمنی در کار همیشه حرف اول را میزند به همین منظور در بسته بندی ورق گالوانیزه تمامی کارگران باید از کلاه ایمنی، دستکش، کفش مخصوص و عینک مناسب استفاده کنند. به دلیل تیز بودن لبههای ورق و وزن بالای آنها تجهیز نمودن کارگران به تمام وسایل ضروری است.
3. دقت در هنگام انبارداری ورق گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه در اثر مجاورت با رطوبت تخریب میشوند. توجه به نوع انبارداری و استفاده از تهویه مناسب در انبارها میتواند از محصول در برابر شوره زدن جلوگیری نماید.
4. خرید ورق گالوانیزه از شرکتهای معتبر
برای داشتن یک خرید مطمئن بهتر است ورق گالوانیزه مورد نظر خودتان را از شرکتهای معتبر تهیه نمایید. این شرکتها با بسته بندیهای با کیفیت بالا و مقرون به صرفه از لحاظ قیمت میتوانند کمک شایانی به شما نمایند. شرکت اصفهان آهن با کمک متخصصین و کارشناسان با تجربه میتوانند در این امر به شما کمک نمایند.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید ورق گالوانیزه
جمع بندی
ورق گالوانیزه به عنوان یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی در صنایع گوناگون به خصوص صنعت ساختمانسازی شناخته میشود. لزوم بسته بندی اصولی و بر اساس استاندارد این محصول میتواند در کیفیت مطلوب این محصول نقش به سزایی داشته باشد. استفاده از شیوههای مختلف در بسته بندی به منظور محافظت از سطح ورق در برابر تخریب و خوردگی انجام میشود. شیوههای متفاوتی بر اساس میزان پوشش دهی و محافظت برای ورقهای گالوانیزه وجود دارد.